Torekov House Wåhlin Arkitekter

2018-09-13 05:00
架构师提供的文本描述。2016年,一对夫妇来找我们,他们想在瑞典南部的托雷科夫(Torekov)的一块土地上建造一座新建筑。托雷科夫是一个非常受欢迎和独享的夏季小镇,瑞典人和许多游客在夏天到这里旅游。客户最近收购了这片土地,仅在夏季几个月才将其用作娱乐用途。然而,有了新的建筑,他们希望在冬天也能舒适地呆在那里,尽管他们仍在斯德哥尔摩度过了大约一半的时间。
Text description provided by the architects. In 2016 we were approached by a couple who wanted to commission a new build on a block of land in Torekov in the south of Sweden. Torekov is a very popular and exclusive Summertown where Swedes, and also many tourists, travel to during the summer. The client had recently acquired the land and used it for recreational purposes only during the summer months. With the new build, however, they wanted to be able to stay there comfortably also during the winter although spending about half their time in Stockholm still.
Text description provided by the architects. In 2016 we were approached by a couple who wanted to commission a new build on a block of land in Torekov in the south of Sweden. Torekov is a very popular and exclusive Summertown where Swedes, and also many tourists, travel to during the summer. The client had recently acquired the land and used it for recreational purposes only during the summer months. With the new build, however, they wanted to be able to stay there comfortably also during the winter although spending about half their time in Stockholm still.
 © Ola Österling
(C)奥拉奥特林
这个地点坐落在一座小山上,周围是几个邻居和许多树,而这座山又被田野包围了。该遗址以西的景色显示了卡特加特海和托雷科夫中心的通畅景色。起初,客户确信有一栋两层楼高的建筑,周围有一个大屋顶露台和一个绿色屋顶。在尝试了不同的布局和概念之后,我们得出结论,简化的中叶现代风格,只保留在一个水平,将优雅地坐在场地中的树木。
The site was situated on a hill surrounded by few neighbors and lots of trees, and the hill was in turn surrounded by fields. The view to the west of the site showed an unobstructed view of the Kattegatt Sea as well as the center of Torekov. In the beginning, the client was convinced of having a two-story building with a big roof terrace and a green roof surrounding it. After trying out different layouts and concepts we concluded that the simplistic mid-century modern style, kept to one level only, would sit elegantly on the site amongst the trees.
The site was situated on a hill surrounded by few neighbors and lots of trees, and the hill was in turn surrounded by fields. The view to the west of the site showed an unobstructed view of the Kattegatt Sea as well as the center of Torekov. In the beginning, the client was convinced of having a two-story building with a big roof terrace and a green roof surrounding it. After trying out different layouts and concepts we concluded that the simplistic mid-century modern style, kept to one level only, would sit elegantly on the site amongst the trees.
 © Ola Österling
(C)奥拉奥特林
楼面平面图简单,配色方案少,用料少,配合经典设计原则应用,建筑简约而典雅。平面图基本上分为公开和开放的一面,私人的和更封闭的一面。在建筑物的公共部分是厨房,居住和餐饮空间。虽然这些功能都是开放式的,但客厅通过一个凹进的楼层高度创造了自己的空间。
The simple floorplan, color scheme and few materials used in collaboration with the classic design principles applied, the building is very simple yet elegant. The floorplan is essentially divided into a public and open side and a private and more enclosed side. Within the public part of the building are the kitchen, living and dining spaces. Although these functions are all in open plan, the living room creates its own spatiality through a recessed floor height.
The simple floorplan, color scheme and few materials used in collaboration with the classic design principles applied, the building is very simple yet elegant. The floorplan is essentially divided into a public and open side and a private and more enclosed side. Within the public part of the building are the kitchen, living and dining spaces. Although these functions are all in open plan, the living room creates its own spatiality through a recessed floor height.
 © Ola Österling
(C)奥拉奥特林
 
 © Ola Österling
(C)奥拉奥特林
可操作的大窗户环绕着大楼的这一部分,使人们能够打开整个房间的角落朝向露台。即使在下雨天,人们仍然可以坐在客厅里,感觉像在外面,尽管受到屋顶的保护。天花板材料在屋内和外面都被使用,使屋顶被视为一个元素,只在少数几个点上支撑。
The operable and big windows wrap around this part of the building and enable one to open up the entire room in the corners toward the terrace. Even on a rainy day, one would still be able to sit in the living room with the feeling of being outside although protected by the roof. The ceiling material is used both on the inside and outside which make the roof read as one element, held up only in a few spots.
The operable and big windows wrap around this part of the building and enable one to open up the entire room in the corners toward the terrace. Even on a rainy day, one would still be able to sit in the living room with the feeling of being outside although protected by the roof. The ceiling material is used both on the inside and outside which make the roof read as one element, held up only in a few spots.
 Ground Floor Plan Details
底层图则详情
瑞典人喜欢在一年中温暖的时间里花时间在户外,所以屋顶在尽可能无缝地向外延伸的过程中扮演着重要的角色。由于它是伸展和围绕不同的梯田围绕着房子,它是由纤细的柱体对称地放置在正面。私人卧室和公用室被放置在建筑物的后面,有一条共同的走廊。这两间卧室共用一个浴室,门窗的位置使整个私人部门都能直接看到。房子的后面是面向道路的,有较小的窗户坐在一个漆黑的木制正面。
Swedes love spending time outside during the warmer parts of the year and so the roof had an important part to play in the extending the inside to the outside as seamlessly as possible. As it is stretching out over and around the different terraces surrounding the house, it is held up by slender columns symmetrically placed along the facade. The private bedrooms and utility rooms are placed to the back of the building with a common corridor. The two bedrooms share a bathroom, and the placement of the doors and windows enables a straight view throughout the entire private side. The backside of the house is facing the road and has smaller windows sitting in a dark painted wooden facade.
Swedes love spending time outside during the warmer parts of the year and so the roof had an important part to play in the extending the inside to the outside as seamlessly as possible. As it is stretching out over and around the different terraces surrounding the house, it is held up by slender columns symmetrically placed along the facade. The private bedrooms and utility rooms are placed to the back of the building with a common corridor. The two bedrooms share a bathroom, and the placement of the doors and windows enables a straight view throughout the entire private side. The backside of the house is facing the road and has smaller windows sitting in a dark painted wooden facade.
 © Ola Österling
(C)奥拉奥特林
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Wåhlin Arkitekter
Location Sweden
Lead Architect Per Wåhlin
Team Architect Paula Idun
Area 100.0 m2
Project Year 2018
Photographs Ola Österling
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部