La Moderna SKETCH

2018-12-28 16:00
架构师提供的文本描述。拉莫纳是一座混合用途的建筑,建于1962年,位于巴拿马城老城的主要街道之一。这座建筑具有现代主义的影响,其标志是其原始立面的设计、植入地面的方式以及现有结构的逻辑。2014年,在设计过程开始时,建筑内部和结构严重恶化,由于防水缺陷,高层出现了水分问题。
Text description provided by the architects. La Moderna is a mixed-use building built in 1962 on one of the main avenues of the Old Town of Panama City. The building has a modernist influence that is marked in the design of its original façade, in the way it is implanted in the ground, as well as in the logic of the existing structure. In 2014, at the beginning of the design process, the interiors and the structure of the building were seriously deteriorated and with moisture problems in their upper levels due to faults in their waterproofing.
Text description provided by the architects. La Moderna is a mixed-use building built in 1962 on one of the main avenues of the Old Town of Panama City. The building has a modernist influence that is marked in the design of its original façade, in the way it is implanted in the ground, as well as in the logic of the existing structure. In 2014, at the beginning of the design process, the interiors and the structure of the building were seriously deteriorated and with moisture problems in their upper levels due to faults in their waterproofing.
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
设计策略主要是拯救建筑物的原有精神,恢复建筑物及其原来的用途,使其适应今天的舒适和技术要求。在较低的水平,以前使用的地区已获救作为矿床,以转化为商业场所,以促进城市质量的邻里关系。共有七处商业楼宇占用地下室、地下及阁楼。在地下室层,建造了一个有屋顶的集市,作为这一层商业场所的一个有盖的露台,通过有陡峭斜坡的小街进入。
The design strategy consisted mainly in the rescue of the original spirit of the building to recover the building and its original uses, updating it to the comforts and technical requirements of today. In the lower levels, previously used areas have been rescued as deposits to be transformed into commercial premises that contribute to the urban quality of the neighborhood. A total of seven commercial premises occupy the basement, the ground floor, and the mezzanine. At the basement level, a roofed bazaar is created that serves as a covered terrace for commercial premises on this level, which is accessed through the side street, which has a steep slope. 
The design strategy consisted mainly in the rescue of the original spirit of the building to recover the building and its original uses, updating it to the comforts and technical requirements of today. In the lower levels, previously used areas have been rescued as deposits to be transformed into commercial premises that contribute to the urban quality of the neighborhood. A total of seven commercial premises occupy the basement, the ground floor, and the mezzanine. At the basement level, a roofed bazaar is created that serves as a covered terrace for commercial premises on this level, which is accessed through the side street, which has a steep slope. 
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
对这条街道的立面进行了重新设计,使之与建筑物一楼发生的情况有关,屋顶阳台在天窗后产生,给城市带来了生机,并与相邻的建筑建立了视觉关系。通往主干道的主要大厅位于两层的办公室、公寓和商业房舍的楼层。
The façade towards this street has been redesigned so that it is related to what happens on the first floor of the building, and roofed balconies are generated behind the sunroofs, bringing life to the city and creating a visual relationship with the adjacent building. Towards the main avenue, the main lobby is located that leads to the levels of office and apartments and commercial premises of two levels.
The façade towards this street has been redesigned so that it is related to what happens on the first floor of the building, and roofed balconies are generated behind the sunroofs, bringing life to the city and creating a visual relationship with the adjacent building. Towards the main avenue, the main lobby is located that leads to the levels of office and apartments and commercial premises of two levels.
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
一楼有一层免费的楼层,供办公室使用,并作为出入层和公寓层之间的连接单元。这一层的楼板在结构上进行了加固,以保护原楼板,提高建筑物的使用寿命。从这个地方,你可以开始观察远处的城市和海洋的看法,并通过它的阶梯式立面对邻里的看法。顶层的原公寓已被拆除,以便完全防水,取而代之的是,设计了12个紧凑型公寓单元,这些单元位于楼面上,利用了建筑物每个立面的独特特点。
The first floor has a free floor that will be used for offices and serves as a connecting element between the access floor and the apartment level. The slab on this level has been reinforced structurally to preserve the original slab and increase the useful life of the building. From this place, you can begin to observe distant views towards the city and the sea, and framed views of the neighborhood through its stepped façade. The original apartments on the top floor have been demolished to completely waterproof the slab and in its place, 12 compact apartment units have been designed that are located on the floor taking advantage of the unique features of each façade of the building. 
The first floor has a free floor that will be used for offices and serves as a connecting element between the access floor and the apartment level. The slab on this level has been reinforced structurally to preserve the original slab and increase the useful life of the building. From this place, you can begin to observe distant views towards the city and the sea, and framed views of the neighborhood through its stepped façade. The original apartments on the top floor have been demolished to completely waterproof the slab and in its place, 12 compact apartment units have been designed that are located on the floor taking advantage of the unique features of each façade of the building. 
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
 
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
 
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
东侧有5套公寓,可欣赏巴拿马湾和巴拿马城的景色,核电站中心有3套公寓,内部花园更多,西面有4套公寓,这些公寓利用台阶式的外墙,有大型有盖阳台,可以俯瞰阿韦尼达B(Avenida B)和老城的其他地方。该建筑寻求成为目前的混合用途建筑模式,提出紧凑和高效的公寓解决方案,通过恢复市中心的结构,满足公众的需求和房地产市场的特点。
To the east there are 5 apartments with views of the Gulf of Panama and Panama City, in the center of the plant are located 3 apartments with more private internal gardens, and to the west there are 4 apartments that take advantage of the stepped façade to have large covered balconies that look towards Avenida B and the rest of the Old Town. The building seeks to serve as a current model of mixed-use buildings that proposes compact and efficient apartment solutions that respond to the needs of the public and the characteristics of the real estate market through the recovery of a structure in the city center.
To the east there are 5 apartments with views of the Gulf of Panama and Panama City, in the center of the plant are located 3 apartments with more private internal gardens, and to the west there are 4 apartments that take advantage of the stepped façade to have large covered balconies that look towards Avenida B and the rest of the Old Town. The building seeks to serve as a current model of mixed-use buildings that proposes compact and efficient apartment solutions that respond to the needs of the public and the characteristics of the real estate market through the recovery of a structure in the city center.
 © Fernando Alda
(费尔南多·阿尔达)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects SKETCH
Location Calle 12 Este & Av. B, Panama
Team Johann Wolfschoon, Carlos Chen, Daniela Manfredi, Anthony Flores, Diego Segundo
Area 57480.0 ft2
Project Year 2018
Photographs Fernando Alda
Category Renovation

                    

举报

前沿分享

什么也没写

1749 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年