JB House IDIN Architects

2018-12-19 00:00
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
架构师提供的文本描述。JBHouse项目是一对夫妇的小房子,他们不想要孩子,所以只有两个主要用户。有趣的是,每个人都有自己的私人世界,生活方式非常不同,但仍然可以始终承认另一个人。因为一个男人喜欢烤面包店和拍照,所以他的主要用途是在厨房岛,而一个在书籍领域工作和喜欢画画的女人想要一个大的工作桌来阅读和写作。从上述事实,建筑师使用的概念,双方可以相互承认和看到对方一直在自己的地区。
Text description provided by the architects. JB House project is a small house for a couple who doesn’t want to have a children so there were only 2 main users. The interesting fact was that each person had their own private world and was very different in lifestyle but could still acknowledge another person all the times. Because a man loved to bake bakery and take photographs so his main uses were at kitchen island while a woman who worked in the field of books and loved drawing wanted a large working table for reading and writing. From the mentioned fact, the architects used the concept that both could acknowledge and see each other all the time even from their own area.
Text description provided by the architects. JB House project is a small house for a couple who doesn’t want to have a children so there were only 2 main users. The interesting fact was that each person had their own private world and was very different in lifestyle but could still acknowledge another person all the times. Because a man loved to bake bakery and take photographs so his main uses were at kitchen island while a woman who worked in the field of books and loved drawing wanted a large working table for reading and writing. From the mentioned fact, the architects used the concept that both could acknowledge and see each other all the time even from their own area.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 Lower Floor Plan
低层平面图
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 Upper Floor Plan
上层平面图
由于工程场地小,成本限制,将2个主要活动区划分为2层。女人在楼上,而男人在另一层。设计师们把两个主要功能放在相同的垂直位置,用玻璃作为女性工作台的顶部,这创造了一种与下面厨房岛的视觉连接,让他们在做自己的活动时可以看到对方。
Because of the small project site and cost limit, 2 main activity areas were divided into 2 floors. The woman took the upper floor while the man got the other one. The designers put the 2 main functions at the same vertical position and used glass for the top of the woman’s working table which created a visual connection to the kitchen island below and allowed them to see each other while doing their own activities.
Because of the small project site and cost limit, 2 main activity areas were divided into 2 floors. The woman took the upper floor while the man got the other one. The designers put the 2 main functions at the same vertical position and used glass for the top of the woman’s working table which created a visual connection to the kitchen island below and allowed them to see each other while doing their own activities.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
此外,上层的设计是有三个连接步骤,阻止业主的客人区,以看到上层地区,但业主最喜欢的空间仍然连接。上面的所有区域都覆盖着双木屏风,可以打开以保护隐私和热保护。在维修时,设计在这些开口之间提供了一个缺口。楼上的大部分墙壁都是为像她这样的书迷设计的书架。上面是架子上人行道的天窗。
Furthermore, the upper floor was designed to have 3 connecting steps which block the owner’s guest area to see the upper area but the owners’ favorite space still connected. All upper areas were covered with double wood screens which could be opened for privacy and heat protection. The design provided a gap between those openings in case of maintenance. Most walls on the upper floor were designed to be bookshelves for a book lover like her. Above them were skylights for the walkway along the shelves.
Furthermore, the upper floor was designed to have 3 connecting steps which block the owner’s guest area to see the upper area but the owners’ favorite space still connected. All upper areas were covered with double wood screens which could be opened for privacy and heat protection. The design provided a gap between those openings in case of maintenance. Most walls on the upper floor were designed to be bookshelves for a book lover like her. Above them were skylights for the walkway along the shelves.
 © Ketsiree Wongwan
c.凯西里·王湾(Ketsiree Wongwan)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects IDIN ARCHITECTS (Jeravej Hongsakul, Saralee Sittigaroon, Supachai Phiromrach, Sakorn Thongdoang)
Location Nakornchaisri, Thailand
Area 127.0 m2
Project Year 2017
Photographs Ketsiree Wongwan
Category Houses

                    

举报

喬喬不姓喬

什么也没写

1749 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年