Center for People with Disabilities ASPAYM ÁVILA amas4arquitectura

2018-12-21 17:00
 © MOI (Pedro I. RAMOS)
(Pedro I.Ramos)
建筑师提供的文字说明。阿萨佩姆基金会在二十五周年之际决定在维兰附近建立这个小中心(西班牙)。这个节目围绕着康复空间,这是大厅的延伸。这些区域是多价的,因为缺乏结构和许多隔板的透明度。所有的走廊、浴室、家具和房间都是为残疾人提供的。
Text description provided by the architects. The ASPAYM Foundation, for disabled people, in its XXV anniversary, has decided to build this small center near Ávila (Spain). The program turns around the rehab space, which is an extension of the hall. These areas are polyvalent, because the absence of structure and the transparency of many partitions. All the corridors, bathrooms, furniture and rooms are for disabled people.
Text description provided by the architects. The ASPAYM Foundation, for disabled people, in its XXV anniversary, has decided to build this small center near Ávila (Spain). The program turns around the rehab space, which is an extension of the hall. These areas are polyvalent, because the absence of structure and the transparency of many partitions. All the corridors, bathrooms, furniture and rooms are for disabled people.
 © MOI (Pedro I. RAMOS)
(Pedro I.Ramos)
 
 © MOI (Pedro I. RAMOS)
(Pedro I.Ramos)
这座建筑物是沿街道的一层长方形展馆。它把地块分成了一个门廊,一个停车场和一个后院。在一个仍未完成的丑陋环境中,我们选择了具有强大物质存在的密封卷的自主性。但人们一进门,就可以把目光移到窗外,朝花园望去。
The building is a rectangular ground floor pavilion along the street. It divides the plot into an access porch, a parking and a backyard. In an ugly environment, still unfinished, we have opted for the autonomy of an hermetic volume, with a strong material presence. But as soon as people enter, they can held a gaze out the window, towards the garden.
The building is a rectangular ground floor pavilion along the street. It divides the plot into an access porch, a parking and a backyard. In an ugly environment, still unfinished, we have opted for the autonomy of an hermetic volume, with a strong material presence. But as soon as people enter, they can held a gaze out the window, towards the garden.
 © MOI (Pedro I. RAMOS)
(Pedro I.Ramos)
整个建筑都是用一个天花板来解决的,天花板上有层合木梁,在2.70米的地面上漂浮。梁距轴线1.50米,宽72厘米。它给屋顶一个强大的存在和塑料救济。以这种方式,人们期望的观点和内部气氛将被困在一个独特的,但善良的“盖子”。该项目的能量集中在这个雕塑天花板上,因为使用者很大程度上是躺在面向上的担架上进行康复活动,或者因为轮椅而视力低下。
The entire construction is resolved with a ceiling with laminated wood beams that floats on the ground at 2.70 m. The beams are separated 1.50 m to axes and are 72 cm wide. It gives the roof a strong presence and a plastic relief. In this way it is expected that the views and the interior atmosphere will be trapped under a singular but kind "lid". The energies of the project are concentrated in this sculptural ceiling because users perform a good part of the rehabilitation activities lying on stretchers facing upwards, or have a low vision because the wheelchairs.
The entire construction is resolved with a ceiling with laminated wood beams that floats on the ground at 2.70 m. The beams are separated 1.50 m to axes and are 72 cm wide. It gives the roof a strong presence and a plastic relief. In this way it is expected that the views and the interior atmosphere will be trapped under a singular but kind "lid". The energies of the project are concentrated in this sculptural ceiling because users perform a good part of the rehabilitation activities lying on stretchers facing upwards, or have a low vision because the wheelchairs.
 © MOI (Pedro I. RAMOS)
(Pedro I.Ramos)
屋顶由白色混凝土组成的周边墙支撑,形成了对街道更封闭的立面和通往花园的不连续的立面。窗户和主隔间用玻璃从地板到天花板解决,以保持空间的连续性。办公室和厕所只有不透明的墙壁,在横梁的底部,如门窗。在所有地区,地板是由大格式的防滑瓷砖,也在基板.地板光彩照人,所有其他管道都流过假天花板,让横梁清晰可见。
The roof is supported by perimeter walls made of white concrete, which form a façade that is more closed to the street and a discontinuous façade to the garden. The windows and the main partitions are resolved with glass from floor to ceiling to preserve the continuity of the space. There are only opaque walls in offices and toilets, to the bottom of the beams, such as doors and windows. In all areas, the floor is made of large-format non-slip porcelain tiles, also in the baseboards. The floor is radiant-refreshing, and all the other conduits run through the false ceiling, to leave visible the beams.
The roof is supported by perimeter walls made of white concrete, which form a façade that is more closed to the street and a discontinuous façade to the garden. The windows and the main partitions are resolved with glass from floor to ceiling to preserve the continuity of the space. There are only opaque walls in offices and toilets, to the bottom of the beams, such as doors and windows. In all areas, the floor is made of large-format non-slip porcelain tiles, also in the baseboards. The floor is radiant-refreshing, and all the other conduits run through the false ceiling, to leave visible the beams.
 © MOI (Pedro I. RAMOS)
(Pedro I.Ramos)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects amas4arquitectura
Location Caléndula Street, 05003, Ávila, Spain
Architect in Charge Fernando Zaparaín
Area 3767.37 ft2
Project Year 2018
Photographs MOI (Pedro I. RAMOS)
Category Rehabilitation Center

                    

举报

24个我

什么也没写

1819 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年