Lè Architecture Aedas

2018-09-20 19:00
 Courtesy of Aedas
艾达斯
南钢是位于台北东南部的一个新兴区域,拥有金融公园、软件园、展览中心等主要设施。项目地点在南湖大桥和南港软件园地铁站附近。
Location and Context Nangang is a fast-emerging district in southeastern Taipei, with major facilities such as Financial Park, Software Park, Exhibition Center etc. The project site is near Nanhu Bridge and Nangang Software Park Metro Station.
Location and Context Nangang is a fast-emerging district in southeastern Taipei, with major facilities such as Financial Park, Software Park, Exhibition Center etc. The project site is near Nanhu Bridge and Nangang Software Park Metro Station.
 Courtesy of Aedas
艾达斯
 
设计理念-建筑整合了地域文化,以当代建筑形式表现出来。该设计从基隆河沿线的鹅卵石中汲取灵感,提供了一个独特的,美观的外部耦合与绿色植物的外观。它的设计传达了圆润典雅、力量和个性的理念。鸡蛋状的形状意味着它是知识的孵化器和知识复兴的隐喻,它与当地环境很好地结合在一起,标志着快速崛起的南港地区复兴的一个重要里程碑。
Design Concept The building integrates regional culture and represents it in a contemporary building form. The design drew inspiration from pebbles along the Keelung River to deliver a unique, aesthetically appealing exterior coupling with greenery on the façade. Its design conveys the ideas of roundness and elegance, strength and character. The egg-like shape implies it is an incubator of knowledge and a metaphor of intellectual revival, which integrates well with the local context and marks an important milestone in the revitalisation of the fast emerging Nangang district.
Design Concept The building integrates regional culture and represents it in a contemporary building form. The design drew inspiration from pebbles along the Keelung River to deliver a unique, aesthetically appealing exterior coupling with greenery on the façade. Its design conveys the ideas of roundness and elegance, strength and character. The egg-like shape implies it is an incubator of knowledge and a metaphor of intellectual revival, which integrates well with the local context and marks an important milestone in the revitalisation of the fast emerging Nangang district.
 Courtesy of Aedas
艾达斯
计划使用空间高效、互动和健康的办公空间,为“城市客厅”提供跨层次的公共区域,包括储藏室、咖啡馆、小型图书馆和休息区,为创造性创造一个舒适和鼓舞人心的工作环境。
Use of Space Efficient, interactive and healthy office spaces are planned to provide an 'urban living room' with span-leveled communal areas including pantries, cafes, small libraries and breakout areas, creating a comfortable and inspiring work environment for creativity.
Use of Space Efficient, interactive and healthy office spaces are planned to provide an 'urban living room' with span-leveled communal areas including pantries, cafes, small libraries and breakout areas, creating a comfortable and inspiring work environment for creativity.
 Courtesy of Aedas
艾达斯
LèArchitecture采用可持续的绿色设计,使用最新的建模和仿真软件。从设计过程一开始,我们的可持续性团队就使用我们的内部分析工具为该项目开发独特和尖端的环境设计策略。通过先进的绿色BIM平台和科学的绿色建筑分析,实现了科学分析与审美设计的无缝结合。
Special Features Lè Architecture adopts a sustainable and green design with the use of the latest modeling and simulation software. From the outset of the design process, our sustainability team employs our in-house analytical tools to develop unique and cutting-edge environmental design strategies for the project. With an advanced Green BIM Platform and scientific green building analysis, a seamless integration of scientific analysis and aesthetic design is achieved.
Special Features Lè Architecture adopts a sustainable and green design with the use of the latest modeling and simulation software. From the outset of the design process, our sustainability team employs our in-house analytical tools to develop unique and cutting-edge environmental design strategies for the project. With an advanced Green BIM Platform and scientific green building analysis, a seamless integration of scientific analysis and aesthetic design is achieved.
 Courtesy of Aedas
艾达斯
这座70米高的办公楼采用多种策略为外墙增添绿色植物,并致力于将能源需求降至最低。该建筑采用直玻璃板设计,优化了施工可行性。西面墙是一个“呼吸的立面”,有一系列垂直的铝制翅片和绿色的花盆,为室内办公空间提供充足的遮阳,有效地降低了室内温度,从而减少了夏季机械冷却的需要。这些植物也用作室外空气的过滤器。
The 70-metre tall office building employs multiple strategies to add greenery to the façade and is focused on minimising energy demands. The building is designed with straight glass panels which optimise construction feasibility. The western wall serves as a `breathing facade' with a series of vertical aluminum fins and green planters providing sufficient sun-shading for interior office spaces and effectively lower the temperature in the interiors which reduces the need for mechanical cooling during summer. The plants also serves as filters for outdoor air.
The 70-metre tall office building employs multiple strategies to add greenery to the façade and is focused on minimising energy demands. The building is designed with straight glass panels which optimise construction feasibility. The western wall serves as a `breathing facade' with a series of vertical aluminum fins and green planters providing sufficient sun-shading for interior office spaces and effectively lower the temperature in the interiors which reduces the need for mechanical cooling during summer. The plants also serves as filters for outdoor air.
 
 Courtesy of Aedas
艾达斯
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Aedas
Location Yuanqu Street, Nangang District, Taipei City, Taiwan
Director Dr Andy Wen
Area 11449.8 m2
Project Year 2017
Category Offices

                    

举报

合欢小树

什么也没写

1767 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年