Titan Integrity Campus Mindspace

2018-12-24 00:00
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
架构师提供的文本描述。公司办公楼位于6.5英亩的土地上,东侧有一个湖泊,北面有一条路。该设计有一个非常特殊的连接网站和毗邻的湖泊。这个想法是利用湖边的每一个可能的视图,使任何用户都成为这个宁静环境的旁观者。
Text description provided by the architects. Corporate office building is located on a 6.5acre site which has a lake on the eastern side and road towards north. The design has a very special connect with the site and the adjoining lake. The idea is of exploiting every view possible to the lakeside makes any user a spectator of this serene setting.
Text description provided by the architects. Corporate office building is located on a 6.5acre site which has a lake on the eastern side and road towards north. The design has a very special connect with the site and the adjoining lake. The idea is of exploiting every view possible to the lakeside makes any user a spectator of this serene setting.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
 Ground Floor Plan

                            
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
一个生物湖是设想向东侧的网站,这回应了现有的湖,似乎是它的延伸。这座生物湖周围的办公大楼及其所有的附属设施都是设计出来的。建筑的侧身朝向南北方向,以获得无眩光的自然光。孔隙度在计划和形式允许连续的微风运动与风洞创造文丘里效应。公共区域是开放和无空调的。
A bio lake is conceived towards eastern side of the site which responds to the existing lake and would seem like an extension of it. Office building with all its ancillaries is proposed around this bio lake. Building is oriented with longer sides facing North – South to bring in glare free natural light. Porosity in planning and form allows continuous movement of breeze with wind tunnels creating venturi effect. Common areas are open and non-air conditioned.
A bio lake is conceived towards eastern side of the site which responds to the existing lake and would seem like an extension of it. Office building with all its ancillaries is proposed around this bio lake. Building is oriented with longer sides facing North – South to bring in glare free natural light. Porosity in planning and form allows continuous movement of breeze with wind tunnels creating venturi effect. Common areas are open and non-air conditioned.
 Courtesy of Mindspace
心灵空间
该三层结构在每一层都有梯田花园,自由流动的层叠绿色梯田让人联想到稻田,通过外部楼梯连接起来,让人感觉到每一层楼都有一种高楼大厦的感觉。这些梯田还为下面的办公空间提供了绝缘,从而降低了热/交流负荷,与可持续建筑的理念产生了共鸣。绿色露台不仅让人在户外工作,促进动植物之间的互动,还为那些希望悠闲散步的人提供了小径。沿着拟建的绿色步道散步约650米,湖边退去的梯田上一年的绿色植物将把这座建筑拥抱起来,使它成为一座非建筑物。建筑物西侧的一堵绿色墙遮住了可利用的空间,使其免受西方严酷的阳光照射。绿墙与可用空间之间的绿色缓冲区进一步切断辐射。
The three-floor structure has terrace garden at every level .Free flowing Cascading green terraces which is reminiscent of rice fields, is connected through external staircases gives a feeling of elevated ground at each of these floors. These terraces also provide insulation to office spaces below thus reducing heat / AC load resonating to the idea of a sustainable building. Green terraces not only allow one to work outdoors, stimulate interaction amidst the flora and fauna but also offers trails for those who wish to enjoy leisurely walks. A walk along the proposed green walk path covers around 650 mts.Over the year’s greenery on the receding terraces on either side of the lake would embrace the built making it a non-building. A green wall on the western side of the building shields the usable spaces from harsh western sun. Green buffer zone in between green wall and usable spaces further cuts off the radiation
The three-floor structure has terrace garden at every level .Free flowing Cascading green terraces which is reminiscent of rice fields, is connected through external staircases gives a feeling of elevated ground at each of these floors. These terraces also provide insulation to office spaces below thus reducing heat / AC load resonating to the idea of a sustainable building. Green terraces not only allow one to work outdoors, stimulate interaction amidst the flora and fauna but also offers trails for those who wish to enjoy leisurely walks. A walk along the proposed green walk path covers around 650 mts.Over the year’s greenery on the receding terraces on either side of the lake would embrace the built making it a non-building. A green wall on the western side of the building shields the usable spaces from harsh western sun. Green buffer zone in between green wall and usable spaces further cuts off the radiation
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
空间规划--统一计划的部门规划的多样性,是这样一种方式,即:手表、珠宝、眼器、配件等部门的每个部门都有自己的区域,但是还通过大量的Atrium连接到其他部门,这带来了光,并允许热空气逸出并容纳电梯和楼梯。办公空间的深度是以这样的方式构思的,即只要外部有光线,整个办公室空间就会被日光包围,从而使人造光的使用最小化。使用光传感器和占用传感器计划人工照明。
Space Planning– Unifying Diversity of departments Planning of the program is in such a way that each of the departments like Watches, jewellery, eye ware, accessories etc has its own zone but are yet connected to the other departments through voluminous atriums which brings in light and allows hot air to escape and houses lifts and staircases. The depth of office space is conceived in such a way that entire office space is enveloped with daylight as long as there is light outside thus minimizing use of artificial light. Artificial lighting is planned with light sensors and occupancy sensors.
Space Planning– Unifying Diversity of departments Planning of the program is in such a way that each of the departments like Watches, jewellery, eye ware, accessories etc has its own zone but are yet connected to the other departments through voluminous atriums which brings in light and allows hot air to escape and houses lifts and staircases. The depth of office space is conceived in such a way that entire office space is enveloped with daylight as long as there is light outside thus minimizing use of artificial light. Artificial lighting is planned with light sensors and occupancy sensors.
建筑物的底层被提起2.7米,沿着层叠的水体,一条宽而诱人的楼梯通向中央脊柱,中央脊柱连接着水体和远处的绿色植物,展现出宁静。当周围的气氛发生变化时,这一令人惊讶的元素会使我们重新认识到它,因此它仍然是一种反复出现的令人愉悦的感官惊喜。水,无论是在休息时还是在运动中,都会使人的精神受到冲击。清晨,水的倒影占据了中央脊柱。天花板上可以看到水的每一次运动。一个美丽的运动游戏,节奏给空间一个额外的维度,因为它展开像一部电影。通过提升地面水平,内部生物湖与外部Veerasandra湖之间有一个无缝连接,使边界边缘消失。
The ground floor of the building is lifted by 2.7m.A wide inviting staircase along cascading water body leads one to the central spine which connects to the water body and greenery beyond, unfolding serenity. This element of surprise that changes as the atmosphere around changes has the effect of renewing our appreciation for it, so that it remains a recurrently delightful surprise to the senses. Water whether at rest or in motion, strokes human spirit. The reflection of the water takes over the central spine during early morning hours. Every movement of the water’s rhythm can be seen on the ceiling. A beautiful game of movement, rhythm gives the space an extra dimension as it unfolds like a movie. By lifting the ground level there is a seamless connect between internal bio lake and external Veerasandra Lake making the edge of the boundary disappear.
The ground floor of the building is lifted by 2.7m.A wide inviting staircase along cascading water body leads one to the central spine which connects to the water body and greenery beyond, unfolding serenity. This element of surprise that changes as the atmosphere around changes has the effect of renewing our appreciation for it, so that it remains a recurrently delightful surprise to the senses. Water whether at rest or in motion, strokes human spirit. The reflection of the water takes over the central spine during early morning hours. Every movement of the water’s rhythm can be seen on the ceiling. A beautiful game of movement, rhythm gives the space an extra dimension as it unfolds like a movie. By lifting the ground level there is a seamless connect between internal bio lake and external Veerasandra Lake making the edge of the boundary disappear.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
中央脊柱沿清澈的水体边缘是一个线性的双高度空间,包括一系列宽台阶,庭院,产品展示墙,座位和非正式会议空间。脊柱形成一个中庭,通向用餐区。位于宁静水体的边缘,构成绿色植物和水的框架,人们可以在室内或室外就餐,听鸟儿的声音或水的声音。餐室设计为三层,作为一个多用途的大厅。
The central spine along the clear water body edge is a linear double height space integrated with a series of wide steps, courtyards, product display walls, seating and informal meeting spaces. The spine culminates into an atrium leading to the dining block. Positioned along one edge of the serene water body, framing the greenery and water, one can dine either indoors or outdoors listening to the sounds of birds or sound of water. The dining block is designed in three levels to double up as a multipurpose hall. 
The central spine along the clear water body edge is a linear double height space integrated with a series of wide steps, courtyards, product display walls, seating and informal meeting spaces. The spine culminates into an atrium leading to the dining block. Positioned along one edge of the serene water body, framing the greenery and water, one can dine either indoors or outdoors listening to the sounds of birds or sound of water. The dining block is designed in three levels to double up as a multipurpose hall. 
 Courtesy of Mindspace
心灵空间
在中央脊柱的水面上漂浮着一个光面的玻璃水晶,象征着泰坦与珠宝的结合。这是一个设计部门,各部门的设计师坐在一起,体现了TAN的设计优势和创新能力。然而,随着设计的进展,这被转换为MD的柜子,二楼被转换成一个蜷缩/大脑的频移空间。
A facated glazed crystal floating above the water along the central spine symbolising Titan’s association with Jewellery was created. This was cocieved as a design department where the designers of the various departments would be seated together reflecting Ttan’s strength of design edge and innovation. However as the design progressed this is converted to MD’s cabin.The second floor is converted to a huddle / brain stroming space. 
A facated glazed crystal floating above the water along the central spine symbolising Titan’s association with Jewellery was created. This was cocieved as a design department where the designers of the various departments would be seated together reflecting Ttan’s strength of design edge and innovation. However as the design progressed this is converted to MD’s cabin.The second floor is converted to a huddle / brain stroming space. 
 Perspective Section
透视科
心房----从未感觉到断开,各部门之间的协作垂直将所有楼层从地下室连接到自然光线中,产生一个社区的感觉,共同和鼓励不同部门之间的互动。
Atrium-Never feel disconnected , collaboration between departments The five atriums in the campus vertically connect all the floors from basement bringing in natural light and creating sense of one community, togetherness and encouraging interaction between different departments.
Atrium-Never feel disconnected , collaboration between departments The five atriums in the campus vertically connect all the floors from basement bringing in natural light and creating sense of one community, togetherness and encouraging interaction between different departments.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
考虑到班加罗尔的天气条件,由于生物湖和绿色梯田创造了充足的微气候,我们对办公室空调的要求提出了质疑。另一个主要挑战是“如何鼓励员工使用露台花园作为户外工作空间和互动?”对空调的要求提出质疑,这会导致内部空间的完全密封。计划采用两/三级空调系统,使能耗比常规空调减少30%。该系统需要持续的空气流动,与高能效的HVLS风机(高容量、低速度)耦合,其耗能约20瓦,同时产生比60W家用吊扇多出200%的风量。第三阶段只在高湿月份使用。
Considering Bangalore weather conditions and since bio-Lake and green terraces creates an adequate micro-climate, we questioned requirement of Air-conditioning for offices. Another major challenge was “How to encourage employees to use terraces gardens as outdoor work spaces and for interaction?” which questioned requirement of AC which would result in completely sealed interior spaces. A two / three stage air conditioning system is planned to minimize energy consumption by 30% compared to conventional AC. This system which requires continual air movement is coupled with highly energy efficient HVLS fans (High Volume Low Speed) which consume about 20 Watt energy while producing 200% more air volume compared to a 60 W domestic ceiling fan. Third stage will be used only during high humid months.
Considering Bangalore weather conditions and since bio-Lake and green terraces creates an adequate micro-climate, we questioned requirement of Air-conditioning for offices. Another major challenge was “How to encourage employees to use terraces gardens as outdoor work spaces and for interaction?” which questioned requirement of AC which would result in completely sealed interior spaces. A two / three stage air conditioning system is planned to minimize energy consumption by 30% compared to conventional AC. This system which requires continual air movement is coupled with highly energy efficient HVLS fans (High Volume Low Speed) which consume about 20 Watt energy while producing 200% more air volume compared to a 60 W domestic ceiling fan. Third stage will be used only during high humid months.
 Courtesy of Mindspace
心灵空间
太阳能电池板计划沿西侧的露台上方和底层的服务站上方产生,以满足25%的能源需求。景观设计被认为是一个垂直公园,每一层都是一个绿色的平台,从地面的滨水公园到屋顶的天空公园。景观空间与动态建筑相结合,由外向内无缝融合。在整个泰坦公司办公校园里,企业办公室的理念被重新诠释,座落在自然之中,旨在激发和提升最终用户的体验。
Solar panels are planned above the terrace along the western side and above the service yard on the ground floor to generate on site energy to adhere to 25% of the energy requirement. The landscape design is conceived as a vertical park where each level is a green terrace starting from waterfront park at the ground level to the sky park at the roof level. Integrated with the dynamic architecture the landscape spaces seamlessly merge from outside to inside. On the whole Titan corporate office campus where the idea of a corporate office is reinterpreted seated amidst nature is designed to inspire and elevate experience of the end users.
Solar panels are planned above the terrace along the western side and above the service yard on the ground floor to generate on site energy to adhere to 25% of the energy requirement. The landscape design is conceived as a vertical park where each level is a green terrace starting from waterfront park at the ground level to the sky park at the roof level. Integrated with the dynamic architecture the landscape spaces seamlessly merge from outside to inside. On the whole Titan corporate office campus where the idea of a corporate office is reinterpreted seated amidst nature is designed to inspire and elevate experience of the end users.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Mindspace
Location Electronics City, Bangalore, Karnataka, India
Lead Architects Sanjay Mohe, Swetha A, Joseph K T, Er. Mahesh.S
Area 390000.0 ft2
Project Year 2017
Photographs Purnesh Dev Nikhanj
Category Offices
Manufacturers Loading...

                    

举报

前沿分享

什么也没写

1749 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年