Giabinh.House AD9 Architects

2019-01-03 23:00
架构师提供的文本描述。Giabinh.house,一座面积较小的房子,位于离市中心相当远的地方。这所房子坐落在一条挤满了居民的小巷里,这是现代西贡的一个非常独特的特点。这是四个人的生活空间,一对已婚夫妇和他们的两个孩子,都在成年后。
Text description provided by the architects. Giabinh.house, a house with a fairly small area, located quite far from the city center. The house is located deep in a small alleyway packed with inhabitants, a very particular trait of modern Saigon. It’s the living space of 4 people, a married couple and their 2 children, all in their adulthood.
Text description provided by the architects. Giabinh.house, a house with a fairly small area, located quite far from the city center. The house is located deep in a small alleyway packed with inhabitants, a very particular trait of modern Saigon. It’s the living space of 4 people, a married couple and their 2 children, all in their adulthood.
 © Quang Tran
3.广川
他们在以前的房子里住了30多年。我们想要实现的是给每个家庭成员个人空间,同时通过厨房、客厅和全体会议将他们的日常活动联系起来。他们可以互相交谈、讨论和见面,以保持一种家庭气氛。我们在一楼设计了一间卧室,因为这幢楼的主人父母都已经老了,我们希望尽量减少他们在楼梯上走动的需要。这个项目的预算是非常有限的,所以我们非常重视尽量利用他们以前房子的内饰。
They lived in their former house for more than 30 years. What we wanted to achieve was to give each family member their personal space, and at the same time connecting their daily activities through the kitchen, the living room, and the plenum. They can talk, discuss, and see each other to maintain a familial atmosphere. We designed a bedroom on the ground floor since the parents, owner of the building, are aged, and we want to minimize their need to move around using stairs. The budget for this project is very limited, so we paid great attention to maximizing the use of interiors from their former house.
They lived in their former house for more than 30 years. What we wanted to achieve was to give each family member their personal space, and at the same time connecting their daily activities through the kitchen, the living room, and the plenum. They can talk, discuss, and see each other to maintain a familial atmosphere. We designed a bedroom on the ground floor since the parents, owner of the building, are aged, and we want to minimize their need to move around using stairs. The budget for this project is very limited, so we paid great attention to maximizing the use of interiors from their former house.
 
房子的宽度相当有限,所以我们设计了楼梯下面的厨房,餐桌直接放在天窗下面,使光线和风循环通过内部。楼梯是各种空间的连接点。我们总是追求简约主义的设计,同时为灯光和绿色空间寻找地方,以便为家族活动创造一个舒适的氛围。
The width of the house is quite limited, and so we designed the kitchen under the stairs, with the dining table being placed straight under the skylight to maximize light and wind circulation through the interior. The staircases are the connecting points of the various spaces. We always strive for a minimalism design, while finding places for lights and green spaces, in order to create a comfortable atmosphere for familial activities.
The width of the house is quite limited, and so we designed the kitchen under the stairs, with the dining table being placed straight under the skylight to maximize light and wind circulation through the interior. The staircases are the connecting points of the various spaces. We always strive for a minimalism design, while finding places for lights and green spaces, in order to create a comfortable atmosphere for familial activities.
 © Quang Tran
3.广川
我们希望这所房子能给家庭成员带来一种社会生活之外的平衡感。整座建筑都用白色漆成了一种空气流通的感觉。我们选择了一种传统的,粗糙的瓷砖,以创造口音,并带来对比和温暖的开放空间。
We want this house to bring the family members a sense of balance outside of their social life. The whole building is painted in white to create a feeling of airiness. We chose the kind of traditional, rough tiles to create accents, and to bring contrast and warmth to the open spaces.
We want this house to bring the family members a sense of balance outside of their social life. The whole building is painted in white to create a feeling of airiness. We chose the kind of traditional, rough tiles to create accents, and to bring contrast and warmth to the open spaces.
 © Quang Tran
3.广川
我们想通过Giabinh.house传达的最重要的信息是人与自然的和谐,以及每个家庭成员日常生活的幸福。
The most important message we want to convey through Giabinh.house is the harmony between human and nature, and the daily happiness of the life of each family members.
The most important message we want to convey through Giabinh.house is the harmony between human and nature, and the daily happiness of the life of each family members.
 © Quang Tran
3.广川
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects AD9 Architects
Location Tân Thới Nhất, Vietnam
Lead Architect Nguyen Nho
Team Nguyen Nho, Nguyen Tan Nghia, Tran Long Su
Area 53.0 m2
Project Year 2018
Photographs Quang Tran
Category Houses Interiors
Manufacturers Loading...

                    

举报

Kid AB

什么也没写

1788 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年