RMT14 Residence Design Identity Unit

2018-12-18 00:00
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
“回到离大自然那么近的地方,每天都想去乡下度假,那就太好了。”是业主给设计理念带来的感觉。思考空间,让自然融入不同的方式,根据每个建筑的功能;友好,简单,但优雅也是关注的性格。由于所有这些原因,“庭院”才是答案。
"It would be nice to come home that close to nature and feel like having a vacation in a countryside every day." is the owner’s feeling that has been brought to the design concept. Thinking about spaces that allow nature blend in in different ways according to each building’s function; friendly, simple and yet elegance is also concerned character. For all these reasons the “courtyards” is the answer.
"It would be nice to come home that close to nature and feel like having a vacation in a countryside every day." is the owner’s feeling that has been brought to the design concept. Thinking about spaces that allow nature blend in in different ways according to each building’s function; friendly, simple and yet elegance is also concerned character. For all these reasons the “courtyards” is the answer.
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
 First Floor Plan
一层平面图
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
第一个。入口庭院被一座两层楼高的建筑和一个停车场包围着,火焰树优雅地站在中间,用她美丽的大树枝和耀眼的影子欢迎你回家。这座由景观设计师建造的靠近入口的倾斜花园,不仅把这座两层楼高的建筑作为门庭的一部分,而且给刚到的人以一种谦卑和平静的感觉,仿佛他们是外面繁忙的世界的一部分。
The first. The entrance court, surrounded by a two-stories building and a car park, the flame tree is standing elegantly in the middle to welcome you home with shades of her large beautiful branches and dazzling shadow. The sloped garden adjacent to the entrance created by landscape architect not only embrace this two-stories building to be a part of the entrance court but also give a humble and calm feeling to ones who just arrive as if they are cut of the busy world outside.
The first. The entrance court, surrounded by a two-stories building and a car park, the flame tree is standing elegantly in the middle to welcome you home with shades of her large beautiful branches and dazzling shadow. The sloped garden adjacent to the entrance created by landscape architect not only embrace this two-stories building to be a part of the entrance court but also give a humble and calm feeling to ones who just arrive as if they are cut of the busy world outside.
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
第二个。居住的法院也被两层楼的建筑所包围,那就是父母套房和居住套房。通过穿过入口门,有盖的露台似乎被用作一个居住空间,可以看到中央花园庭院,在那里种植了巨大的木乃伊、兰开伍德树,而螺旋楼梯则以雕塑的形式出现。浅反射池的设计是平行的,给法院一个和平的感觉和隐私的父母套房,位于这个活的法庭的权利。(鼓掌)
The Second. The living court is also surrounded by the two-stories building, the parents’ suite and the living suite. By walking through the entrance door the covered terrace is appeared to use as a living space with a view of the central garden court where big moulmein lancewood trees were planted and whereas the spiral staircase announce itself as a sculpture. The shallow reflecting pool is designed to parallel along giving the court a peaceful feeling and privacy to the parents’ suite which located on the right of this living court.  
The Second. The living court is also surrounded by the two-stories building, the parents’ suite and the living suite. By walking through the entrance door the covered terrace is appeared to use as a living space with a view of the central garden court where big moulmein lancewood trees were planted and whereas the spiral staircase announce itself as a sculpture. The shallow reflecting pool is designed to parallel along giving the court a peaceful feeling and privacy to the parents’ suite which located on the right of this living court.  
另一头是一间起居套房,聚会总是在这个露台式的起居室里举行,而且总是通过法院和有盖的露台进行。
A living suite is located on the other end, where parties are always happened in this terrace-like living room and always spill out through the court and the covered terrace.
A living suite is located on the other end, where parties are always happened in this terrace-like living room and always spill out through the court and the covered terrace.
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
 
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
第三个。在起居套房和主套房之间,有一块光滑的黑色石墙的木制露台是进入主人非常私人的圣所的入口。这套房被树木和青草环绕,就像置身于大自然之中,从地球到天空的交融。
The Third. Between the living suite and the master suite, a wooden terrace with glossy black stone wall is the entry to the owner’s very private sanctuary. This suite is surrounded by trees and green grassy hills like being in the midst of nature blending from the earth to the sky.
The Third. Between the living suite and the master suite, a wooden terrace with glossy black stone wall is the entry to the owner’s very private sanctuary. This suite is surrounded by trees and green grassy hills like being in the midst of nature blending from the earth to the sky.
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
在建筑方面,暗色箱形平顶建筑的设计是为了在大树中保持简朴的外观。这两层建筑只是在前面,其余的建筑都是单层建筑,让居住者体验住在地面上的阴影和他们的家庭森林的阴影。而且,内部空间和外部空间是由能够无缝打开的巨大开口连接起来的,因此,我们可以说,内部和外部之间没有边界。
In term of architecture, the dark color box-shape buildings with flat roof are designed to keep a simple and humble appearance among the large trees. The two stories building is only at the front, remain buildings are single story buildings to let the resident experience living on ground under shades and shadow of their domestic forest. Moreover, interior and exterior spaces are connected by the huge openings which are able to open seamlessly, therefore, we somehow can say there is no boundary between inside and outside.
In term of architecture, the dark color box-shape buildings with flat roof are designed to keep a simple and humble appearance among the large trees. The two stories building is only at the front, remain buildings are single story buildings to let the resident experience living on ground under shades and shadow of their domestic forest. Moreover, interior and exterior spaces are connected by the huge openings which are able to open seamlessly, therefore, we somehow can say there is no boundary between inside and outside.
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
奢华和自然是材料选择的主要原则。石材、木材和钢的结合被详细使用。从入口的石墙到起居套房的透明玻璃板,轻轻地融入木版和主套房的甲板,让所有的材料都能与周围的大自然同时暴露。
Luxury and natural is the principal for material selection. The combination of stone, woods, and steel is used in details. Start with stone wall at the entrance court to the clear glass panel of the living suite, gently blend to wood panel and the deck at the master suite, we try to let all materials expose themselves simultaneously harmonized with the nature around.
Luxury and natural is the principal for material selection. The combination of stone, woods, and steel is used in details. Start with stone wall at the entrance court to the clear glass panel of the living suite, gently blend to wood panel and the deck at the master suite, we try to let all materials expose themselves simultaneously harmonized with the nature around.
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
所有这些都使建筑与自然相一致。和谐同居是业主的第一内涵。“欢迎回家”,火焰树说。(鼓掌)
All of these make the architecture consistent with the nature. It is the harmonious cohabitation as the owner first intension.  “welcome home”, the flame tree said.  
All of these make the architecture consistent with the nature. It is the harmonious cohabitation as the owner first intension.  “welcome home”, the flame tree said.  
 © Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
维特瑟姆工作室拍摄@照片
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Design Identity Unit
Location Khet Khan Na Yao, Thailand
Lead Architect Pavithida Wongdeethanarak
Team Architect Patcharin Chadvadh, Montree Chareonrungrit
Area 1350.0 m2
Project Year 2016
Photographs Viteethumb Studio | TAKE@PHOTO
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

朱欢尘

什么也没写

1844 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年