Espaço Núcleo Pulso 23 SUL

2018-12-20 16:00
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
架构师提供的文本描述。Espa o Núcleo Pulso是圣保罗中心的身体意识和治疗空间。该机构位于一座高楼的最后一层,举办各种活动。
Text description provided by the architects. Espaço Núcleo Pulso is body awareness and therapeutic space in the center of São Paulo. The institution is located on the last floor of a tall building, hosting different sorts of activities. 
Text description provided by the architects. Espaço Núcleo Pulso is body awareness and therapeutic space in the center of São Paulo. The institution is located on the last floor of a tall building, hosting different sorts of activities. 
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
教师兼心理学家Mariana camarote-Espa o Núcleo Pulso的负责人-希望在巴西实施与身体运动有关的个人治疗和团体活动以及身体表达动态的不同空间。
The teacher and psychologist Mariana Camarote – head of Espaço Núcleo Pulso – wanted to implement different spaces for individual personal therapy and group activities, as well as corporal expression dynamics, related to Body Movement in Brazil.
The teacher and psychologist Mariana Camarote – head of Espaço Núcleo Pulso – wanted to implement different spaces for individual personal therapy and group activities, as well as corporal expression dynamics, related to Body Movement in Brazil.
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
翻修设计的理念是将一个典型的没有分区和模块矿物衬里的开放式办公室转变成一个空间,这个空间可以容纳项目其余部分的主大厅:一个等候区,一个更衣室,最终成为通往主大厅的入口-一个减压和过渡空间-一个用于个人治疗、厨房的办公室,两个厕所和一个更衣室。
The concept of the refurbishment design was to transform a typical open-space office without subdivisions and modular mineral lining with a low-ceiling challenge, into a space that could host the main hall among the rest of the program: a waiting area, a dressing room which eventually became the gateway to the main hall – a decompression and transition space –, an office for individual therapies, kitchen, two toilets and individual locker rooms.
The concept of the refurbishment design was to transform a typical open-space office without subdivisions and modular mineral lining with a low-ceiling challenge, into a space that could host the main hall among the rest of the program: a waiting area, a dressing room which eventually became the gateway to the main hall – a decompression and transition space –, an office for individual therapies, kitchen, two toilets and individual locker rooms.
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
 Floor Plan

                            
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
最大的挑战之一是办公大楼内舞蹈空间的共存,而沉默是其中的一个关键因素。为了满足这一特殊需要,设计了一种减振舱壁隔音系统.高架地板,能够吸收冲击和声音-以及使用泡沫板之间的肋混凝土板。这些元素被涂成黑色,作为天花板下木质结构的无限背景,受到日本木材处理的启发,增强了窗框结构轴线的刚性,与舞池中竹木地板的平整度和同质性形成了鲜明对比。
One of the biggest challenges was the coexistence of dance space in an office building, where silence is a key factor. In order to accomplish this specific need, a noise abatement system with vibration-absorbing bulkheads has been implemented. The elevated floor, capable of absorbing impacts and sounds - as well as the use of foam plates between the slabs of the ribbed concrete slab. These elements were painted in black to serve as an infinite background for the wooden structure beneath the ceiling, inspired by Japanese wood handling, which reinforces the rigidity of the constructive axes of the window frames, in contrast with the flatness and homogeneity of the bamboo flooring the dance floor.
One of the biggest challenges was the coexistence of dance space in an office building, where silence is a key factor. In order to accomplish this specific need, a noise abatement system with vibration-absorbing bulkheads has been implemented. The elevated floor, capable of absorbing impacts and sounds - as well as the use of foam plates between the slabs of the ribbed concrete slab. These elements were painted in black to serve as an infinite background for the wooden structure beneath the ceiling, inspired by Japanese wood handling, which reinforces the rigidity of the constructive axes of the window frames, in contrast with the flatness and homogeneity of the bamboo flooring the dance floor.
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
 Axonometric

                            
 © Pedro Kok
(佩德罗角)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects 23 SUL
Location Higienópolis, São Paulo - State of São Paulo, Brazil
Architects in Charge André Sant’Anna da Silva, Gabriel Manzi, Ivo Magaldi, Lucas Girard, Luís Pompeo, Luiz Florence, Moreno Zaidan, Tiago Oakley
Team João Miguel Silva, Chayene Cardoso, Fernanda Schelp, Lucas Menezes
Area 120.0 m2
Project Year 2016
Photographs Pedro Kok
Category Schools
Manufacturers Loading...

                    

举报

圃生

什么也没写

1808 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    如室小店(享受进货价购买权)
    全网商品享受如室平台进货价购买权
    1对1查询全网主流正品平台最低进货价
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年