2x2 House Estúdio Mova

2018-08-19 09:00
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
架构师提供的文本描述。一栋宽敞的单层房屋,应该照明好,通风好,对花园开放,也可以与邻居保持隐私。此外,它应该成为两个独立的家,一个是长子的家,另一个是家里其他人的家。这些都是我们的客户在寻找我们的办公室时提出的要求。这座建筑呈长方形,面积2500平方米,位于巴西利亚-DF的一个宁静而美丽的住宅小区。
Text description provided by the architects. A wide, single storey house, which should be well illuminated, ventilated, opened to the garden and  also have privacy from the neighbors. In addition, it should become two independent homes, one for the oldest son and the other for the rest of the family. These were the requestes from our clients when they searched for our office. The building sit has a rectangular shape with 2500 square meters and it is situated at a calm and beautiful residencial neighborhood in Brasília-DF. 
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
 
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
由于这座建筑有55米宽,这是这个项目的起点之一,因为它引导了一个更长的植入。该计划是沿着两个主要的循环轴线发展的,纵向上有私人区域,另一方面是社会地区。由于地势非常平坦,这座房子离街道只有一米高,这就产生了一个非常有规划的设计,有非常完整的空间,社交区和花园几乎成了一个很大的空间。
As the building sit has 55 meters wide, this was one of the starting points of the project, since it guided for a more elongated implantation. The plan was developed along two main circulation axes, in the longitudinal way there is the private areas and in the other way the social area. As the topography of the site was very smooth, it let the house be situated at just 1 meter high from the street, which resulted in a very plan design, with very integrated spaces, where the social area and the garden  become almost one great space.
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
为实施该项目,确定了一个面积为2x2米的方形网格,包括所有的房间、实习生花园和循环设施。两个循环轴线相交的地方是起居室,它还包括一个餐厅、一个烧烤场所和一个实习生花园,其标志是明显的金属桶和混凝土板。这个社交区域就像项目的心脏一样运作,因为它连接着所有其他房间。右边是家庭影院,是大儿子的卧室,有浴室,有自己的车库,还有一个外厕所。左边,所有其他房间,厕所,厨房,洗衣房,办公室,另一个实习生花园和第二个车库。
To implement the project it was defined a square grid of 2x2 meters, with all the rooms, intern gardens and circulations. Where the two circulations axes meet there is the living room, which also includes a dinning room, a barbecue place, and a intern garden, which are marked by the apparent metal bins and the concrete slab. This social area works like the heart of the project, because it connects all the other rooms. On the right, there is the home theater, the bedroom of the oldest son, with a bathroom, his own garage and an extern bathroom. On the left, all the other rooms, the lavatory, kitchen, laundry, an office, another intern garden and the second garage. 
水在房子的核心,在入口处,在餐厅旁边,在另一边,也在游泳池里。这对于行星中心的气候非常重要,因为一年中几乎有六个月不下雨,而且干燥得像沙漠一样。
The water is in the core of the house, on the entrance, beside the dinning room and in the other side, also in the swimming pool. This is very crucial for the Planalto Central climate, as for almost six months of the year it doesn’t rain, and it is as dry as a desert.   
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
在住宅计划中分布了实习生花园和半开放的木板,这对于促进更好的自然通风和使世界各地的自然光都有重要意义。主立面朝向日落,这就是为什么选择不在此立面中使用任何洞口,除了厨房和受半开口混凝土构件保护的衣物区域(CobogoresS)。
Intern gardens and a semi open wood panel were distributed along the house plan, which is crucial to promote a better natural ventilation and to bring the natural light everywhere along the house. The principal facade is oriented to the sunset, that’s why it was chosen not to use any opening in this facade, except in the kitchen, and in the laundry area which is protected by the semi-open concrete elements (cobogós).
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
所有的浴室都有自然光和自然的通风,来自天窗,其中每一个都有不同的梯形格式,以便更好地使用和分配自然的太阳光。
All the bathrooms have natural light and natural ventilation coming from the skylights, and each one of those has a different trapezoidal format, in a way to allow the better use and  distribution of natural sun light.
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
所使用的装饰元素是表观钢结构,也是表观混凝土板、起居室和循环区的混凝土地板。为了对抗寒冷和更多工业暴露的材料,卧室里使用了天然的“修正”木地板。在起居室和主门面上都用了生砖。
The finishing elements used were the apparent steel structure, with the also apparent concrete slab, the concrete floor in the living room and circulation areas. To oppose to the cold and more industrial exposed materials, the natural "amendoim" wood floor were used in the bedrooms. And the raw bricks were used throughout the living room and on the principal facades.
 © Haruo Mikami
c.HaruoMikami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Estúdio Mova
Location Núcleo Bandeirante, Brazil
Architect in charge William Veras, Heloísa Moura
Co Author Niele Pires
Team Natália Gorgulho, Ian Alves
Area 5597.2 ft2
Project Year 2017
Photographs Haruo Mikami
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年