Etania Green School billionBricks

2019-01-02 21:00
架构师提供的文本描述。在马来西亚沙巴,成千上万的无国籍儿童由于其法律地位而被边缘化。这些人主要是非法或合法的印度尼西亚移徙劳工的子女。移民们来到沙巴,在种植园里寻找收入,这样他们才能过上体面的生活。
Text description provided by the architects. In Sabah, Malaysia, many thousands of stateless children have become marginalised due to their legal status. These are mainly children of illegal or legal Indonesian migrant labourers.  The migrants come to Sabah to seek an income on the plantations so they can have a decent life.
Text description provided by the architects. In Sabah, Malaysia, many thousands of stateless children have become marginalised due to their legal status. These are mainly children of illegal or legal Indonesian migrant labourers.  The migrants come to Sabah to seek an income on the plantations so they can have a decent life.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
Etania学校是其子女的学习中心,在为他们开办学校之前,他们无法接受教育。因此,Etania学校开办了一个完整的学习方案,每周6天,有所有必要的课程科目。
The Etania schools are learning centres for their children, who have no access to education until a school begins for them. Therefore, the Etania schools run a full learning program, 6 days a week with all the necessary curriculum subjects.
The Etania schools are learning centres for their children, who have no access to education until a school begins for them. Therefore, the Etania schools run a full learning program, 6 days a week with all the necessary curriculum subjects.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
在这些学习中心,儿童享有学习权利,享有安全、保障和幸福。Etania与哈佛商学院(HarvardBusinessSchool)合作,有一项雄心勃勃的计划,要在沙巴建立30所学校。他们让亿万布里克为第一所学校设计了一个原型,设计的对象是350名5-13岁的孩子。
In these learning centres, children have safety, security and happiness enjoying their right to learn. Etania, in collaboration with Harvard Business School, has an ambitious plan to build 30 school across Sabah. They asked billionBricks to prepare a prototype school design for the first school for 350 children aged 5-13.
In these learning centres, children have safety, security and happiness enjoying their right to learn. Etania, in collaboration with Harvard Business School, has an ambitious plan to build 30 school across Sabah. They asked billionBricks to prepare a prototype school design for the first school for 350 children aged 5-13.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
这所学校坐落在一条有大规模洪水历史的河边,每隔10年左右就有一次。原始热带雨林的破坏及其被油棕种植园所取代,进一步增加了洪水的风险。因此,这个原型学校和婆罗洲的白话建筑一样,都是从地面上升起的。然而,这里的教室是以一种非常规的方式离开地面的。
Environmental Challenges The school is located along a river with a history of massive floods once every 10 years or so. The destruction of the original rainforest and their replacement by oil palm plantations has increased the flood risk even further. Therefore, the prototype school is, not unlike much of Borneo’s vernacular architecture, raised from the ground. However, the classrooms are here lifted off the ground in an unconventional way.
Environmental Challenges The school is located along a river with a history of massive floods once every 10 years or so. The destruction of the original rainforest and their replacement by oil palm plantations has increased the flood risk even further. Therefore, the prototype school is, not unlike much of Borneo’s vernacular architecture, raised from the ground. However, the classrooms are here lifted off the ground in an unconventional way.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
回收五个退役的集装箱和一个人工建造的土堆,为一个集水池挖掘,支持教室。这使结构部件最小化,并稳定了框架。此外,它还在教室下面为午餐区和聚会空间创造了一个有盖的空间。容器本身用于储藏和厕所。
Recycling Five decommissioned shipping containers and an artificially created mound from soil excavated for a water harvesting pond, support the classrooms. This minimises the structural components, and stabilises the framework. Additionally, it creates a covered space below the classrooms for a lunch area and gathering space. The containers themselves are used for storage and toilets.
Recycling Five decommissioned shipping containers and an artificially created mound from soil excavated for a water harvesting pond, support the classrooms. This minimises the structural components, and stabilises the framework. Additionally, it creates a covered space below the classrooms for a lunch area and gathering space. The containers themselves are used for storage and toilets.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
组织学校的孩子们可以通过多种方式在学校里走动。一楼是通过一个位于中央的楼梯,两个梯子到达。或者从土墩的斜坡上。这样,学校就成为一个探索和克服挑战的场所,符合学校的教育理念。
Organisation The school children can move around the school in multiple ways. The first floor is reached either via a centrally located staircase, two ladders. or from the slopes of the mound. This way, the school becomes a place for exploration and overcoming challenges in line with the educational philosophy of the school.
Organisation The school children can move around the school in multiple ways. The first floor is reached either via a centrally located staircase, two ladders. or from the slopes of the mound. This way, the school becomes a place for exploration and overcoming challenges in line with the educational philosophy of the school.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
在一楼,三个街区轮流放置在中央走廊的两侧。两个街区有四个教室,第三个街区有教师室和图书馆。它们沿东西向方向定向,以尽量减少热量的增加,避免阳光直射到长海拔地区。这也意味着教室都面对着河流,享受着从南北方向穿过房间的自然气流。
On the first floor, three blocks are placed alternately on either side of a central verandah. Two blocks contain four classrooms, and the third block on the mound contains the teacher room and library. They are oriented along the east west direction to minimise the heat gain, avoiding direct sunlight hitting the long elevations. This also means that the classrooms all face the river and enjoy a natural draft of air that flows across the rooms in the north-south direction.
On the first floor, three blocks are placed alternately on either side of a central verandah. Two blocks contain four classrooms, and the third block on the mound contains the teacher room and library. They are oriented along the east west direction to minimise the heat gain, avoiding direct sunlight hitting the long elevations. This also means that the classrooms all face the river and enjoy a natural draft of air that flows across the rooms in the north-south direction.
 1st floor plan
一楼图则
在两个教室之间,孩子们可以使用两个较小的房间进行集体工作。它们是额外的空间,使教师可以灵活地教授课程,因为很多年都被分成了一个。其中一间是带网眼地板的阅览室,供孩子们找个舒适的地方看书。
Between two classrooms, the children can use two smaller rooms for group work. They are extra spaces that give teachers the flexibility to teach classes, since often multiple years are clubbed into one. One of such rooms is a reading room with a netted floor for children to find a comfortable place to read books.
Between two classrooms, the children can use two smaller rooms for group work. They are extra spaces that give teachers the flexibility to teach classes, since often multiple years are clubbed into one. One of such rooms is a reading room with a netted floor for children to find a comfortable place to read books.
 © Fernando Gomulya
c.Fernando Gomulya
“亿万富翁是非盈利的,他们有结束家庭生活的愿景。送一份家庭礼物,网址:www.亿万bricks.org@十亿亿砖
“billionBricks is a non profit with a vision to end homelessnesss. Give a gift of home at www.billionbricks.org @billionbricks
“billionBricks is a non profit with a vision to end homelessnesss. Give a gift of home at www.billionbricks.org @billionbricks
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

北时一

什么也没写

1813 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年