Science Precinct, Deakin University DS Architects

2018-10-26 20:00
 © Michelle Williams Photography
米歇尔·威廉姆斯摄影
架构师提供的文本描述。DS建筑师受聘为首席顾问,领导设计团队将现有的三层建筑和室外庭院改建为墨尔本迪肯大学的新科学和学生区。
Text description provided by the architects. DS Architects were engaged as Principal Consultant to lead the design team in converting an existing three storey building and outdoor courtyard into the new science and student precinct at Deakin University, Melbourne.
Text description provided by the architects. DS Architects were engaged as Principal Consultant to lead the design team in converting an existing three storey building and outdoor courtyard into the new science and student precinct at Deakin University, Melbourne.
为了满足创建诱人的学生和学习空间的要求,我们将传统设计和现代设计结合起来,最终创建了一套实用的、现代的、实用的设施。玻璃中庭创造了一个全年都可以使用的学生中心,而大型的教学实验室提高了生活学校的授课效率。
To meet the brief to create inviting student and learning spaces we combined traditional and contemporary design and finishes to create a functional, modern, built-for-purpose facility. The glass atrium has created a student hub that can be used year round, while the large teaching laboratories have improved the efficiency of course delivery for the School of Life & Environmental Sciences and the School of Education.
To meet the brief to create inviting student and learning spaces we combined traditional and contemporary design and finishes to create a functional, modern, built-for-purpose facility. The glass atrium has created a student hub that can be used year round, while the large teaching laboratories have improved the efficiency of course delivery for the School of Life & Environmental Sciences and the School of Education.
 © Michelle Williams Photography
米歇尔·威廉姆斯摄影
重新利用现有建筑带来了一系列独特的挑战:
Repurposing the existing building came with a set of unique challenges:
Repurposing the existing building came with a set of unique challenges:
由于建筑物的每一层楼高有限,原本并非为空调而设计,因此须对天花板进行深思熟虑的设计,并把空调、照明及排烟柜的烟道整合,以确保教学空间有足够的天花板高度。位于每层中间的现有服务室需要保持原状,要求在这些区域周围规划实验室,同时保持出入。现有的结构柱位于每一层的中间,我们需要为教学实验室开发创新的布局,使柱不影响功能。
The restricted height between each floor of the building, which was not originally designed for air conditioning, required thoughtful design of ceilings and integration of air conditioning, lighting and fume cupboard flues to ensure adequate ceiling heights in the teaching spaces. Existing services rooms located in the middle of each floor needed to remain in place, requiring the laboratories to be planned around these zones, while maintaining access. Existing structural columns located down the middle of each floor required we develop innovative layouts for the teaching laboratories so that the columns did not impact on functionality.
The restricted height between each floor of the building, which was not originally designed for air conditioning, required thoughtful design of ceilings and integration of air conditioning, lighting and fume cupboard flues to ensure adequate ceiling heights in the teaching spaces. Existing services rooms located in the middle of each floor needed to remain in place, requiring the laboratories to be planned around these zones, while maintaining access. Existing structural columns located down the middle of each floor required we develop innovative layouts for the teaching laboratories so that the columns did not impact on functionality.
 Floor Plan

                            
我们提出了将未使用的室外空间变成可用的室内空间的想法,方法是将一个18米宽的玻璃屋顶的外部庭院包围起来,以创建一个中庭。这就需要一个复杂的消防工程解决方案,相邻建筑物的外墙被隔着火,洒水器受到新中庭的保护。除了建立一个新的入口和学生中心外,中庭构想还使流通空间和附属空间能够从现有建筑物中移出,从而腾出空间供7个大型教学实验室使用,其中一些实验室可容纳70多名学生:
We developed the idea of turning unused outdoor space into usable indoor space by enclosing the external courtyard with an 18m span glass roof to create an atrium. This required a complex fire engineering solution with the facades of adjacent buildings being fire separated and sprinkler protected from the new atrium. In addition to creating a new entry and student hub, the atrium idea enabled the circulation and ancillary spaces to be moved out of the existing building thereby freeing up space for 7 large teaching laboratories, some of which can accommodate over 70 students:
We developed the idea of turning unused outdoor space into usable indoor space by enclosing the external courtyard with an 18m span glass roof to create an atrium. This required a complex fire engineering solution with the facades of adjacent buildings being fire separated and sprinkler protected from the new atrium. In addition to creating a new entry and student hub, the atrium idea enabled the circulation and ancillary spaces to be moved out of the existing building thereby freeing up space for 7 large teaching laboratories, some of which can accommodate over 70 students:
一级-机器人实验室、协作学习科学实验室和学生中心2-PC2教学实验室和生物学实验室3-生理学实验室和化学实验室
Level 1 - Robotics Laboratory, Collaborative Learning Science Laboratories and Student Central Level 2 - PC2 Teaching Laboratory and Biology Laboratory Level 3 - Physiology Laboratory and Chemistry Laboratory
Level 1 - Robotics Laboratory, Collaborative Learning Science Laboratories and Student Central Level 2 - PC2 Teaching Laboratory and Biology Laboratory Level 3 - Physiology Laboratory and Chemistry Laboratory
 © Michelle Williams Photography
米歇尔·威廉姆斯摄影
视听设计是该设施设计中的一个基本考虑因素。它不仅必须支持在教学实验室提供课程和合作,而且由于现有的结构柱和比典型的实验室规模更大,还必须确保所有学生都能看到良好的视觉效果。
The audio visual design was an essential consideration in the design of the facility. It had to not only support delivery of the curriculum and collaboration in the teaching laboratories, but is also required to ensure good sightlines for all students due to the existing structural columns and larger than typical laboratory sizes.
The audio visual design was an essential consideration in the design of the facility. It had to not only support delivery of the curriculum and collaboration in the teaching laboratories, but is also required to ensure good sightlines for all students due to the existing structural columns and larger than typical laboratory sizes.
建筑工程是通过招标程序采购的。为了尽量减少对建筑物的影响,使班级能够继续运作,建筑工程分四个阶段进行。第一阶段集中在建筑顶层建造新的中庭屋顶和实验室,第二阶段是中庭的安装和下两层剩余实验室的建造。第三和第四阶段涉及机器人实验室和学生中心的建设。
The building works were procured via an invited tender process. To minimize the impact on the building so that classes could continue to run, the building works were done in 4 stages. Stage 1 concentrated on constructing the new atrium roof and laboratories on the top level of the building.  Stage 2 was the fit out of the atrium and construction of the remaining laboratories on the lower two levels. The third and fourth stages involved the construction of the Robotics Laboratory and Student Central.
The building works were procured via an invited tender process. To minimize the impact on the building so that classes could continue to run, the building works were done in 4 stages. Stage 1 concentrated on constructing the new atrium roof and laboratories on the top level of the building.  Stage 2 was the fit out of the atrium and construction of the remaining laboratories on the lower two levels. The third and fourth stages involved the construction of the Robotics Laboratory and Student Central.
 © Michelle Williams Photography
米歇尔·威廉姆斯摄影
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects DS Architects
Location 221 Burwood Hwy, Burwood VIC 3125, Australia
Architect in Charge DS Architects
Area 5000.0 m2
Project Year 2017
Photographs Michelle Williams Photography
Category University
Manufacturers Loading...

                    

举报

合欢小树

什么也没写

1767 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年