Suburban House II Amunátegui Valdés Architects

2018-12-26 10:00
 Cortesía de Amunátegui Valdés
Cortesía de Amunátegui Valdés
架构师提供的文本描述。就像1号住宅一样,这座房子位于库里多的一半农村,一半郊区。它是为一位法官和她的两个女儿设计的。有几个主题隐藏在显然陈腐的陈词滥调背后,这是现代主义经典所珍视的。首先,更私密的家庭生活领域是通过一条走廊在东翼组织起来的,由于走廊的面积,它已经成为一个前厅,即使它本身不是一个房间。
Text description provided by the architects. Just like House Nº 1, this house is located in a half rural, half suburban area of Curicó. It was designed for a judge and her two daughters. Several themes are hidden behind the apparently banal recurrence to the formula of the pavilion, so dear to the modernist canon. For a start, the more private sphere of domesticity was organized in the eastern wing through a corridor which by virtue of its size has become an antechamber, if not a room in its own right. 
Text description provided by the architects. Just like House Nº 1, this house is located in a half rural, half suburban area of Curicó. It was designed for a judge and her two daughters. Several themes are hidden behind the apparently banal recurrence to the formula of the pavilion, so dear to the modernist canon. For a start, the more private sphere of domesticity was organized in the eastern wing through a corridor which by virtue of its size has become an antechamber, if not a room in its own right. 
 Floor Plan

                            
衣橱已倒向这间屋子,以便按照客人和女儿的要求,有时把打扮变成一种共同的庆祝活动。因此,宽阔的海湾窗户和长凳,也因此,屋顶上的连续天窗。两个浴室完成了一组元素,这将给予这个空间足够的活动,以考虑它的房间之一的房子。相邻的卧室可以完全穿过屋顶的露台,从而在布局上增加了宣传的另一个组成部分。主卧室加强了房间的相互作用,发挥了查尔斯·摩尔在他自己的一些住宅中恢复的古老圣言的版本。
Closets have been reversed towards this room so as to sometimes turn dressing into a common celebration, as requested by client and daughters. Hence the wide bay window and the bench, and hence, too, the continuous skylight on the roof. Two bathrooms complete the ensemble of elements that will grant this space enough activity so as to consider it one amongst the rooms of the house. The adjacent bedrooms can be fully traversed towards the roofed terrace, thus adding another component of publicity to the layout. The main bedroom intensifies the interplay between the rooms bringing into play a version of the ancient aedicule revitalized by Charles Moore in some of his own residences.
Closets have been reversed towards this room so as to sometimes turn dressing into a common celebration, as requested by client and daughters. Hence the wide bay window and the bench, and hence, too, the continuous skylight on the roof. Two bathrooms complete the ensemble of elements that will grant this space enough activity so as to consider it one amongst the rooms of the house. The adjacent bedrooms can be fully traversed towards the roofed terrace, thus adding another component of publicity to the layout. The main bedroom intensifies the interplay between the rooms bringing into play a version of the ancient aedicule revitalized by Charles Moore in some of his own residences.
 Cortesía de Amunátegui Valdés
Cortesía de Amunátegui Valdés
 Longitudinal Section

                            
 Cortesía de Amunátegui Valdés
Cortesía de Amunátegui Valdés
西方展馆是一种压缩和分销的运动:客厅、餐厅、厨房、储藏室、洗衣房和服务室-也就是说,生活世界的两个相互依赖的部分已经通过一个封闭的庭院进行了铰接,他们坚持住在住宅的自主性,特别是在一个几乎无法坚持的地方。厨房、餐厅和客厅都是围绕着烟囱组织起来的,同时也是支撑一个金字塔屋顶的支柱--在Kbistro上使用的结构的一次迭代。天花板足够高,以便在厨房的顶部容纳空间-母亲/法官的工作场所。
The western pavilion is an exercise on compression and distribution: living room, dining room, kitchen, storage, laundry and service room – that is to say two interdependent parts of the domestic world – have been articulated through an enclosed patio that insists on the autonomy of the dwelling, particularly in the context of a site that offers little to cling to. Kitchen, dining, and living room have been organized around a chimney, which is at the same time the column that supports a pyramidal roof – an iteration of the structure used at the Köök bistro. The ceiling is tall enough so as to host a space on top of the kitchen – a work place for the mother/judge.
The western pavilion is an exercise on compression and distribution: living room, dining room, kitchen, storage, laundry and service room – that is to say two interdependent parts of the domestic world – have been articulated through an enclosed patio that insists on the autonomy of the dwelling, particularly in the context of a site that offers little to cling to. Kitchen, dining, and living room have been organized around a chimney, which is at the same time the column that supports a pyramidal roof – an iteration of the structure used at the Köök bistro. The ceiling is tall enough so as to host a space on top of the kitchen – a work place for the mother/judge.
 Cortesía de Amunátegui Valdés
Cortesía de Amunátegui Valdés
在这两个亭子之间,我们设计了一个小型的咬合架,在平面图上看时笨手笨脚的,当被挤压时更有礼貌。至于屋顶,它们的地貌响应于根本不同的问题,尽管它们都是类似的美学代码。在未来我们希望向花园添加第三屋顶形式"房间"与游泳池和花园活动相关。我们决定转向预制构件,以促进施工过程,并为屋顶结构以及立面的表达提供足够的规律性。
Between the two pavilions we devised a small articulator, clumsy when looked at on the plan, more gracious when extruded. As for the roofs, their physiognomies respond to fundamentally different problems, although they both recur to similar aesthetic codes. In the future we hope to add a third roof giving form to a garden ‘room’ associated with the pool and garden activities. We decided to turn to prefabricated elements to facilitate the construction process, and provide with enough regularity for the roof structure as well as for the expression of facades.
Between the two pavilions we devised a small articulator, clumsy when looked at on the plan, more gracious when extruded. As for the roofs, their physiognomies respond to fundamentally different problems, although they both recur to similar aesthetic codes. In the future we hope to add a third roof giving form to a garden ‘room’ associated with the pool and garden activities. We decided to turn to prefabricated elements to facilitate the construction process, and provide with enough regularity for the roof structure as well as for the expression of facades.
 Axonometric

                            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Amunátegui Valdés Architects
Location Curicó, Chile
Author Architects Alejandro Valdés, Cristobal Amunátegui
Design Team François Jullien, Sebastián Zarhi, Agustina Labarca
Area 365.0 m2
Project Year 2014
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

亚比煞

什么也没写

1879 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年