Tomonoki

2018-10-23 00:00
 © Takumi Ota
(小田隆美)
架构师提供的文本描述。位于东京荒川区的Tomonoki-喜马威幼儿园是一所新成立的私营幼儿园,可容纳175人。考虑到周围的环境是由房屋和工厂密集的人口,我们渴望创造一个空间,以促进儿童的身心成长,在那里的教师和儿童可以感到被自然包围。为了实现这一目标,我们安排了教室和游戏室,把郁郁葱葱、绿色、光线充足的花园围起来,创建一个庭院,把外面的东西都带进来。
Text description provided by the architects. Tomonoki-Himawari Kindergarten, located in Tokyo’s Arakawa Ward, is a newly established private kindergarten with a capacity of 175 people. Seeing that the surrounding environment was densely populated by houses and factories, we aspired to create a space that would contribute to the growth of the children’s minds and bodies, and where the teachers and children could feel surrounded by nature. To achieve this, we arranged the classrooms and playroom to encircle the lush, green, light-filled garden to create a courtyard that brings the outside in.
Text description provided by the architects. Tomonoki-Himawari Kindergarten, located in Tokyo’s Arakawa Ward, is a newly established private kindergarten with a capacity of 175 people. Seeing that the surrounding environment was densely populated by houses and factories, we aspired to create a space that would contribute to the growth of the children’s minds and bodies, and where the teachers and children could feel surrounded by nature. To achieve this, we arranged the classrooms and playroom to encircle the lush, green, light-filled garden to create a courtyard that brings the outside in.
 © Takumi Ota
(小田隆美)
 Layout Sheet
布置图
 © Takumi Ota
(小田隆美)
为了适应儿童的发展变化,我们设立了不同的空间,如具有不同天花板高度的教室、悬挂在庭院上方的玩具屋、以及环形和不同宽度的室外走廊,以便儿童能够有各种空间来玩耍或休息。此外,每个空间的用途事先没有决定,以便使教师和儿童能够自由地享受和利用这些空间,使他们受益。作为设计人员,我们可以理解为使用它们的人的空间变化方式。
To correspond with the children’s developmental changes, we set up diverse spaces such as classrooms with different ceiling heights, playhouses suspended above the courtyard, and outdoor corridors which are looped and differ in width so that the children can have a variety of spaces to play or rest in. Furthermore, the uses for each space was not decided beforehand in order to give the teachers and children the freedom to enjoy and use the spaces in ways that benefit them. As designers, we can appreciate the way spaces change for the people that use them.
To correspond with the children’s developmental changes, we set up diverse spaces such as classrooms with different ceiling heights, playhouses suspended above the courtyard, and outdoor corridors which are looped and differ in width so that the children can have a variety of spaces to play or rest in. Furthermore, the uses for each space was not decided beforehand in order to give the teachers and children the freedom to enjoy and use the spaces in ways that benefit them. As designers, we can appreciate the way spaces change for the people that use them.
 © Takumi Ota
(小田隆美)
为了进一步刺激和丰富儿童的敏感性,整个设施的三维种植方式显示了四季和植被的变化。随着季节的变化,植物吸引的昆虫和鸟类可以被孩子和他们的父母欣赏。受这些环境的启发,自然图案如昆虫、树木等。作为图案和物体隐藏在建筑物内部和周围,这样孩子们就可以通过不断地发现新事物来享受这一空间。作为建筑师,我们希望托莫诺基-喜马威幼儿园的特殊时刻和回忆即使在毕业后也能与孩子们在一起。
To further stimulate and enrich the children’s sensitivity, the entire facility is planted three-dimensionally in a way that showcases the four seasons and the changes in vegetation. As nature transforms with the seasons, the insects and birds that the vegetation attracts can be enjoyed by the children and their parents. Inspired by these surroundings, natural motifs such as insects, trees, etc. are hidden within and around the building as patterns and objects, so that the children can enjoy the space by constantly discovering new things. As architects, we hope the special moments and memories made at Tomonoki-Himawari Kindergarten stay with the children even after graduation.
To further stimulate and enrich the children’s sensitivity, the entire facility is planted three-dimensionally in a way that showcases the four seasons and the changes in vegetation. As nature transforms with the seasons, the insects and birds that the vegetation attracts can be enjoyed by the children and their parents. Inspired by these surroundings, natural motifs such as insects, trees, etc. are hidden within and around the building as patterns and objects, so that the children can enjoy the space by constantly discovering new things. As architects, we hope the special moments and memories made at Tomonoki-Himawari Kindergarten stay with the children even after graduation.
 © Takumi Ota
(小田隆美)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects MAMM DESIGN
Location 1 Chome-10-12 Machiya, Arakawa, Tokyo 116-0001, Japan
Area 933.41 m2
Project Year 2017
Photographs Takumi Ota
Category Kindergarten
Manufacturers Loading...

                    

举报

林跖蓝

什么也没写

1787 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年