Calgary Central Library Snøhetta

2018-11-05 14:31
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
建筑师提供的文字说明。该建筑物位于复杂的城市条件下,在该条件下,一个完全运行的轻轨公交线路从上方到达地面,位于弯曲的半月球路径上,将市中心和东村分开。作为响应,该设计提升了在封装的列车线上方的主要入口。平缓的斜坡上升到建筑物的中心,允许从每个方向到达的人与图书馆互动。
Text description provided by the architects. The building is sited within a complex urban condition, where a fully operational Light Rail Transit Line crosses the site from above to below ground on a curved half- moon path, dividing Downtown and East Village. In response, the design lifts the main entry over the encapsulated train line. Gently terraced slopes rise up to the heart of the building, allowing for people arriving from every direction to interact with the library.
Text description provided by the architects. The building is sited within a complex urban condition, where a fully operational Light Rail Transit Line crosses the site from above to below ground on a curved half- moon path, dividing Downtown and East Village. In response, the design lifts the main entry over the encapsulated train line. Gently terraced slopes rise up to the heart of the building, allowing for people arriving from every direction to interact with the library.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
 
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
坐落在露台上的室外圆形剧场为人们提供了坐下的地方,也为图书馆的活动提供了空间。以当地景观为参照的植物将卡尔加里的山脉和草原带入城市景观,并将广场周围的街道与榆树和白杨树连接起来。入口广场作为一座入口和一座桥梁,可以修复两个街区之间先前分割过的接缝,并重建整个工地的视觉和行人连接。
Outdoor amphitheaters nestled into the terraces provide places for people to sit and for library programs to spill outside. Plantings that reference the native landscape draw Calgary’s mountains and prairies into the cityscape, and line the plaza’s surrounding streets with elms and aspen trees. Doubling as a portal and a bridge, the entry plaza heals the previously-split seam between the two neighborhoods and re-establishes visual and pedestrian connections across the site.
Outdoor amphitheaters nestled into the terraces provide places for people to sit and for library programs to spill outside. Plantings that reference the native landscape draw Calgary’s mountains and prairies into the cityscape, and line the plaza’s surrounding streets with elms and aspen trees. Doubling as a portal and a bridge, the entry plaza heals the previously-split seam between the two neighborhoods and re-establishes visual and pedestrian connections across the site.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
 Floor Plan

                            
动态的、三彩的FAC和ADE由一个模块化的六边形图案组成,它表达了图书馆的目的是提供一个在所有访问者中都邀请的空间。六边形形状的聚集变化散布在烧结玻璃和偶然的虹彩铝的交替面板中的建筑物的弯曲表面上。从这些形状中浮现出熟悉的形式:图案的一部分可能类似于开放的书籍、雪花状线条或互锁的房屋,锚定了集体和社区的想法。最重要的是,整个建筑体积以相同的图案封闭,允许所有边作为建筑物的“正面”。这个视觉词汇在内部继续,在设计中表达了在建筑中的新视觉身份和任性标志,统一了图书馆的包容性目标。
The dynamic, triple-glazed façade is composed of a modular, hexagonal pattern that expresses the library’s aims to provide a space that invites in all visitors. Aggregated variations on the hexagon form scatter across the building’s curved surface in alternating panels of fritted glass and occasional iridescent aluminum. From these shapes emerge familiar forms: Parts of the pattern might resemble an open book, snowflake-like linework, or interlocking houses, anchoring the ideas of the collective and community. Most importantly, the entire building volume is enclosed in the same pattern, allowing all sides to function as the “front” of the building. This visual vocabulary continues inside, expressed in the design of CPL’s new visual identity and wayfinding signage in the building, unifying the library’s goals of inclusivity.
The dynamic, triple-glazed façade is composed of a modular, hexagonal pattern that expresses the library’s aims to provide a space that invites in all visitors. Aggregated variations on the hexagon form scatter across the building’s curved surface in alternating panels of fritted glass and occasional iridescent aluminum. From these shapes emerge familiar forms: Parts of the pattern might resemble an open book, snowflake-like linework, or interlocking houses, anchoring the ideas of the collective and community. Most importantly, the entire building volume is enclosed in the same pattern, allowing all sides to function as the “front” of the building. This visual vocabulary continues inside, expressed in the design of CPL’s new visual identity and wayfinding signage in the building, unifying the library’s goals of inclusivity.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
̧ADE的水晶几何图形被雕刻出来,展示了一个宽阔的木拱门,当游客接近时,它会拥抱游客。在建筑物的入口处,该表格引用了该地区共有的奇努克云拱。它完全是由不列颠哥伦比亚省附近的西方红杉制成的,它是世界上最大的自由木壳之一。它的有机形式和质感把大建筑降到一个触觉,亲密的尺度。从楼外可见的是主中庭,招待人进来。
The crystalline geometry of the façade is carved away to reveal an expansive wood archway that embraces visitors as they approach. Framing the entrance of the building, the form references the Chinook cloud arches common to the region. Created entirely of planks of western red cedar from nearby British Columbia, the double- curved shell is among one of the largest freeform timber shell in the world. Its organic form and texture bring the large building down to a tactile, intimate scale. Visible from the outside of the building is the main atrium, inviting people in.
The crystalline geometry of the façade is carved away to reveal an expansive wood archway that embraces visitors as they approach. Framing the entrance of the building, the form references the Chinook cloud arches common to the region. Created entirely of planks of western red cedar from nearby British Columbia, the double- curved shell is among one of the largest freeform timber shell in the world. Its organic form and texture bring the large building down to a tactile, intimate scale. Visible from the outside of the building is the main atrium, inviting people in.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
当拱门一直延伸到大厅和中庭时,木头螺旋上升超过85英尺,透过天窗俯瞰天空。木石板沿开放中庭的周长排列,形状像一个尖椭圆,作为人们快速掌握图书馆的循环和组织逻辑的定向装置。在里面,混凝土结构被暴露和未完成,暗示着内部的开放的可能性。横梁和柱子的节奏让人想起了古希腊建筑的露天柱廊,它是聚集和知识交流的空间。材料调色板的稀薄是为了让人们感觉到,图书馆是一个参与的地方,而不是一个神圣不可侵犯的藏书库。
As the archway continues into the lobby and atrium, the wood spirals upwards over 85 feet to a view of the sky through the oculus. Wood slats line the perimeter of the open atrium, shaped in plan like a pointed ellipse, serving as an orientation device for people to quickly grasp the circulation and organizational logic of the library. Inside, the concrete structure is left exposed and unfinished, hinting at the open-ended possibilities within. The rhythm of beams and columns are reminiscent of a stoa, the public, open-air colonnades of ancient Greek architecture that doubled as spaces of gathering and intellectual exchange. The rawness of the material palette is intended to give people the sense that the library is a place of engagement, rather than a sacrosanct repository for books.
As the archway continues into the lobby and atrium, the wood spirals upwards over 85 feet to a view of the sky through the oculus. Wood slats line the perimeter of the open atrium, shaped in plan like a pointed ellipse, serving as an orientation device for people to quickly grasp the circulation and organizational logic of the library. Inside, the concrete structure is left exposed and unfinished, hinting at the open-ended possibilities within. The rhythm of beams and columns are reminiscent of a stoa, the public, open-air colonnades of ancient Greek architecture that doubled as spaces of gathering and intellectual exchange. The rawness of the material palette is intended to give people the sense that the library is a place of engagement, rather than a sacrosanct repository for books.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
图书馆项目以“有趣”到“严肃”的形式组织起来,将较活跃的公共活动定位在较低的楼层,随着一个人的螺旋上升,逐渐过渡到较高层次的较安静的学习区域。在街道层面,一系列多用途的房间围绕着大楼的周边,加强了内部和外部的连通性。在一楼,一个儿童图书馆提供游戏室,为手工艺和基于绘画的活动提供空间,早期扫盲计划,和一个完整的室内游戏体验。
Organized on a spectrum of ‘Fun’ to ‘Serious,’ the library program locates the livelier public activities on the lower floors, gradually transitioning to quieter study areas on the upper levels as one spirals upwards. At the street level, a series of multi-purpose rooms line the perimeter of the building, enhancing the connectivity between inside and outside. On the ground floor, a Children’s Library offers playhouses that provide space for crafts and drawing-based activities, early literacy programs, and a full-body indoor play experience.
Organized on a spectrum of ‘Fun’ to ‘Serious,’ the library program locates the livelier public activities on the lower floors, gradually transitioning to quieter study areas on the upper levels as one spirals upwards. At the street level, a series of multi-purpose rooms line the perimeter of the building, enhancing the connectivity between inside and outside. On the ground floor, a Children’s Library offers playhouses that provide space for crafts and drawing-based activities, early literacy programs, and a full-body indoor play experience.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
在六层楼中,各种空间提供数字、模拟、组和个人交互。在图书馆的最上层是伟大的阅览室,它被认为是藏匿在图书馆内的珠宝盒,它提供了一个集中学习和灵感的空间。读者进入一个过渡空间与柔和的灯光和声学。在内部,垂直木石板线空间提供隐私和能见度,定义了一个内部空间,而不使用坚实的墙壁。自然光通过木板照亮了空间,在中庭和西郊̧ade之间创造了令人目眩的视线。
Throughout the six floors, a variety of spaces provide for digital, analog, group, and individual interactions. At the uppermost level of the library is the Great Reading Room, conceived as a jewel box tucked within the library, which provides a space for focused study and inspiration. Readers enter through a transitional space with softened light and acoustics. Within, vertical wood slats line the space to provide both privacy and visibility, defining an interior space without using solid walls. Natural light illuminates the space through the wood slats creating glancing sightlines between the atrium and western façade.
Throughout the six floors, a variety of spaces provide for digital, analog, group, and individual interactions. At the uppermost level of the library is the Great Reading Room, conceived as a jewel box tucked within the library, which provides a space for focused study and inspiration. Readers enter through a transitional space with softened light and acoustics. Within, vertical wood slats line the space to provide both privacy and visibility, defining an interior space without using solid walls. Natural light illuminates the space through the wood slats creating glancing sightlines between the atrium and western façade.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
到了图书馆的最北端,你会发现自己在客厅,俯瞰着铁路线和两个街区的交汇点。充满了光和活力,这座建筑的这条船首将不仅成为外界的一座灯塔,邀请他们进入,而且也是一种向外望去的前景-这是观察一座希望重振卡尔加里文化、学习和社区精神的建筑所产生的影响的合适的有利条件。
Arriving at the northernmost point of the library, one finds oneself at the Living Room, overlooking the train line and the meeting point of the two neighborhoods. Filled with light and activity, this prow of the building will not only serve as a beacon to those outside, inviting them to enter, but also as a prospect for looking back out – a fitting vantage point to observe the impact of a building that hopes to re-energize the spirit of culture, learning, and community in Calgary.
Arriving at the northernmost point of the library, one finds oneself at the Living Room, overlooking the train line and the meeting point of the two neighborhoods. Filled with light and activity, this prow of the building will not only serve as a beacon to those outside, inviting them to enter, but also as a prospect for looking back out – a fitting vantage point to observe the impact of a building that hopes to re-energize the spirit of culture, learning, and community in Calgary.
 Courtesy of Snøhetta
Sn hetta提供
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Snøhetta
Location 800 3 St SE, Calgary, AB T2G, Canada
Executive Architect & Executive Landscape Architect DIALOG
Client Calgary Municipal Land Corporation (CMLC)
Area 240000.0 ft2
Project Year 2018
Category Library

                    

举报

OL小麋鹿

什么也没写

1816 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年