Arch House FRARI

2019-01-17 01:00
架构师提供的文本描述。2018年年底,MariaFradinho设计并建造了自己的办公室和住宅,位于葡萄牙的lhavo郊区,占地940平方米。这片土地位于维斯塔·阿雷格里(Vista Alegre)的“门边”,这是建筑师所钟爱的地方,它的名字源于它的起源-维斯塔·阿雷格里瓷厂(Vista Alegre China Factory),这是该地区最重要的产业正是在这个工厂里,作者受到了启发,因为“那个地方是这样要求的。”
Text description provided by the architects. At the end of 2018, Maria Fradinho designs and builds her own office and home, on a 940 m 2 lot, located on the outskirts of Ílhavo, Portugal. The land is located "by the door" of Vista Alegre, a place beloved by the architect, whose name is due to its origin, Vista Alegre Porcelain Factory, one of the most important industries in the region, and the country. It is in this factory that the author is inspired, because "that place so requested."
Text description provided by the architects. At the end of 2018, Maria Fradinho designs and builds her own office and home, on a 940 m 2 lot, located on the outskirts of Ílhavo, Portugal. The land is located "by the door" of Vista Alegre, a place beloved by the architect, whose name is due to its origin, Vista Alegre Porcelain Factory, one of the most important industries in the region, and the country. It is in this factory that the author is inspired, because "that place so requested."
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
她寻求在工业建筑中的参考,使住宅成为一个统一的整体,涂层金属材料和内部是独立于它的外壳。
She seeks references in industrial architecture to materialize the dwelling as a uniform body, coated with metallic materials and where the interior is independent of its outer casing.
She seeks references in industrial architecture to materialize the dwelling as a uniform body, coated with metallic materials and where the interior is independent of its outer casing.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
 Section 03
Section 03
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
拱门楼遵循相邻建筑物的连续性,主立面确保与合并前的建筑物保持一致。然而,它的风格是允许透光率和视野,在一个象征性的游戏联想到拱门的存在,这标志着进入Vista Alegre的地方。这个调试工作创造了这个外观的“加冕”,并假设自己是任何孩子的画-我的房子!
The Arch House follows the continuity of the neighbour buildings, with the main facade ensuring the alignment with the consolidated pre-existence. However, it is stylized to allow the permeability of light and views, in a symbolic game of association with the presence of the Arch, which marks the entrance to the place of Vista Alegre. This debugging work creates the "crowning" of this facade, and assumes itself as a drawing of any child - My house!
The Arch House follows the continuity of the neighbour buildings, with the main facade ensuring the alignment with the consolidated pre-existence. However, it is stylized to allow the permeability of light and views, in a symbolic game of association with the presence of the Arch, which marks the entrance to the place of Vista Alegre. This debugging work creates the "crowning" of this facade, and assumes itself as a drawing of any child - My house!
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
 Ground floor plan

                            
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
这个立面的戏剧性给这个项目起了名字,但是这个并不仅仅是由它来定义的。这座房子相对于所描述的城市立面退缩,创造了一个半私人的内部保护空间-一个前庭院-允许主立面完全打开,由大玻璃窗构成。
The theatricality of this facade gives name to the project, but this one is not defined by this alone. The house recedes in relation to the described urban facade, creating a semi-private space of internal protection - a front patio - that allows the main facade to be completely open, made of large glass windows.
The theatricality of this facade gives name to the project, but this one is not defined by this alone. The house recedes in relation to the described urban facade, creating a semi-private space of internal protection - a front patio - that allows the main facade to be completely open, made of large glass windows.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
露台是外部环境破裂的时刻,为我们迎接室内的新现实做好了准备。这是一座“桥梁”,连接着两个看似毗连但真正不同的现实。入口大厅是一个小的“木箱”,在那里我们感到舒适和欢迎,但紧接着我们就被客厅的灯光和高高的天花板惊呆了。
The patio is the moment of rupture of the outside environment, preparing us for the new reality of the interior. It is a "bridge" linking two seemingly contiguous but truly different realities. The entrance hall is a small "wooden box", where we fell cosy and welcome, but immediately after we are marvelled by the light and the high ceiling of the living room.
The patio is the moment of rupture of the outside environment, preparing us for the new reality of the interior. It is a "bridge" linking two seemingly contiguous but truly different realities. The entrance hall is a small "wooden box", where we fell cosy and welcome, but immediately after we are marvelled by the light and the high ceiling of the living room.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
 Section 06
Section 06
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
建筑师必须保证这一从公共部门向私人部门过渡的过程,并确保内部充分的隐私,因为这是所希望的最大程度的曝光。在船舶容器的启发下,内部发展的体积设置在某些地区创造了一个总高度,重新创造了一艘主船的巨大工业环境。这套不同的屋顶高度扩大了空间,使它们更加全面,提供了一个视觉关系的各个地方的房子。
It was important for the architect to guarantee this process of transition from the public to the private, as well as ensuring adequate privacy in the interior, because of the maximum exposure desired. Inspired by ship containers, the volume set with which the interior is developed, creates a total height in some areas, recreating the great industrial environment of a main ship. This set of different roof heights widens the spaces and makes them more comprehensive, providing a visual relation between the various places in the house.
It was important for the architect to guarantee this process of transition from the public to the private, as well as ensuring adequate privacy in the interior, because of the maximum exposure desired. Inspired by ship containers, the volume set with which the interior is developed, creates a total height in some areas, recreating the great industrial environment of a main ship. This set of different roof heights widens the spaces and makes them more comprehensive, providing a visual relation between the various places in the house.
 Section 02
Section 02
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
这样,就确保了一个由较小的元素占据的空间的感觉,这些元素在建筑物的“滑动”运动中沿其长度分布,创造了一种节奏,打破了建筑外部的单调。
This way, it is ensured the feel of a single space occupied by smaller elements, which are distributed trough the building in a "sliding" movement along its length, creating a rhythm that breaks the monotony of the outer body of the building.
This way, it is ensured the feel of a single space occupied by smaller elements, which are distributed trough the building in a "sliding" movement along its length, creating a rhythm that breaks the monotony of the outer body of the building.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
以一种无耻的方式,背面的正面是充分的玻璃,以联系绿色的后院,确保与外界的直接关系。里面的所有盒子都有机会用相同的层次结构与这个门面相关联,因为它们都变成了同一个大窗口。
In a shameless way, the back facade is fully glazed in order to relate with the green backyard, ensuring the direct relation with the outside. All the boxes inside get the chance to relate to this facade with the same hierarchy, as they all are turned into the same big window.
In a shameless way, the back facade is fully glazed in order to relate with the green backyard, ensuring the direct relation with the outside. All the boxes inside get the chance to relate to this facade with the same hierarchy, as they all are turned into the same big window.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
由于施工限制,为工作室设计的地下室楼层没有建造。这一决定迫使进行了全球性的重新设计,但确保了对原房屋项目的最低限度的改动。
Due to construction restrictions, the basement floor designed for the atelier wasn’t built. This decision forced a global redesign but it was ensured the minimum changes to the original project of the house.
Due to construction restrictions, the basement floor designed for the atelier wasn’t built. This decision forced a global redesign but it was ensured the minimum changes to the original project of the house.
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
因此,拱门屋是这三种假设的结合:城市立面的戏剧性,伪装的用途与工业灵感的复杂性,以及情节的局限性,这使这座房子成为一座复杂而独特的建筑!
The Arch House is, therefore, the combination of these three assumptions: the theatricality of the urban facade, the complexity of the pretended use versus the industrial inspiration and the limitations of the plot, that, together, makes this house a complex and unique piece of architecture!
The Arch House is, therefore, the combination of these three assumptions: the theatricality of the urban facade, the complexity of the pretended use versus the industrial inspiration and the limitations of the plot, that, together, makes this house a complex and unique piece of architecture!
 © ITS – Ivo Tavares Studio
(c)ITS-IvoTavaresStudio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects FRARI - architecture network
Location Aveiro, Portugal
Area 300.0 m2
Project Year 2018
Photographer ITS – Ivo Tavares Studio, Courtesy of FRARI - architecture network
Category Houses Interiors
Manufacturers Loading...

                    

举报

冬惊一身

什么也没写

1894 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年