Mosha Twin Villa Special Space Studio

2018-12-22 23:00
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
架构师提供的文本描述。该项目位于伊朗莫沙,在一个面积为2000平方米的地点设计了两座别墅。40%的坡度。设计初期的重点是选址区域,并根据客户订单将站点划分为三个部分,中间部分是两个别墅之间的公共区域。在这一地区,我们把游泳池体积作为一个有价值的元素和两个楼梯,这是设计的骨干和分隔每个别墅的边界。
Text description provided by the architects. The project is located in Mosha, Iran and is about design of two villas in a site with an area of 2000 sq.m. And 40% slope. The important point at the beginning of the design is about locating zones on site and according to client order, the site was divided into 3 parts and the middle part is the common area between two villas. In this area, we placed pool volume as a valuable element and two stairs that are backbones of design and dividers of each villa’s border.
Text description provided by the architects. The project is located in Mosha, Iran and is about design of two villas in a site with an area of 2000 sq.m. And 40% slope. The important point at the beginning of the design is about locating zones on site and according to client order, the site was divided into 3 parts and the middle part is the common area between two villas. In this area, we placed pool volume as a valuable element and two stairs that are backbones of design and dividers of each villa’s border.
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
 Ground Floor Plan

                            
 © Masoud Banafsheh
马苏德·巴纳夫舍赫
这些楼梯连接站点的最低层和最高层。在左边和右边,我们放置了两个别墅,使他们拥抱院子和楼梯。它们的公共区域面向公共庭院,私人区域面向现场。根据这一分区,每个街区创建了三个级别。现场楼梯在每一层的着陆处,通向洞口前面的院子。
These stairs connect the lowest level of the site to the highest level. In the left and right side, we placed two villas so that they embrace the yard and stairs. Their public zones are facing to the common yard and private zones to site. According to this zoning, three levels of each block was created. Site stairs come to the landings in each level and lead to yards in front of openings.
These stairs connect the lowest level of the site to the highest level. In the left and right side, we placed two villas so that they embrace the yard and stairs. Their public zones are facing to the common yard and private zones to site. According to this zoning, three levels of each block was created. Site stairs come to the landings in each level and lead to yards in front of openings.
 Sections A and B
A和B节
工程中水流的可能性是场地高边坡的积极结果。雨水在溪流中流动,在地点最低层的池塘里储存。屋顶向不同的方向倾斜,并建立了大的开口以应对气候限制。开口从内向外和反向提供最多的视图。这样,就获得了视觉上的隐私。
The possibility of water flow in the project was a positive result of sites’ high slope. Rainwater moves in streams and stores in the ponds in the lowest level of the site. The roofs were sloped in different directions and large openings were created to answer to climate restrictions. Openings give the most view from the inside out and in reverse. In this way, the visual privacy was obtained.
The possibility of water flow in the project was a positive result of sites’ high slope. Rainwater moves in streams and stores in the ponds in the lowest level of the site. The roofs were sloped in different directions and large openings were created to answer to climate restrictions. Openings give the most view from the inside out and in reverse. In this way, the visual privacy was obtained.
 © Parham Taghioff
.Parham Taghioff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Special Space Studio
Location Mosha, Iran
Lead Architects Mojtaba Tasallot, Hossein Namazi
Design Team Mahyar Tasallot, Nastran Hasani, Milad Sarhadi, Hamed Sarhadi, Marzieh Mehranfar
Area 1100.0 m2
Project Year 2017
Photographs Parham Taghioff, Masoud Banafsheh
Category Residential
Manufacturers Loading...

                    

举报

埋头设计

什么也没写

1783 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年