‘Hope’ Lavan’s Studio Apartment MMGS ARCHITECTS

2018-08-25 18:00
 © Ramitha Watareka
(c)RamthaWaterka卡
架构师提供的文本描述。这间典雅的单间公寓,掩盖了一段破烂的过去。位于斯里兰卡商业首都科伦坡贝拉湖附近一个看上去混乱的住房计划的破旧角落,原来的公寓被发现完全失修,有渗出的下水道、水舱、破门而入的门和漆黑的墙壁。这个公寓的“拯救”意味着对日益恶化的定居点的希望。
Text description provided by the architects. This elegant and refined studio apartment conceals quite a ramshackle past. Located in the rundown nook of a chaotic looking housing scheme near Beira Lake in Sri Lanka’s commercial capital Colombo, the original flat was found in utter disrepair with oozing sewers, water clogs, broken down doors and blackened walls. The ‘salvation’ of this flat signifies Hope to the deteriorating settlement.
Text description provided by the architects. This elegant and refined studio apartment conceals quite a ramshackle past. Located in the rundown nook of a chaotic looking housing scheme near Beira Lake in Sri Lanka’s commercial capital Colombo, the original flat was found in utter disrepair with oozing sewers, water clogs, broken down doors and blackened walls. The ‘salvation’ of this flat signifies Hope to the deteriorating settlement.
以前的住宅本身就是阻挡了室内的自然光线和通风。储藏室和厕所就在10英尺x40‘空间的中间,一间未经授权的卧室建在后面的空间里。起居室通往房屋计划的主要通道,损害了隐私和安全。这间套房显得拥挤,本身就是破坏基本宜居性的罪魁祸首。
The previous dwelling was itself blocking natural light and ventilation from its interiors. The pantry and toilet was right smack in the middle of the 10’ x 40’ space and an unauthorized bedroom was built in the rear space. The living room opened to the main pathway of the housing scheme, compromising privacy and security. The suite appeared compressed and congested, and was itself its own culprit against basic habitability.
The previous dwelling was itself blocking natural light and ventilation from its interiors. The pantry and toilet was right smack in the middle of the 10’ x 40’ space and an unauthorized bedroom was built in the rear space. The living room opened to the main pathway of the housing scheme, compromising privacy and security. The suite appeared compressed and congested, and was itself its own culprit against basic habitability.
 After - Axonometric view
后轴测图
改造后的公寓是一套舒适的单间公寓,有一个睡觉、做饭和就餐的空间。水平的发挥隔开了空间,较少的睡眠区域提供了舒适和安全感。后面的空间被清理干净,变成了一个由“丹”树(Syzygium Caryophyllatum)装饰的偶然庭院。晚上聚会时,庭院成为公寓的有效起居室.
The revamped flat is a cozy and comfortable studio apartment with one space for sleeping, cooking and dining. The play of levels separates the space, and the less voluminous sleeping area offers coziness and sense of security. The rear space was cleared and converted into a serendipitous courtyard adorned by a ‘Dan’ tree (Syzygium caryophyllatum). During evening get-togethers, the courtyard becomes the effective living room of the apartment.
The revamped flat is a cozy and comfortable studio apartment with one space for sleeping, cooking and dining. The play of levels separates the space, and the less voluminous sleeping area offers coziness and sense of security. The rear space was cleared and converted into a serendipitous courtyard adorned by a ‘Dan’ tree (Syzygium caryophyllatum). During evening get-togethers, the courtyard becomes the effective living room of the apartment.
 © Ramitha Watareka
(c)RamthaWaterka卡
由于认识到了空间的清晰和意义,现有的管道井和原公寓的污水管道所施加的约束并不明显。在现实中,简单而优雅的空间是通过复杂的功能规划和建筑服务来实现的。淋浴房地板上精致的老式重铁人孔盖似乎是一种装饰元素,但实际上下面有一个人洞!
Having realized the spaces with clarity and meaning, constraints imposed by existing duct shafts and sewage lines of the original flat are not evident. In reality, the simple and elegant spaces were achieved with sophisticated planning of functions and building services. The elaborate vintage heavy iron manhole cover in the shower area floor appears to be a decorative element, but actually has a man hole underneath!
Having realized the spaces with clarity and meaning, constraints imposed by existing duct shafts and sewage lines of the original flat are not evident. In reality, the simple and elegant spaces were achieved with sophisticated planning of functions and building services. The elaborate vintage heavy iron manhole cover in the shower area floor appears to be a decorative element, but actually has a man hole underneath!
重建单位还包括修复漏水管道、更换旧排水管道和铺设住房方案的主要通道,使整个社区受益。
Restoring the flat also involved fixing leaking pipes, replacing old drain lines and paving the main pathway of the housing scheme, benefitting the whole neighborhood.
Restoring the flat also involved fixing leaking pipes, replacing old drain lines and paving the main pathway of the housing scheme, benefitting the whole neighborhood.
 © Ramitha Watareka
(c)RamthaWaterka卡
 
在科伦坡市日益恶化的公寓,像这样的,标志着公牛打瞌睡,为绅士化让路。人们已经忘记的是,贫民窟的确有其自身的美丽,空间的缺乏等力量驱使着居住者们对自己的栖息地进行了强烈的个人化。这里有一扇旧门,那里有一扇新窗户,一座露台突出在头顶上,楼梯蜿蜒曲折,栽种花盆和灌木,赋予了一种多样化的审美。
Deteriorating tenements in the City of Colombo such as this are marked to be bull – dozed to make way for gentrification. What’s forgotten is that slums do have a beauty of its own, with forces such as lack of space driving the dwellers towards intense personalization of their habitat. An old door here, a new window there, a balcony projecting overhead, winding stairs, and plant pots and shrubs, lends a diverse aesthetic.
Deteriorating tenements in the City of Colombo such as this are marked to be bull – dozed to make way for gentrification. What’s forgotten is that slums do have a beauty of its own, with forces such as lack of space driving the dwellers towards intense personalization of their habitat. An old door here, a new window there, a balcony projecting overhead, winding stairs, and plant pots and shrubs, lends a diverse aesthetic.
这一改造项目以多层高地和有趣地段的“贫民窟住宅”美学为基础,以其蓝色的门、艺术的格栅和旋转的号码板,为社区的形态增添了新的色彩。通过实现看似不可能实现的目标,改造激励了邻居们在该方案中开发自己的小角落,从而导致了“自我绅士化”的连锁反应。
This renovation project thrives on the aesthetic of ‘slum dwellings’ with multifaceted elevations and interesting sections, and add to the morphology of the neighborhood with its teal blue door, artistic grill gate and swirling number plate. By achieving the seemingly impossible, the renovation has inspired the neighbors to develop their own little corners in the scheme, causing a ripple effect towards ‘self-gentrification’.
This renovation project thrives on the aesthetic of ‘slum dwellings’ with multifaceted elevations and interesting sections, and add to the morphology of the neighborhood with its teal blue door, artistic grill gate and swirling number plate. By achieving the seemingly impossible, the renovation has inspired the neighbors to develop their own little corners in the scheme, causing a ripple effect towards ‘self-gentrification’.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects MMGS ARCHITECTS
Location Apartment 55/6, Alwis Place, Colombo 03, Sri Lanka
Principal Architect Godridge Samuel
Project Architect Chathurika Kulasinghe
Area 45.0 m2
Project Year 2017
Photographs Ramitha Watareka
Category Renovation
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年