Salicos House STUDIOARTE

2018-12-20 14:00
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
建筑师提供的文字说明。对地中海现代主义建筑的实际解释,与葡萄牙的立体派建筑参考资料进行了平衡融合。位于卡沃罗、卡沃罗、阿尔加芙(葡萄牙)的一家纯白色的简约现代家庭住宅。在自然有机布局设计的基础上,建筑的主要形状(梯形)遵循地块本身的形状,并将不同立面引导到室内和室外空间(自然融合)之间的恒定开放视觉和物理关系中,以实现最有效、阳光充足和愉悦的视图。
Text description provided by the architects. An actual interpretation of the Mediterranean Modernist Architecture in a balanced fusion with Portuguese Cubist Architecture references. A pure white minimalistic contemporary family house located at Quinta dos Salicos, Carvoeiro, Algarve (Portugal). Based on a natural organic layout design, the main shape (trapezoidal) of the building is following the plot’s itself shape and directing the different facades for the most efficient, sunny and pleasant views, in a constant open visual and physical relation between indoor and outdoor spaces (natural fusion).
Text description provided by the architects. An actual interpretation of the Mediterranean Modernist Architecture in a balanced fusion with Portuguese Cubist Architecture references. A pure white minimalistic contemporary family house located at Quinta dos Salicos, Carvoeiro, Algarve (Portugal). Based on a natural organic layout design, the main shape (trapezoidal) of the building is following the plot’s itself shape and directing the different facades for the most efficient, sunny and pleasant views, in a constant open visual and physical relation between indoor and outdoor spaces (natural fusion).
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
 Ground floor plan

                            
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
纯直线的概念,统一的颜色(白色),平面屋顶(生活露台)和由不规则角度形成的体积,由不规则体积设置的灯光/阴影之间的关系定义。基于优化气候和自然采光/通风条件的生态友好方法之后的建筑理念。
A concept with pure straight lines, uniform colors (white), flat roofing (living terraces) and volumes shaped by the irregular angles and defined by the relation between light/shade over the irregular volumes setting. A building concept following an eco-friendly approach based on optimizing the climate and natural lighting/ventilation conditions.
A concept with pure straight lines, uniform colors (white), flat roofing (living terraces) and volumes shaped by the irregular angles and defined by the relation between light/shade over the irregular volumes setting. A building concept following an eco-friendly approach based on optimizing the climate and natural lighting/ventilation conditions.
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
底层的体积与地块的侧限平行。这个几乎是“盲”的北面与其余的立面形成了鲜明的对比,在这三卷书中,三卷书都以不同的角度定位,建立了房子、露台和景观之间的关系。一楼采用同样的概念,一个“干净”的北立面。其余的立面和不规则的平面强调与景观和阳光的关系。功能程序分为三个层次。停车场、储藏室、科技区、电影院和健身房都位于地下室地板上,自然是按照地块的自然坡度建造的。
The ground floor volume is parallel to the plot’s side limits. The almost “blind” northern facade contrast with the remaining facades, where the three volumes with generous glazed plans orientated in different angles, build the relation between the house, terraces and the landscape. The first floor follows the same concept with a “clean” north facade. The remaining facades and their irregular plans emphasize the relation with the landscape and sunlight. The functional program is organized in three levels. The parking, storage, technic area, cinema and gym room are located in the basement floor, built naturally following the natural slope of the plot.
The ground floor volume is parallel to the plot’s side limits. The almost “blind” northern facade contrast with the remaining facades, where the three volumes with generous glazed plans orientated in different angles, build the relation between the house, terraces and the landscape. The first floor follows the same concept with a “clean” north facade. The remaining facades and their irregular plans emphasize the relation with the landscape and sunlight. The functional program is organized in three levels. The parking, storage, technic area, cinema and gym room are located in the basement floor, built naturally following the natural slope of the plot.
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
 
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
底层由社会区域组成,厨房和居住空间通过大玻璃窗和游泳池旁的主露台在财政和视觉上连接起来。还有一个更靠近西部的私人区域,可以考虑一间带有私人浴室的卧室和一间多功能房。
The ground floor is composed by the social areas, where the kitchen and living space are connected fiscally and visually throughout the large glass windows to the main terrace next to the swimming overflow pool. There’s also a more private area orientated to west contemplating a bedroom with private bathroom and a multifunctional room.
The ground floor is composed by the social areas, where the kitchen and living space are connected fiscally and visually throughout the large glass windows to the main terrace next to the swimming overflow pool. There’s also a more private area orientated to west contemplating a bedroom with private bathroom and a multifunctional room.
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
轻盈和雕塑般的金属楼梯将底层与一楼的私人项目连接起来,设想一间主套间卧室和一间客人套房卧室,其中包括向南/西和北/西平衡的私人露台,以及乡村、海上和山区的日出和日落景观。
The light and sculptural metal stairway connects the ground floor to the private program of the first floor, contemplating a master ensuite bedroom with bathroom and a guest ensuite bedroom, both with private terraces balanced into south/west and north/west with country, sea and mountain sunrise and sunset views.
The light and sculptural metal stairway connects the ground floor to the private program of the first floor, contemplating a master ensuite bedroom with bathroom and a guest ensuite bedroom, both with private terraces balanced into south/west and north/west with country, sea and mountain sunrise and sunset views.
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
这两个平台与自然坡面的地块相结合,遵循房屋的排列和不规则的形态,以设计前南露台和水池区为主要概念。第一个站台在底层,在主平台旁边,朝向日落的位置。较低级别上的第二平台集成溢流池系统的集热器槽,并设置第一平台(更高)和花园区之间的连接。
Two platforms that merge with the natural slope of the plot, following the alignments and the irregular morphology of the house based the main concept to design the front south terrace and pool area. The first platform is at the ground floor level, next to the main terrace orientated to the sunset position. A second platform on a lower level integrates the collector tank for the overflow pool’s system and sets the connection between the first platform (higher) and the garden zones.
Two platforms that merge with the natural slope of the plot, following the alignments and the irregular morphology of the house based the main concept to design the front south terrace and pool area. The first platform is at the ground floor level, next to the main terrace orientated to the sunset position. A second platform on a lower level integrates the collector tank for the overflow pool’s system and sets the connection between the first platform (higher) and the garden zones.
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
一个有机的地中海干花园概念,减少维护(低耗水量),尊重原坡地的低植被白色碎石颤音和一些橄榄树和果树被松树树皮包围。最低,低维护的概念,葡萄牙的灵感,使用当地的材料也是存在于外部循环和主要入口通道,其中钴石地板是用来定义路径。
An organic Mediterranean dry garden concept with reduced maintenance (low water consumption), that respects the original slope of the plot where low vegetation is surrounded by white gravel trills and some olive and fruit trees are involved by pine bark. The minimal, low maintenance concept with Portuguese inspiration, using local materials is also present on the exterior circulations and main entrance access where coble stone flooring was used to define the paths.
An organic Mediterranean dry garden concept with reduced maintenance (low water consumption), that respects the original slope of the plot where low vegetation is surrounded by white gravel trills and some olive and fruit trees are involved by pine bark. The minimal, low maintenance concept with Portuguese inspiration, using local materials is also present on the exterior circulations and main entrance access where coble stone flooring was used to define the paths.
 Cortesia de STUDIOARTE
[医]沙地尔角(Cortesia De STUDIOARTE)
一般来说,房子是在“两个世界”之间发展的,在北边的“第一世界”(入口处),房子的背后是隐私计划(翅膀),它定义了它在向“第二世界”过渡的过程中的神秘效果和隐私控制,完全是动态的,开放的,与休息区(露台/游泳池)和自然环境(地中海干涸的花园概念和国家/海洋视野)保持流畅和不断的联系。
In general, the house is developed in between ‘two worlds’, on the ‘first world’ in the north zone (entrance) the house is behind privacy plans (wings) which define its mystic effect and privacy control on the transition to the ‘second world’, completely dynamic, open, fluid and constantly in contact with the lounge zones (terraces/pool) and natural surroundings (Mediterranean dry garden concept and country/sea horizon views).
In general, the house is developed in between ‘two worlds’, on the ‘first world’ in the north zone (entrance) the house is behind privacy plans (wings) which define its mystic effect and privacy control on the transition to the ‘second world’, completely dynamic, open, fluid and constantly in contact with the lounge zones (terraces/pool) and natural surroundings (Mediterranean dry garden concept and country/sea horizon views).
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
一张卡萨分号嗯,‘Primeiro Mundo’mais opaco e creto,a norte(Entrada),de se desenvolve a descoberta dos espa os pelos planos que os rodeiam,como muros de um labirinto;e um‘Segundo Mundo’,Dinmico,aberto,floído e em constante Comunica o com,as zona exteriores(Terra Os E Picina)e a sua envolvente(Jadim e Paisagem自然)。
A casa divide-se assim entre ‘dois mundos’. Um ‘primeiro mundo’ mais opaco e secreto, a norte (entrada), onde se desenvolve a descoberta dos espaços pelos planos que os rodeiam, como muros de um labirinto; e um ‘segundo mundo’, dinâmico, aberto, fluído e em constante comunicação com as zonas exteriores (terraços e piscina) e a sua envolvente (jardim e paisagem natural).
A casa divide-se assim entre ‘dois mundos’. Um ‘primeiro mundo’ mais opaco e secreto, a norte (entrada), onde se desenvolve a descoberta dos espaços pelos planos que os rodeiam, como muros de um labirinto; e um ‘segundo mundo’, dinâmico, aberto, fluído e em constante comunicação com as zonas exteriores (terraços e piscina) e a sua envolvente (jardim e paisagem natural).
 © Da Cruz Photo
(达克鲁斯照片)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects STUDIOARTE
Location Lagoa, Portugal
Architect in Charge João Carriço
Area 379.0 m2
Porject Year 2017
Photographs Da Cruz Photo
Category Houses Interiors

                    

举报

加果

什么也没写

1772 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年