“Hidden Cross” Residence Ntovros Vasileios Architects

2019-01-05 05:00
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
架构师提供的文本描述。这片土地位于一座小山的边缘,位于察利达郊区,俯瞰大海。由于地块的位置和坡度的特点,加上北侧存在一条主干道,因此从北方创造了一个相对紧凑和难以穿透的体积。相反,在南侧有主要的开口连接内部与院子,半覆盖空间和阳台。
Text description provided by the architects. The plot of land is located on the edge of a small hill, in a suburb of Chalkida overlooking the sea. The characteristics of the location and slope of the plot, along with the existence of a main road on the north side, led to the creation of a relatively compact and impenetrable volume from the north. Oppositely on the south side there are the main openings connecting the interior with the yard, semi-covered spaces and balconies.
Text description provided by the architects. The plot of land is located on the edge of a small hill, in a suburb of Chalkida overlooking the sea. The characteristics of the location and slope of the plot, along with the existence of a main road on the north side, led to the creation of a relatively compact and impenetrable volume from the north. Oppositely on the south side there are the main openings connecting the interior with the yard, semi-covered spaces and balconies.
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
 
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
在内部,构图围绕着空间中的垂直轴和水平轴,在它们的交集处,它们在生活空间中形成一个可见的交叉。垂直轴将运动区域(楼梯、电梯)与操作区域(厨房、餐厅、卧室、厕所)区分开来,而水平轴将公共空间与更私人的空间隔开。
Internally, the composition is structured around a vertical and horizontal axis in the space, where in their intersection they form a visible cross in the living space. The vertical axis distinguishes the areas of movement (staircase, lift) from the operating areas (kitchen, dining room, bedrooms, wc), while the horizontal axis separates the public spaces from the more private ones.
Internally, the composition is structured around a vertical and horizontal axis in the space, where in their intersection they form a visible cross in the living space. The vertical axis distinguishes the areas of movement (staircase, lift) from the operating areas (kitchen, dining room, bedrooms, wc), while the horizontal axis separates the public spaces from the more private ones.
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
 First floor plan
一楼平面图
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
总之,被动式太阳能加热和冷却系统的设计包括在南方安装开口和一个大型遮蔽处、与厨房接触的太阳能温室、通过开放式楼梯进行垂直通风、与北方天窗交叉通风、通过隔热尽量减少损失、适当地种植落叶树。主动系统已经被使用,如太阳能集热器,结合使用热泵和风扇线圈,而所有的房间都有吊扇。最后,在某些地方有自动通风口,可以将日光温室的暖气引入室内,也可以将楼梯间顶部的热空气抽出来。
> Bioclimatic approach The building is designed with the principles of bioclimatic design, utilizing both passive and active solar heating systems and natural cooling. In summary, the design of passive solar heating and cooling systems includes the installation of openings and a large shelter in the south orientation, a solar greenhouse in contact with the kitchen, vertical ventilation through the open staircase, cross ventilation with a northern skylight, minimizing losses through thermal insulation, appropriate perimetric planting with deciduous trees. Active systems have been used like solar water collectors, combined with the use of heat pump and fancoil while all the rooms have ceiling fans. Finally, there are automatic vents in certain places that either introduce the warm air of the solar greenhouse into the house or extract the hot air at the top of the stairwell.
> Bioclimatic approach The building is designed with the principles of bioclimatic design, utilizing both passive and active solar heating systems and natural cooling. In summary, the design of passive solar heating and cooling systems includes the installation of openings and a large shelter in the south orientation, a solar greenhouse in contact with the kitchen, vertical ventilation through the open staircase, cross ventilation with a northern skylight, minimizing losses through thermal insulation, appropriate perimetric planting with deciduous trees. Active systems have been used like solar water collectors, combined with the use of heat pump and fancoil while all the rooms have ceiling fans. Finally, there are automatic vents in certain places that either introduce the warm air of the solar greenhouse into the house or extract the hot air at the top of the stairwell.
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
组合物的结构元素是自然光和人工光。通过根据季节来模拟太阳的运动,确定开口的位置和大小,以适应最佳的自然阳光和不同感官的创造。从中午开始的自然光线进入了最高的天窗,创造了一种中央空间去元化的感觉,而下午它从西北的开口侵入,透过百叶窗过滤,形成了色彩和阴影的组合。
> Light A structural element of the composition was both natural and artificial light. By simulating the movement of the sun according to the season, the position and the size of the openings were determined in order both for the optimal natural sunshine and the creation of different senses. The natural light from midday onwards enters the highest skylight, creating a sense of central space demateralization, while the afternoon it invades from the north-west opening , filtered through blinds resulting in a composition of colors and shades.
> Light A structural element of the composition was both natural and artificial light. By simulating the movement of the sun according to the season, the position and the size of the openings were determined in order both for the optimal natural sunshine and the creation of different senses. The natural light from midday onwards enters the highest skylight, creating a sense of central space demateralization, while the afternoon it invades from the north-west opening , filtered through blinds resulting in a composition of colors and shades.
 © Dimitris Sotiropoulos
(Dimitris Sotiropoulos)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Ntovros Vasileios Architects
Location Chalcis, Greece
Lead Architects Vasileios Ntovros
Area 164.0 m2
Project Year 2017
Photographs Dimitris Sotiropoulos
Category Houses Interiors
Manufacturers Loading...

                    

举报

有方主页君

什么也没写

1758 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部