Family House in Litvínovice Atelier 111 Architekti

2018-12-17 03:00
架构师提供的文本描述。利特维奇村位于波希米亚南部的ČEskéBuděJOVERT市以南约5公里处。典型的城市扩张取代了原有的街道结构-发达地区建立在周围不发达的草甸和田野上。因此,这个地方的环境是目前通过新出现的郊区的家庭住房来解决住房需求的大规模办法的典型印记。
Text description provided by the architects. The village of Litvínovice is located about 5 km south of the city České Budějovice in southern Bohemia. Typical urban sprawl substitutes the original street structure – the developed areas are established on the surrounding undeveloped meadows and fields. Thus, the context of the place is a typical imprint of the current mass approach to solving the housing needs through family houses in newly emerging suburban districts.
Text description provided by the architects. The village of Litvínovice is located about 5 km south of the city České Budějovice in southern Bohemia. Typical urban sprawl substitutes the original street structure – the developed areas are established on the surrounding undeveloped meadows and fields. Thus, the context of the place is a typical imprint of the current mass approach to solving the housing needs through family houses in newly emerging suburban districts.
 © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
c Jakub Skokan,Martin Tůma/BoysPlayNice
 Section 02
Section 02
 © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
c Jakub Skokan,Martin Tůma/BoysPlayNice
该特定建筑物图的优点是其朝向基点的方向。场地的地形平缓地向南部倾斜,从北侧的街道上可以轻松地设置通道。该区域的法规规定了一个GableLED屋顶和最大的建筑高度。周围的形态没有提供重要的远程视图。土地面积不足以满足客户的慷慨意愿,这导致了房屋的逻辑定位,尽管这并不典型。房子离地块边界只有两米,这是立法允许的最小距离。剩余空间留给可安装工作台的公共路面的延伸,或一些绿化种植。这个解决方案给位于白宫南部的私人花园带来了更多的空间。
The advantage of this specific building plot is its orientation towards the cardinal points. The terrain of the site slopes gently to the south, the access can be easily set up from the street on the northern side.  A regulation for this area prescribes a gabled roof and the maximum building height. The surrounding morphology does not offer significant remote views. The land area is not large enough for generous intentions of the client, which lead to logical positioning of the house, although not typical for this area. The house is placed just two meters from the boundary of the plot, which is the minimal distance permitted by the legislation. The residual space is left for the extension of public pavement where a bench can be installed, or some greenery planted. This solution brings more space to the private garden, which is situated south of the house.
The advantage of this specific building plot is its orientation towards the cardinal points. The terrain of the site slopes gently to the south, the access can be easily set up from the street on the northern side.  A regulation for this area prescribes a gabled roof and the maximum building height. The surrounding morphology does not offer significant remote views. The land area is not large enough for generous intentions of the client, which lead to logical positioning of the house, although not typical for this area. The house is placed just two meters from the boundary of the plot, which is the minimal distance permitted by the legislation. The residual space is left for the extension of public pavement where a bench can be installed, or some greenery planted. This solution brings more space to the private garden, which is situated south of the house.
 © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
c Jakub Skokan,Martin Tůma/BoysPlayNice
房子的平面图可以描述为一个字母T刻在一个不规则的四边形与一个圆角,这是一个形状的地点。在房子的北部有一个入口大厅,里面有衣帽间、车库和公用室。要进入住宅的一部分,必须下楼几步。主起居区有一个倾斜的天花板,顶部高度超过4米。厨房、餐厅和客厅仅用家具隔开。巨大的无框窗,通过被覆盖的露台通向花园,增强了无障碍的开放空间的感觉。
The floor plan of the house can be described as a letter T inscribed into an irregular quadrangle with one rounded corner, which is a shape given by the site. In the northern part of the house there is an entrance hall with cloakroom, garage and utility room. To enter the residential part of the house, it is necessary to descend few steps. The main living area has an inclined ceiling with the height of more than 4 meters at the top. Kitchen, dining room and living room are separated only by furniture items. Huge frameless window, that leads through the covered terrace to the garden, enhances the feeling of the open space without barriers.
The floor plan of the house can be described as a letter T inscribed into an irregular quadrangle with one rounded corner, which is a shape given by the site. In the northern part of the house there is an entrance hall with cloakroom, garage and utility room. To enter the residential part of the house, it is necessary to descend few steps. The main living area has an inclined ceiling with the height of more than 4 meters at the top. Kitchen, dining room and living room are separated only by furniture items. Huge frameless window, that leads through the covered terrace to the garden, enhances the feeling of the open space without barriers.
 © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
c Jakub Skokan,Martin Tůma/BoysPlayNice
 
 © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
c Jakub Skokan,Martin Tůma/BoysPlayNice
两间独立的卧室可通过中央衣帽间以及浴室、卧室和工作间进入。位于房子北部的房间有很大的法式窗户,把它们与一个小的中庭连接起来,而中庭和街道之间只有2.5米高的篱笆墙。该中庭提供完全私人空间,适合安装吊床、室外浴缸或淋浴。篱笆墙上阳光的反射,使空间从一天一开始就令人愉快。虽然室内使用天然材料,颜色和工艺家具,外观是相当清醒的。这种形式的极简主义是对过度饱和的周围环境的一个答案。
Two separate bedrooms are accessible through the central cloakroom as well as bathroom, bedroom and workroom. Rooms located in the northern part of the house have large French windows, that connect them with a small atrium, which is separated from the street only by 2,5 meters height fence wall. This atrium offers completely private space well suitable for installation of hammock, outdoor bath or shower. Reflection of sunlight on the fence wall makes the space pleasant from the beginning of the day. While the interior uses natural materials, colours and craft furniture, the exterior is rather sober. This form of minimalism is an answer to the oversaturated surrounding environment.
Two separate bedrooms are accessible through the central cloakroom as well as bathroom, bedroom and workroom. Rooms located in the northern part of the house have large French windows, that connect them with a small atrium, which is separated from the street only by 2,5 meters height fence wall. This atrium offers completely private space well suitable for installation of hammock, outdoor bath or shower. Reflection of sunlight on the fence wall makes the space pleasant from the beginning of the day. While the interior uses natural materials, colours and craft furniture, the exterior is rather sober. This form of minimalism is an answer to the oversaturated surrounding environment.
 © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
c Jakub Skokan,Martin Tůma/BoysPlayNice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

杨大壹

什么也没写

1834 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部