House on Clifden Bay Tierney Haines Architects

2018-10-12 08:00
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
建筑师提供的文字说明。这个250平方米的家庭和办公室被设计为在爱尔兰西部康纳马拉俯瞰克利夫登湾的一座山的一边。房子被设置在低丘的一侧,就像附近的岩石露头一样,地面的重形态受到清澈的贝壳、海岸防御和石墩的启发。受冲击的石灰石覆层被定位在暴露的角落,以给咸的南方盛行风提供某种程度的阻力,而落叶松木材覆层和支柱用玻璃建立了一个简单的节奏。低矮的灰色不规则屋顶形式呼应了周围景观中不稳定的岩石露头。
Text description provided by the architects. This 250sq.m family home and office were designed to nestle into the side of a hill overlooking Clifden Bay in Connemara in the west of Ireland. The house is set into the side of the low hill; like nearby outcrops of rock, the grounded heavy forms are inspired by limpet shells, coastal defenses and stone piers. The battered limestone cladding is positioned at the exposed corners to give some sense of resistance to the salty southwesterly prevailing winds while larch timber cladding and pillars set up a simple rhythm with the glazing. The low grey irregular roof form echoes the erratic rock outcrops in the surrounding landscape.
Text description provided by the architects. This 250sq.m family home and office were designed to nestle into the side of a hill overlooking Clifden Bay in Connemara in the west of Ireland. The house is set into the side of the low hill; like nearby outcrops of rock, the grounded heavy forms are inspired by limpet shells, coastal defenses and stone piers. The battered limestone cladding is positioned at the exposed corners to give some sense of resistance to the salty southwesterly prevailing winds while larch timber cladding and pillars set up a simple rhythm with the glazing. The low grey irregular roof form echoes the erratic rock outcrops in the surrounding landscape.
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
 Floor Plan

                            
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
有三个孩子的客人们很清楚,社交厨房将在房子的中心,一整天都在阳光下享受阳光,同时又松散地连接着客厅和办公室。建筑的规划要求是离散的和低的影响,客户热衷于开发一种不寻常的设计解决方案,从这个独特的景观中获得灵感。内部是故意安静的,以突出显示视图并更改灯光。
The clients, a couple with three young children, were clear that the sociable kitchen would be at the heart of the house and enjoy sunshine throughout the day while being loosely connected to the sitting room and office. There was a planning requirement for the building to be discrete and low impact and the clients were keen to develop an unusual design solution that took inspiration from this unique landscape. The interiors are deliberately quiet to highlight the views and changing the light.
The clients, a couple with three young children, were clear that the sociable kitchen would be at the heart of the house and enjoy sunshine throughout the day while being loosely connected to the sitting room and office. There was a planning requirement for the building to be discrete and low impact and the clients were keen to develop an unusual design solution that took inspiration from this unique landscape. The interiors are deliberately quiet to highlight the views and changing the light.
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
该遗址的挑战之一是要充分利用海湾的景观,同时在非常恶劣的气候下提供一些栖身之所,延长的计划遵循冰河冰面山坡的轮廓,从山顶俯瞰。入口大厅在前院的保护下,将海景展现出来,然后将住宅划分为起居空间和卧室,并按水平变化。
One of the challenges of the site was to make the most of the views of the bay while also providing some shelter in a very harsh climate, the elongated plan follows the contours of the glacial moraine hillside and peeps over the brow of the hill. The entrance hall reveals the sea view from the protection of the front courtyard and then divides the house between living spaces and bedrooms with a change of level.
One of the challenges of the site was to make the most of the views of the bay while also providing some shelter in a very harsh climate, the elongated plan follows the contours of the glacial moraine hillside and peeps over the brow of the hill. The entrance hall reveals the sea view from the protection of the front courtyard and then divides the house between living spaces and bedrooms with a change of level.
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
 Site Section
场地组
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
虽然房子离地面很低,但是内部空间很高,并且向屋顶的顶点敞开,它的Chunky木梁给内部空间带来了令人愉快的体积和恒定的变化。该结构通过提供高水平的气密性和实质上的热绝缘,实现了舒适的环境,所述舒适的环境使用心率变异性、被动通风、空气源热泵和SIP面板结构。墙壁和屋顶的非常精确的SIP面板结构在附近工厂被计算机研磨,并在现场组装十天。
Though the house is kept low to the ground the interior spaces are lofty and open to the apex of the roof with its chunky timber beams giving a pleasant volume and constant change to the internal spaces. The structure achieves a comfortable environment using hrv, passive ventilation, air source heat pump, and a SIP panel structure providing high levels of airtightness and substantial thermal insulation. The very accurate SIP panel structure for walls and roof were computer milled in a nearby factory and assembled on site in ten days.
Though the house is kept low to the ground the interior spaces are lofty and open to the apex of the roof with its chunky timber beams giving a pleasant volume and constant change to the internal spaces. The structure achieves a comfortable environment using hrv, passive ventilation, air source heat pump, and a SIP panel structure providing high levels of airtightness and substantial thermal insulation. The very accurate SIP panel structure for walls and roof were computer milled in a nearby factory and assembled on site in ten days.
 © Stephen Tierney
斯蒂芬·蒂尔尼
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Tierney Haines Architects
Location Ireland
Team Stephen Tierney, James Casey, Robert Kelly
Area 250.0 m2
Project Year 2018
Photographs Stephen Tierney
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

OL小麋鹿

什么也没写

1816 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年