Residence G+C DESK architects

2018-09-18 15:00
 © Maxime Brouillet
(C)Maxime Brouillet
架构师提供的文本描述。该住宅位于索雷尔圣劳伦斯河的河岸上,它的位置可以从该遗址的自然地形中受益。从道路上看,这片狭长的土地在其大部分地区是相对平坦的,除了在该地段的尽头,高度差异很大,可以到达河流。这一特点决定了住宅的位置;这是一个在河上完全开放花园的机会。
Text description provided by the architects. Located on the banks of the St. Lawrence River in Sorel, the residence is positioned to benefit from the natural topography of the site. From the road, the long and narrow land is relatively flat over most of its area, except at the end of the lot where a significant height difference makes it possible to reach the river. This characteristic determined the location of the residence; an opportunity to have a garden level totally open on the river.
Text description provided by the architects. Located on the banks of the St. Lawrence River in Sorel, the residence is positioned to benefit from the natural topography of the site. From the road, the long and narrow land is relatively flat over most of its area, except at the end of the lot where a significant height difference makes it possible to reach the river. This characteristic determined the location of the residence; an opportunity to have a garden level totally open on the river.
 © Maxime Brouillet
(C)Maxime Brouillet
住宅分为3个大容量,具有3种精确功能:服务区、白天区和夜间区。维修区和日间区组均铺上木板壁板,并固定在地面上,把内、外两层绑在一起。夜幕街区被黑色的钢铁覆盖,放在另外两个街区上,就像每天在河上游行的货船上装载的集装箱一样。
The residence is programmed in 3 large volumes for 3 precise functions; the service block, the day block and the night block. The service block and the day block are covered with wood siding, well anchored to the ground to bind the inside and the outside. The night block is covered with black steel and placed on the other two blocks, like the containers loaded on the cargo ships that parade daily on the river.
The residence is programmed in 3 large volumes for 3 precise functions; the service block, the day block and the night block. The service block and the day block are covered with wood siding, well anchored to the ground to bind the inside and the outside. The night block is covered with black steel and placed on the other two blocks, like the containers loaded on the cargo ships that parade daily on the river.
 Cross Section

                            
这3卷的排列创造了一个空隙,一个完全加窗的空间在河上,它容纳着大楼梯和主入口,一个空间,所有的循环都会相遇。仔细选择开口的位置,以便每个通道打开到窗口上,并且每个门显示出一部分景观。全景与房子的空间直接相关。
The arrangement of the 3 volumes creates a void, a completely windowed space on the river, which houses the grand staircase and the main entrance, a space where all the circulations meet. The location of the openings was carefully chosen so that each corridor opens onto a window and each door reveals a section of the landscape. The panorama is directly related to the spaces of the house.
The arrangement of the 3 volumes creates a void, a completely windowed space on the river, which houses the grand staircase and the main entrance, a space where all the circulations meet. The location of the openings was carefully chosen so that each corridor opens onto a window and each door reveals a section of the landscape. The panorama is directly related to the spaces of the house.
 © Maxime Brouillet
(C)Maxime Brouillet
为了进一步减少内外之间的细线,外部饰面继续在内部进行;在垂直循环的墙壁上以及底层的天花板上发现了壁板和松木板;入口和露台的混凝土地板继续在底层和花园层,并有抛光的混凝土地板。GC住宅,具有清醒的体积和简单的线条,是一个高效的组织方式,并提供了合理的开放空间,在河上的一个年轻的家庭来自索雷尔。
To further reduce the fine line between the inside and the outside, the exterior finishes go on inside; the cedar planks of the siding and soffits are found on the walls of the vertical circulation, as well as on the ceilings of the ground floor; the concrete floor of the entrance and the terrace continues on the ground floor and at the garden level with a polished concrete floor. The G + C residence, with sober volumes and simple lines, is organized in an efficient way and offers sensible open spaces on the river for a young family from Sorel.
To further reduce the fine line between the inside and the outside, the exterior finishes go on inside; the cedar planks of the siding and soffits are found on the walls of the vertical circulation, as well as on the ceilings of the ground floor; the concrete floor of the entrance and the terrace continues on the ground floor and at the garden level with a polished concrete floor. The G + C residence, with sober volumes and simple lines, is organized in an efficient way and offers sensible open spaces on the river for a young family from Sorel.
 © Maxime Brouillet
(C)Maxime Brouillet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects DESK architects
Location Sorel, QC, Canada
Lead Architect Etienne Duclos, architect
Area 418.0 m2
Project Year 2017
Photographs Maxime Brouillet
Category Residential
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部