Stair

2018-10-07 09:00
建筑师提供的文字说明。楼梯情况Malaasinga是在使用楼梯作为补充活动的发电机的同时,探索如何使用最小计划空间在高度上增长的结果。客户拥有一个46平方米的公寓,有一个小梯子,通向阁楼,没有通风和潮湿,只能用于保温和储存。这个建议是通过把它打开到主室来加强这个区域,并把它作为一个额外的卧室供客人使用。
Text description provided by the architects. Stair-Case Malasaña is the result of an exploration on how to grow up in altitude using the minimum plan space whilst using the staircase as the generator for complementary activities. The client owned a 46sq meter apartment with a small ladder up to the attic which was unventilated and humid and only used for insulation and storage. The proposal was to enhance this area by opening it to the main room and use it as an extra bedroom for guests.
Text description provided by the architects. Stair-Case Malasaña is the result of an exploration on how to grow up in altitude using the minimum plan space whilst using the staircase as the generator for complementary activities. The client owned a 46sq meter apartment with a small ladder up to the attic which was unventilated and humid and only used for insulation and storage. The proposal was to enhance this area by opening it to the main room and use it as an extra bedroom for guests.
 © Imagen Subliminal
意象潜意识
 Refurbished Layout Plan
翻新布局图
 © Imagen Subliminal
意象潜意识
在主区域和放样顶部空间之间创建新连接成为项目的中心问题,因为它有助于解决单个笔划上的不同问题。所得到的楼梯同时也是一个小浴室、一个低电视柜、一个高桌子、一个高架工作室和一个小型展览空间。大钢件焊接在车间内,并在现场组装,从而允许更高的精度,更类似于大型家具,而不是楼梯。
Creating a new connection between the main area and the lofted top space becomes the central issue of the project as it helps solve different issues on a single stroke. The resulting staircase is at the same time an extensión of the minuscule bathroom, a low TV stand, a high table, an elevated studio for a desk and a small exhibition space. The large steel pieces were welded in the shop and brought in to be assembled on site, thus allowing for a level of precisión more akin to a giant piece of furniture than a stair.
Creating a new connection between the main area and the lofted top space becomes the central issue of the project as it helps solve different issues on a single stroke. The resulting staircase is at the same time an extensión of the minuscule bathroom, a low TV stand, a high table, an elevated studio for a desk and a small exhibition space. The large steel pieces were welded in the shop and brought in to be assembled on site, thus allowing for a level of precisión more akin to a giant piece of furniture than a stair.
白色松软的3cm钢棒给整体一种轻巧的感觉,而粉红薄钢的落地和台阶似乎漂浮在上升的路上。浴室的门被一个穿孔的钢板部分地遮住了,这个钢板把它和主要的生活区隔开了。所有的公寓窗户都在同一堵墙上,为了保持良好的通风和阳光的最佳照射范围,减少固体隔墙是很重要的。
White lackered 3cm steel bars give the ensemble a lightweight feel, while thin pink steel landings and steps seem to float on their way up. The door to the bathroom is partly concealed by a perforated steel plate that separates it from the main living area. All the apartment windows being on the same wall, it was important to reduce solid partitions in order to preserve a good ventilation and an optimal reach of sunlight.
White lackered 3cm steel bars give the ensemble a lightweight feel, while thin pink steel landings and steps seem to float on their way up. The door to the bathroom is partly concealed by a perforated steel plate that separates it from the main living area. All the apartment windows being on the same wall, it was important to reduce solid partitions in order to preserve a good ventilation and an optimal reach of sunlight.
回收的独立木门与透明玻璃和木制滑动门允许很大的灵活性和不同的计划配置,从而为卧室和厨房带来自然光。为了对抗小规模的公寓和避免一种封闭的感觉,所有的墙壁和地板都漆成白色。一个巨大的钢制播种机挂在主窗口的外面,将室内空间延伸到立面之外,并遮住近邻的视野。在厨房空间中,喷溅板被更换成一面镜子,以便在烹饪时能够看到窗户。
Reclaimed free-standing wooden doors with translucid glass and a wooden sliding door allow for a great flexibility of use and different plan configurations, thus bringing in natural light to the bedroom and kitchen. To counter the small scale of the apartment and avoid a confined feel, all walls and floors are painted white. A large steel planter hung on the outside of the main window extends the interior space beyond the facade and masks the view from the very near neighbors. In the kitchen space, the splashboard is replaced with a mirror so as to be able to see the window when cooking.
Reclaimed free-standing wooden doors with translucid glass and a wooden sliding door allow for a great flexibility of use and different plan configurations, thus bringing in natural light to the bedroom and kitchen. To counter the small scale of the apartment and avoid a confined feel, all walls and floors are painted white. A large steel planter hung on the outside of the main window extends the interior space beyond the facade and masks the view from the very near neighbors. In the kitchen space, the splashboard is replaced with a mirror so as to be able to see the window when cooking.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Marcos Duffo, Mariana de Delás
Location Madrid, Spain
Project Year 2018
Photographs Imagen Subliminal
Category Apartment Interiors

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部