Le Temps DC. Design

2018-10-29 19:00
 Front View. Image © Zhi Xia
前视图。形象(三)志霞
架构师提供的文本描述。乐淡马锡(Le Temps P Tiserie)是福州一家颇受欢迎的甜点店,已经经营了几年。“le temps”是法语单词,意思是“时间”。店主之所以选择这个名字,是因为她希望,无论是享受甜点的乐趣,还是深刻的记忆,都能在时间流逝的情况下得到永久的保存。
Text description provided by the architects. Le Temps Pâtisserie is a popular dessert shop in Fuzhou which has been operated for several years. “LE TEMPS” are French words, with the meaning of “time”. The shop owner chose this name because she hoped that both pleasure of enjoying desserts and profound memories could be permanently preserved in spite of passage of time.
Text description provided by the architects. Le Temps Pâtisserie is a popular dessert shop in Fuzhou which has been operated for several years. “LE TEMPS” are French words, with the meaning of “time”. The shop owner chose this name because she hoped that both pleasure of enjoying desserts and profound memories could be permanently preserved in spite of passage of time.
 Side View. Image © Zhi Xia
侧视。形象·智霞
这家商店坐落在一个创意工业园区内的一个老工厂里,这个工厂是从一个工厂区改造而来的。这座古老的建筑具有怀旧的魅力,墙上点缀着绿油油的常春藤叶。
Rebirth The shop is situated in an old plant within a creative industrial park which was repurposed from a factory zone. The old building features nostalgic charm, with mottled walls covered by green ivy leaves.
Rebirth The shop is situated in an old plant within a creative industrial park which was repurposed from a factory zone. The old building features nostalgic charm, with mottled walls covered by green ivy leaves.
 Interior. Image © Zhi Xia
内部。形象·智霞
 Interior Elevation. Image © Zhi Xia
内部高度。形象·智霞
如《圣经》所述,“上帝说,让那里有光明。有灯光。”是我们感知世界的前提,这也能使我们感到舒适。设计团队向空间中引入了全部自然光,并使墙壁的面积保持在白色。这样,日光穿透窗户,落在黑条柜台上,并创造出令人着迷的灯光和阴影的互动,从而形成一个与外界完全不同的独特环境,使人们保持平静和放松。
As described in Bible, “God said, Let there be light. And there was light.” Light is the prerequisite for us to perceive the world, which can also comfort our mind. The design team introduced full natural lights into the space and kept large area of the walls in white. In this way, daylight penetrates the windows, falls on the black bar counter and creates fascinating interactions of lights and shadows, thereby forming a unique environment completely different from the outside, making people calm and relaxed.
As described in Bible, “God said, Let there be light. And there was light.” Light is the prerequisite for us to perceive the world, which can also comfort our mind. The design team introduced full natural lights into the space and kept large area of the walls in white. In this way, daylight penetrates the windows, falls on the black bar counter and creates fascinating interactions of lights and shadows, thereby forming a unique environment completely different from the outside, making people calm and relaxed.
 Bar. Image © Zhi Xia
巴。形象(三)志霞
通过将新的设计元素融入旧建筑,设计师们给了它一个重生。该店注入了活力,为人们提供了丰富而愉快的体验。
Through integrating new design elements into the old building, designers gave it a rebirth. Injected with vitality, the shop provides people with abundant and delightful experience.
Through integrating new design elements into the old building, designers gave it a rebirth. Injected with vitality, the shop provides people with abundant and delightful experience.
 Interior Guest Seat. Image © Zhi Xia
室内客座。形象·智霞
越少越好,整个空间都有黑色、灰色和白色的调色板。该商店使用的物品设计精美,设计简单,如干草家具,以及贝洛伊诺克斯、CUTIPOL MUNE、1616 Arita和Stelton EM 77的器皿。室内设计呈现出一种现代的、极简的风格,这在甜品店中是罕见的。
Less is More The entire space features a palette of black, gray and white. Items used in the shop are exquisite and simple in design, such as furniture from HAY, and utensils of BELOINOX, CUTIPOL MOON, 1616 ARITA and STELTON EM77. The interior design presents a modern and minimalist style that is rarely seen in dessert shops.
Less is More The entire space features a palette of black, gray and white. Items used in the shop are exquisite and simple in design, such as furniture from HAY, and utensils of BELOINOX, CUTIPOL MOON, 1616 ARITA and STELTON EM77. The interior design presents a modern and minimalist style that is rarely seen in dessert shops.
 Interior Staircase. Image © Zhi Xia
室内楼梯。形象·智霞
店主对细节很挑剔。就像她说的,“每种甜点都有自己的烹饪规则。原料的细微差别可能会导致不同的口味。对于甜点店来说,室内空间起着至关重要的作用,起着关键的作用。因此,应高度重视其设计和细节。“
The shop owner is particular about details. As she said, “Each kind of dessert has its own cooking rules. A tiny difference in ingredients may lead to different tastes. As for a dessert shop, the interior space serves essential function and plays a key role. Therefore, great importance should be attached to its design and details.”
The shop owner is particular about details. As she said, “Each kind of dessert has its own cooking rules. A tiny difference in ingredients may lead to different tastes. As for a dessert shop, the interior space serves essential function and plays a key role. Therefore, great importance should be attached to its design and details.”
 Interior Guest Seat. Image © Zhi Xia
室内客座。形象·智霞
然而,她和设计师们一致认为,甜点是商店的重点。因此,空间是以简约风格设计的,白色、灰色和黑色作为主要色调,保持低调,以突出甜点。这样,室内设计并不是“偷了节目”,而是设置了甜点,体现了品牌理念。
However, she and designers agreed that dessert was the priority for the shop. So the space was designed in a minimalist style with white, gray and black as major hues, keeping a low profile to highlight desserts. In this way, the interior design doesn’t “steal the show”, but sets off desserts and embodies the brand concept.
However, she and designers agreed that dessert was the priority for the shop. So the space was designed in a minimalist style with white, gray and black as major hues, keeping a low profile to highlight desserts. In this way, the interior design doesn’t “steal the show”, but sets off desserts and embodies the brand concept.
 Interior Upstairs Corridor. Image © Zhi Xia
楼上走廊的内部。形象·智霞
对于空间结构设计,设计团队也应用了“更小的是更多”的概念。在原始空间中存在一些具有不平坦表面的列。经过深思熟虑之后,团队决定拆除这些支柱,从而创造了一个没有多余结构的“干净”空间。
For the spatial structure design, the design team also applied the concept of “Less is more”. There were some columns with uneven surface in the original space. After much deliberation, the team decided to dismantle these columns, thus creating a “clean” space without any superfluous structure.
For the spatial structure design, the design team also applied the concept of “Less is more”. There were some columns with uneven surface in the original space. After much deliberation, the team decided to dismantle these columns, thus creating a “clean” space without any superfluous structure.
 Interior Upstairs Void Bridview. Image © Zhi Xia
室内楼上空旷的布里维尤。形象·智霞
主要空间由三个“盒子”组成。黑色的使人感到平静,而白色的使人神清气爽。而灰色的盒子(带有灰色色彩的座位区)具有讲述故事的魅力。三个不同颜色的盒子互相渗透,为整个空间增添了层次感。当人们在空间中移动时,他们可以享受到多样化和有趣的视觉体验。
Fun The main space consists of three “boxes”. The black one makes people feel calm, while the white one is refreshing. And the gray box (the seating area with a hue of gray), is of storytelling glamour. The three boxes with different colors are interpenetrated with each other, adding a sense of layering to the overall space. As people move in the space, they can enjoy diversified and interesting visual experience.
Fun The main space consists of three “boxes”. The black one makes people feel calm, while the white one is refreshing. And the gray box (the seating area with a hue of gray), is of storytelling glamour. The three boxes with different colors are interpenetrated with each other, adding a sense of layering to the overall space. As people move in the space, they can enjoy diversified and interesting visual experience.
 Interior Guest Seat. Image © Zhi Xia
室内客座。形象·智霞
这条狭长的走廊是在没有装饰的情况下设计的。这种“空白留下”的设计,为想象留下了空间。大的法式窗户给空间带来了充足的自然光线,让顾客在白天或晚上都能欣赏到室外景色。
The long and relatively narrow hallway was designed with no decoration. Such “blank leaving” design leaves room for imagination. The large French window brings full natural lights into the space and enables customers to enjoy the outdoor view whether in the daytime or at night.
The long and relatively narrow hallway was designed with no decoration. Such “blank leaving” design leaves room for imagination. The large French window brings full natural lights into the space and enables customers to enjoy the outdoor view whether in the daytime or at night.
 Interior Upstairs Corridor. Image © Zhi Xia
楼上走廊的内部。形象·智霞
坐在窗前,享受美丽的外景,品尝美味和精致的甜点,人们可以在Le Temps P tiserie度过一段美好的时光。甜蜜的天堂让在这里度过的时光变得甜蜜。
Sitting by the window, enjoying beautiful outside view as well as tasting yummy and delicate desserts, people can have a wonderful time in Le Temps Pâtisserie. A heaven of sweets makes the time spent here sweet.
Sitting by the window, enjoying beautiful outside view as well as tasting yummy and delicate desserts, people can have a wonderful time in Le Temps Pâtisserie. A heaven of sweets makes the time spent here sweet.
 Interior Upstairs Black Box. Image © Zhi Xia
室内楼上黑匣子。形象·智霞
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Interiors Designers DC. Design
Location Hongfang Creative Park, No 7 Jinzhen Road, Cangshan District, Fuzhou, Fujian, China
Lead Architect Suting Xie
Design Team Suting Xie, Xiyao Yu
Design Assistant Shengzhong Chen
Area 260.0 m2
Project Year 2018
Photographs Zhi Xia
Category Arts & Architecture
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年