Blinco Street House Philip Stejskal Architecture

2018-11-13 20:00
架构师提供的文本描述。我们的客户是项目开始时的一个FIFO工人,他希望在家乡有一个安逸和坚固的避难所。他会在离岸一个月后从机场乘汽车抵达,并希望这座房子能够在接下来的一个月里帮助他重新调整自己的心态,回到岸上的、以城市为基础的生活中。家庭需要逐步调整。没什么太突然的。与弗里曼的联系,也有充足的隐私和昏暗的灯光空间来享受独处。一个在感官上很温和的地方,但也很吸引人。我们和客户一起设计了一个入口序列来执行初始重置。
Text description provided by the architects. Our client was a single FIFO worker at the start of the project, who wanted a laid-back and robust sanctuary back home. He would arrive by car from the airport after a month off-shore and wanted the house to be instrumental in readjusting his mindset back into an on-shore, city-based existence for the ensuing month. The home needed to allow a gradual adjustment. Nothing too abrupt. Connection with Fremantle, but also plenty of privacy and dimly lit space to enjoy solitude. A place that was gentle on the senses, yet also engaging. Together with the client, we devised an entrance sequence to perform the initial reset.
Text description provided by the architects. Our client was a single FIFO worker at the start of the project, who wanted a laid-back and robust sanctuary back home. He would arrive by car from the airport after a month off-shore and wanted the house to be instrumental in readjusting his mindset back into an on-shore, city-based existence for the ensuing month. The home needed to allow a gradual adjustment. Nothing too abrupt. Connection with Fremantle, but also plenty of privacy and dimly lit space to enjoy solitude. A place that was gentle on the senses, yet also engaging. Together with the client, we devised an entrance sequence to perform the initial reset.
从车库,入口是通过后门,这提供了一个保护门廊与茂盛的盆栽植被。从这里开始,一扇坚固的前门有一个高光的窗户。穿过这里,进入一个狭窄的空间,里面有砖地板和墙壁,深色的胶合板橱柜和一个可以透过无框玻璃门看到的池塘。一个压缩和沉思的空间。右转进入一个低天花板的圆形空间:图书馆,它是流通纽带。从这里一直走到起居室;向右转到螺旋楼梯井;左转到厨房;或者向右转到厕所。
From the garage, entry is via a back gate, which provides access to a protected porch with lush potted vegetation. From here a solid front door with a high light window. Pass through this into a narrow space with brick floor and walls, dark stained plywood cabinetry and a pond visible through a frameless glass door. A compressive and contemplative space. A right turn leads into a circular space with a low ceiling: the library, which doubles as circulation nexus. From here go straight ahead into the living room; turn right for the spiral stairwell; left for the kitchen; or hook right for the toilet.
From the garage, entry is via a back gate, which provides access to a protected porch with lush potted vegetation. From here a solid front door with a high light window. Pass through this into a narrow space with brick floor and walls, dark stained plywood cabinetry and a pond visible through a frameless glass door. A compressive and contemplative space. A right turn leads into a circular space with a low ceiling: the library, which doubles as circulation nexus. From here go straight ahead into the living room; turn right for the spiral stairwell; left for the kitchen; or hook right for the toilet.
 
 Sectional Perspective
分段透视
 
一个重新定位和记忆的地方。最后一站,然后通过深门槛的房子的一部分,当地居民可以开始。厨房,仍然昏暗的灯光和交叉通风通过百叶窗从池塘,是一个厨房,成为一个内置餐厅在北端。餐厅和厨房共用一层的空间,而厨房则是一个双高的空间,向东经过客厅。客厅是一楼的独处,通过双高的音量,在一楼遇到了更明亮、更外向的欢呼。
A place to re-orientate and also to remember. The final stop before passing through deep thresholds to parts of the house where local living can begin. The kitchen, still dimly lit and cross-ventilated through louvers from the pond, is a galley and becomes a built-in dining booth at the northern end. The dining room shares a single story volume with the kitchen, which gives way to a double height volume passing East towards the living room. The living room is where the solitude of the ground floor encounters the cheer of a brighter and more outward looking on the first floor, via a double height volume.
A place to re-orientate and also to remember. The final stop before passing through deep thresholds to parts of the house where local living can begin. The kitchen, still dimly lit and cross-ventilated through louvers from the pond, is a galley and becomes a built-in dining booth at the northern end. The dining room shares a single story volume with the kitchen, which gives way to a double height volume passing East towards the living room. The living room is where the solitude of the ground floor encounters the cheer of a brighter and more outward looking on the first floor, via a double height volume.
 
 Ground Floor Plan

                            
 
在螺旋楼梯上,这种过渡就不那么渐进了,在那里,染黑的踏板变成了一层楼梯下面的石灰洗过的楼梯。一楼以石灰清洗的木材和白色的墙壁为主,多扇窗户和走廊上方的双层天窗使其明亮起来。门是无框和边缘板集成。焦点是向下和向外。在北方,一个可操作的全宽度格子屏幕为两层房屋提供了防晒和隐私保护。
This transition is less gradual in the spiral staircase, where black-stained treads switch to lime-washed ones just below the first-floor landing. Lime-washed timbers and white walls predominate on the first floor, which is brightened by many windows and a double-glazed skylight over the corridor. Doors are frameless and skirting boards integrated. The focus is downwards and outwards. To the North, a full-width operable lattice screen provides sun protection and privacy for both levels of the house.
This transition is less gradual in the spiral staircase, where black-stained treads switch to lime-washed ones just below the first-floor landing. Lime-washed timbers and white walls predominate on the first floor, which is brightened by many windows and a double-glazed skylight over the corridor. Doors are frameless and skirting boards integrated. The focus is downwards and outwards. To the North, a full-width operable lattice screen provides sun protection and privacy for both levels of the house.
 
 Exploded Axonometric
爆炸轴测
 
屏幕是由Hardie格子制成的,这是一种经济的现成产品,适用于在简单的销铰链和杆撑上涂上Duragal框架。他们,连同丰富的面砖,油漆混凝土地板,综合琉璃砖喷溅和胶合板给家里提供了一种简陋和轻松的感觉。这位客户想脱掉鞋子,走出海滩,让他的朋友们过来,不要太担心。这些表面的设计考虑到了这一点,如坚固耐用的饰面。
The screen is made of Hardie Lattice, an economical off-the-shelf product appropriated to painted Duragal frames on simple pin hinges and rod stays. They, along with abundant quantities of face brick, painted concrete floors, integrated glazed brick splashbacks and plywood lend the home a rudimentary and relaxed feel. The client wanted to kick off his shoes, walk in off the beach, have his friends over without worrying too much. The surfaces have been designed with this in mind, as robust and hardy finishes.
The screen is made of Hardie Lattice, an economical off-the-shelf product appropriated to painted Duragal frames on simple pin hinges and rod stays. They, along with abundant quantities of face brick, painted concrete floors, integrated glazed brick splashbacks and plywood lend the home a rudimentary and relaxed feel. The client wanted to kick off his shoes, walk in off the beach, have his friends over without worrying too much. The surfaces have been designed with this in mind, as robust and hardy finishes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Philip Stejskal Architecture
Location Fremantle, Australia
Area 220.0 m2
Project Year 2017
Photographs Bo Wong
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

24季

什么也没写

1844 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年