Tianjin Binhai Museum gmp Architects

2018-10-24 02:00
 Northwest elevation . Image © Christian Gahl
西北海拔。图像(克里斯蒂安·加尔)
架构师提供的文本描述。天津滨海文化中心已建成,由建筑师冯·格坎、马格和合作伙伴(GMP)设计的一座新的博物馆大楼。现代艺术博物馆是港口城市天津艺术文化综合体的一部分,它是按照GMP计划建造的。这座新建筑将用于展示当代艺术家的作品。博物馆以其开放的布局和流动的墙壁元素,为艺术提供了一个灵活的舞台。
Text description provided by the architects. The Tianjin Binhai Cultural Center has been completed with a new museum building designed by Architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The Museum of Modern Art is part of the art and cultural complex in the port city of Tianjin, which has been built to a masterplan by gmp. The new building will be used to show exhibitions of work by contemporary artists. With its open layout and mobile wall elements, the museum provides a flexible stage for the art.
Text description provided by the architects. The Tianjin Binhai Cultural Center has been completed with a new museum building designed by Architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The Museum of Modern Art is part of the art and cultural complex in the port city of Tianjin, which has been built to a masterplan by gmp. The new building will be used to show exhibitions of work by contemporary artists. With its open layout and mobile wall elements, the museum provides a flexible stage for the art.
 Inner facade. Image © Christian Gahl
内面。图像(克里斯蒂安·加尔)
与天津滨海文化中心一起,滨海-中国东部大都市天津的新街区-迎来了一个新的文化中心。该项目的特殊任务是GMP对这个文化区的总体规划,包括博物馆、剧院和活动建筑,这些都是由各种国际考古学家的实践设计的。这五个文化机构之间有一个“文化交汇处”,由一系列倒置的伞状结构覆盖。
With the Tianjin Binhai Cultural Center, Binhai—the new quarter of the eastern Chinese metropolis Tianjin—has received a new cultural center. The special task of this project was gmp’s masterplan for this cultural quarter with its museums, theater, and events buildings, which were designed by various international archi- tects’ practices. The five cultural institutions are connected by a “cultural concourse” that is covered by a series of inverted umbrella-like structures.
With the Tianjin Binhai Cultural Center, Binhai—the new quarter of the eastern Chinese metropolis Tianjin—has received a new cultural center. The special task of this project was gmp’s masterplan for this cultural quarter with its museums, theater, and events buildings, which were designed by various international archi- tects’ practices. The five cultural institutions are connected by a “cultural concourse” that is covered by a series of inverted umbrella-like structures.
 Entrance from cultural concourse. Image © Christian Gahl
文化广场入口。图像(克里斯蒂安·加尔)
该建筑位于天津滨海文化中心西北角,科学对面。
The building occupies the north-western corner of the Tianjin Binhai Cultural Center opposite the Science & Technology Museum. The 26,500 square meters of gross floor area of the Museum of Modern Art is arranged over five floors. A cladding of light-colored natural stone panels has been used on the facade of this cube- shaped building. The number of slot-like story-high windows on each floor increases towards the top. Towards the road and the covered “cultural concourse”, the stone envelope is opened up with a stepped glass facade that recedes story by story and, as well as marking the main entrances, provides views to the inside allowing visitors glimpses of the art.
The building occupies the north-western corner of the Tianjin Binhai Cultural Center opposite the Science & Technology Museum. The 26,500 square meters of gross floor area of the Museum of Modern Art is arranged over five floors. A cladding of light-colored natural stone panels has been used on the facade of this cube- shaped building. The number of slot-like story-high windows on each floor increases towards the top. Towards the road and the covered “cultural concourse”, the stone envelope is opened up with a stepped glass facade that recedes story by story and, as well as marking the main entrances, provides views to the inside allowing visitors glimpses of the art.
 Detailof street facade. Image © Christian Gahl
街道正面。图像(克里斯蒂安·加尔)
设计的理念是建立在一个古典博物馆建筑的基础上;两个对称的展厅两侧是一个中心区域,里面有正式接待区、拍卖室和多功能厅等功能。从西面的道路入口,一条宽阔的楼梯通向二楼有接待区的中央门厅,与天津滨海文化中心的文化交汇处位于同一层。从文化广场入口,游客通过中庭直接到达接待区。
The concept of the design is based on a classical museum building; two symmetrical exhibition wings flank a central area which houses functions such as the formal reception area, an auction room, and a multifunc- tional hall. From the road entrance in the western facade, a wide staircase leads to the central foyer with reception area on the second floor, which is at the same level as the cultural concourse of the Tianjin Binhai Cultural Center. From the cultural concourse entrance, visitors reach the reception area directly via an atrium.
The concept of the design is based on a classical museum building; two symmetrical exhibition wings flank a central area which houses functions such as the formal reception area, an auction room, and a multifunc- tional hall. From the road entrance in the western facade, a wide staircase leads to the central foyer with reception area on the second floor, which is at the same level as the cultural concourse of the Tianjin Binhai Cultural Center. From the cultural concourse entrance, visitors reach the reception area directly via an atrium.
 Floor plan level 2
平面图2级
 Section museum - cultural concourse
分区博物馆-文化交汇处
未来,博物馆将在三层楼展示当代艺术家的作品。在类似阁楼的展区,移动墙元素可用于细分空间,并创建不同大小的房间,以适应每个特定展览的内容。这种灵活的布局和清晰的7米的房间高度使得展示更大的装置成为可能。吊顶上悬挂着照明框架,这为展区提供了灵活的照明.此外,还有聚光灯,可以变化多端的定位,以突出具体的独立展品。
In future, the museum will show the work of contemporary artists on three of its floors. In the loft-like exhi- bition areas, the mobile wall elements can be used to subdivide the space and create rooms of varying sizes to suit the content of each particular exhibition. This flexible layout and a clear room height of seven meters make it possible to exhibit even large installations. Lighting frames are suspended from the ceiling, which pro- vides flexible lighting for the exhibition areas. In addition, there are spotlights that can be variably positioned in order to highlight specific freestanding exhibits.
In future, the museum will show the work of contemporary artists on three of its floors. In the loft-like exhi- bition areas, the mobile wall elements can be used to subdivide the space and create rooms of varying sizes to suit the content of each particular exhibition. This flexible layout and a clear room height of seven meters make it possible to exhibit even large installations. Lighting frames are suspended from the ceiling, which pro- vides flexible lighting for the exhibition areas. In addition, there are spotlights that can be variably positioned in order to highlight specific freestanding exhibits.
 Reception area. Image © Christian Gahl
接待处。图像(克里斯蒂安·加尔)
大楼五楼设有行政功能。办公室、会议室和工作人员区被安排在两个屋顶花园周围,为相邻的空间提供日光,并可在休息时间供工作人员使用。
The fifth floor of the building accommodates the administrative functions. Offices, conference rooms, and staff areas have been arranged around two roof gardens that provide daylight to the adjacent spaces and can be used by staff at break times.
The fifth floor of the building accommodates the administrative functions. Offices, conference rooms, and staff areas have been arranged around two roof gardens that provide daylight to the adjacent spaces and can be used by staff at break times.
 Exhibition area with mobile wall elements. Image © Christian Gahl
具有移动壁元件的展示区域。形象(英文)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects gmp Architects
Location Binhaixinqu, Tianjin, China
Architect in Charge Meinhard von Gerkan, Stephan Schütz, Stephan Rewolle
Project leader Jinying Sui, Sebastian Linack
Area 26500.0 m2
Project Year 2017
Photographs Christian Gahl
Category Cultural Center

                    

举报

冬惊一身

什么也没写

1894 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    如室小店(享受进货价购买权)
    全网商品享受如室平台进货价购买权
    1对1查询全网主流正品平台最低进货价
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年