MOKA Concrete and the woods

2018-12-20 02:00
 © Antonio Conroy
AntonioConroyRoyConroyRoyConroy
建筑师提供的文字说明。莫卡是位于瑞士的Neuchinhel湖南岸的一个旅游村庄Yvonor的一个小木屋的翻新项目。该地区是非常自然和密集的树木,约有3000人居住。夏天,野生的海滩变得拥挤,太阳给这个小小的地方带来了生命,冬天的一切变得越来越暗,神秘。雾和冷湿风交替产生不太舒适的环境,并使结构暴露在困难的条件下。
Text description provided by the architects. MOKA is a renovation project of a little chalet in Yvonand, a touristic village on the south shore of the lake of Neuchâtel, Switzerland. The area is very natural and intensively wooded, inhabited by approximatively 3’000 people. While in summer the wild beaches become crowdy and the sun brings life to this tiny place, in winter everything gets darker and mystic. The fog and the cold humid wind alternate to create a less comfortable environment and exposes the constructions to difficult conditions.
Text description provided by the architects. MOKA is a renovation project of a little chalet in Yvonand, a touristic village on the south shore of the lake of Neuchâtel, Switzerland. The area is very natural and intensively wooded, inhabited by approximatively 3’000 people. While in summer the wild beaches become crowdy and the sun brings life to this tiny place, in winter everything gets darker and mystic. The fog and the cold humid wind alternate to create a less comfortable environment and exposes the constructions to difficult conditions.
 
当客户来到我们的时候,他想办法让他在家里度过温暖的冬天。房子是冷的,潮湿的,空气的流动是令人不安的。
When the client came to us, he wanted a solution that allow him to spend warmer winters at home. The house was cold, humid and air flows were disturbing.
When the client came to us, he wanted a solution that allow him to spend warmer winters at home. The house was cold, humid and air flows were disturbing.
我们所做的只是简单的剥去房子的木质结构的正面,并准备一个新的绝缘皮肤。屋顶也完全重新装修了。
What we did was to simply strip the house to the wooden structure of the facades and prepare a new insulated skin. The roof was also entirely redone.
What we did was to simply strip the house to the wooden structure of the facades and prepare a new insulated skin. The roof was also entirely redone.
 © Matthieu Gafsou
(Matthieu Gafsou)
当我们解构了立面时,旧建筑的退化是很明显的。木制木材在恶劣的情况下,因此我们的干预首先必须通过对结构要素的赔偿和重建的行动。当我们把房子固定住的时候,我们在绝缘和防水的房子上工作。
The deterioration of the old construction was clear as we deconstructed the facades. The wooden timber was in ugly conditions so our intervention had to pass, in first place, by an action of reparation and reconstruction of the structural elements. Once we secured the body of the house, we worked on the insulation and on water proofing the house.
The deterioration of the old construction was clear as we deconstructed the facades. The wooden timber was in ugly conditions so our intervention had to pass, in first place, by an action of reparation and reconstruction of the structural elements. Once we secured the body of the house, we worked on the insulation and on water proofing the house.
 Before. Image © Antonio Conroy
之前。图像C.Antonio Conroy
我们选择使用非常薄的(4x4cm)木材元素作为正面的包层,它们是垂直放置的,它们之间的距离为1厘米。通过在四个正面重复这个解,我们得到了一个振动的纹理,最重要的是,统一,这是我们认为在这么小的建筑上的基础。
We chose to use very thin (4x4cm) wood elements for the cladding of the facade, they were placed vertically and with a distance of one centimeter between them. By repeating this solution all along the four facades we obtained a vibrating texture and, most of all, unity, which we thought fundamental on a so little building.
We chose to use very thin (4x4cm) wood elements for the cladding of the facade, they were placed vertically and with a distance of one centimeter between them. By repeating this solution all along the four facades we obtained a vibrating texture and, most of all, unity, which we thought fundamental on a so little building.
 © Matthieu Gafsou
(Matthieu Gafsou)
在相反的情况下,为了构造这些表面,我们使用了新的屋顶排水沟的几何形状。我们用铜做的扁平元素覆盖了它。这一元素足够大,足以覆盖所有新的20厘米的屋顶绝缘,并作出贡献,作为屋顶的唯一部分,可见,简化和使小木屋的整体存在更容易阅读。
In opposition, and to frame these surfaces, we worked with the geometry of the new roof gutter. We covered it with a flat element made of copper. This element was big enough to cover all the new 20cm insulation of the roof and contributed, by being the sole part of the roof visible, to simplify and make the overall presence of the chalet easier to read.
In opposition, and to frame these surfaces, we worked with the geometry of the new roof gutter. We covered it with a flat element made of copper. This element was big enough to cover all the new 20cm insulation of the roof and contributed, by being the sole part of the roof visible, to simplify and make the overall presence of the chalet easier to read.
 Ground floor plan

                            
铜元素,既大又平,有助于工程的平衡。我们喜欢这个光滑的金属元素和表面粗糙的表面的相互作用。由于这个项目没有为大型建筑姿态提供经济上的空间,我们把重点放在材料和细节上,以及我们通过研究它们可以创造的全球氛围上。
The copper element, large and flat, contributes to the equilibrium of the project. We like the interaction of this smooth metal element with the rough surfaces of the facades. As this project didn't offer the economic margin for big architectural gestures, we focused on materials and details and on the global atmosphere that we could create by working on them.
The copper element, large and flat, contributes to the equilibrium of the project. We like the interaction of this smooth metal element with the rough surfaces of the facades. As this project didn't offer the economic margin for big architectural gestures, we focused on materials and details and on the global atmosphere that we could create by working on them.
 © Alan Hasoo
阿兰·哈苏(Alan Hasoo)
 Construction section

                            
原来的建筑在它的南阳光明媚的一面上有一个木制的pergolda。在葡萄藤的掩护下,它提供了一个受保护的空间,在那里,主人可以和朋友一起度过夏天的时光,这是一个好的地方,可以在好的公司里冷却和用餐。
The original building had a wooden pergola on it's south sunny side. Covered by a grapevine, it offered a protected space where the owner could spend summer moments with friends, a nice place for chilling and dine in good company.
The original building had a wooden pergola on it's south sunny side. Covered by a grapevine, it offered a protected space where the owner could spend summer moments with friends, a nice place for chilling and dine in good company.
 © Antonio Conroy
AntonioConroyRoyConroyRoyConroy
有了这个新项目,我们不得不想出一种能够提供类似氛围的新的培高拉(Pergola)。这种新结构是由轻钢框架制成的,只是树木的骨架。它可以消失,因为葡萄爬上它,并放在一个扫过的混凝土表面,提供了一个美丽的阴凉的地方,继续享受美丽的自然环境。
With the new project we had to think of a new pergola able to offer a similar atmosphere. Made of a light steel frame, the new structure works as just a skeleton for the trees. It is able to disappear as the grapevine climbs on it and, placed on a swept concrete surface, offers a beautiful shady place to continuing enjoying the beautiful natural environment.
With the new project we had to think of a new pergola able to offer a similar atmosphere. Made of a light steel frame, the new structure works as just a skeleton for the trees. It is able to disappear as the grapevine climbs on it and, placed on a swept concrete surface, offers a beautiful shady place to continuing enjoying the beautiful natural environment.
 © Matthieu Gafsou
(Matthieu Gafsou)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Concrete and the woods
Location Yvonand, Switzerland
Project Year 2017
Photographs Matthieu Gafsou, Antonio Conroy, Alan Hasoo
Category Renovation
Manufacturers Loading...

                    

举报

宅咬瑶

什么也没写

1829 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年