Fremont DADU Robert Hutchison Architecture

2018-12-14 20:00
 © Mark Woods
马克·伍兹
架构师提供的文本描述。在我们八年来设计的一系列概念方案的基础上,这座独立的附属住宅单元,也被称为后院别墅,坐落在西雅图的弗里蒙特社区,与罗伯特·哈奇森建筑公司后院艺术和建筑工作室直接毗邻,该工作室建于2006年,建于建筑师自己的家后面。和记黄埔指出,最初的工作室项目“提供了一种研究小而高效的建筑设计理念的方法”,反过来又影响了邻居在隔壁达杜的生活。
Text description provided by the architects. Building upon a series of conceptual schemes that we have designed over the course of eight years, this DADU (Detached Accessory Dwelling Unit, also known as a backyard cottage) is sited in Seattle’s Fremont neighborhood on the site directly adjoining Robert Hutchison Architecture’s backyard art and architecture studio, which was built in 2006 behind the architect’s own home. Hutchison notes that the original studio project “provided a way to investigate design ideas for a small and efficient building,” in turn influencing the neighbor’s lived-in DADU next door.
Text description provided by the architects. Building upon a series of conceptual schemes that we have designed over the course of eight years, this DADU (Detached Accessory Dwelling Unit, also known as a backyard cottage) is sited in Seattle’s Fremont neighborhood on the site directly adjoining Robert Hutchison Architecture’s backyard art and architecture studio, which was built in 2006 behind the architect’s own home. Hutchison notes that the original studio project “provided a way to investigate design ideas for a small and efficient building,” in turn influencing the neighbor’s lived-in DADU next door.
 © Mark Woods
马克·伍兹
 Floor Plans
平面图
 © Mark Woods
马克·伍兹
这座799平方英尺的建筑是为计划出租位于同一房产上的房屋的业主设计的,比西雅图市允许的大渡市的最高建筑面积少了一平方英尺。虽然从技术上讲,这是一种两层结构,通过双层空间、地板和内墙与胶合板的结合,这一空间感觉更像是一个有阁楼的大房间。“对于退休夫妇、年轻夫妇或有年幼子女的年轻夫妇来说,这实际上是一个很好的机会,可以缩小规模,并考虑如何在800平方英尺的面积内生活。”弗里蒙特达杜感觉非常宽敞,超级舒适,非常高效。部分原因是让美国公众习惯于住在一个更小的房子里,我认为这已经开始发生了。“和记黄埔解释道。
Designed for the property owner who plans to rent out their house located on the same property, the 799 square foot structure is one square foot less than the maximum floor area permitted for DADU's by the City of Seattle. While technically a two-story structure, through the combination of a double-height space and the cladding of floors and interior walls with plywood, the space feels more like a large room with a loft. “For a retired couple, a young couple or a young couple with a young child, it’s actually a really great opportunity to downsize and think about how you can live in 800 square feet. The Fremont DADU feels very roomy, super-comfortable, very efficient. Part of it is having the American public getting used to living in a smaller house, which I think is starting to happen,” explains Hutchison.
Designed for the property owner who plans to rent out their house located on the same property, the 799 square foot structure is one square foot less than the maximum floor area permitted for DADU's by the City of Seattle. While technically a two-story structure, through the combination of a double-height space and the cladding of floors and interior walls with plywood, the space feels more like a large room with a loft. “For a retired couple, a young couple or a young couple with a young child, it’s actually a really great opportunity to downsize and think about how you can live in 800 square feet. The Fremont DADU feels very roomy, super-comfortable, very efficient. Part of it is having the American public getting used to living in a smaller house, which I think is starting to happen,” explains Hutchison.
 South Section
南科
 East Section
东区
 North Section
北段
 West Section
西段
“看看十英尺外的大渡河,我们建立这两座建筑的方式,让人们生活和工作在我们城市独居区的后院是有意义的。”当他们在工作的时候,我和我的工作人员在我们的工作室里;我们的后院和小巷被激活,并以前所未有的方式使用。我们大楼之间的空间有机会共享空间:你可以共享一条通往小巷的楼梯,激活小巷和街道,开始把小巷想象成行人通道。重要的是保持树木和植被-你可以这样做,仍然允许后院的城市条件,以更多的密度。“在密度和负担能力方面,达杜提出了一种新的城市住房选择,并欢迎我们生活方式的文化转变。
“Looking at the DADU ten feet away, the way we set up the two buildings, it makes sense to have people living and working in the backyards of our city’s single-family zoned lots. While they are at work my staff and I are in our studio; our backyards and the alley are activated and used in a way that they were not before. And the space in between our buildings has opportunities to share spaces: You could share a stairway to an alley, activate alleys as well as the street, start thinking of alleyways as pedestrian walkways. The important thing is to maintain trees and vegetation — you can do that and still allow backyard urban conditions for more density.” With regard to both density and affordability, the DADU presents a new option for urban housing and welcomes a cultural shift in how we live.
“Looking at the DADU ten feet away, the way we set up the two buildings, it makes sense to have people living and working in the backyards of our city’s single-family zoned lots. While they are at work my staff and I are in our studio; our backyards and the alley are activated and used in a way that they were not before. And the space in between our buildings has opportunities to share spaces: You could share a stairway to an alley, activate alleys as well as the street, start thinking of alleyways as pedestrian walkways. The important thing is to maintain trees and vegetation — you can do that and still allow backyard urban conditions for more density.” With regard to both density and affordability, the DADU presents a new option for urban housing and welcomes a cultural shift in how we live.
 © Mark Woods
马克·伍兹
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Robert Hutchison Architecture
Location Seattle, United States
RHA Design Team Robert Hutchison, Scott Claassen, Wenjing Zhang, Siyu Qu, Sean Morgan
Project Year 2018
Photographs Mark Woods
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

冬惊一身

什么也没写

1894 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年