AN House Studio Bloco Arquitetura

2018-08-10 11:00
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
架构师提供的文本描述。该住宅位于城市中唯一的封闭共管公寓内,被安置在12米x27.5m的土地上。场地规划是通过两个重叠的矩形棱柱进行的,这也将房屋需求计划划分为两个区域:社会区和私有化区。
Text description provided by the architects. Located in the only closed condominium in the city, the residence is implanted in a land of 12m x 27.5m. The site plan occurred through two overlapping rectangular prisms, which also compartmentalize the house requirements program in two zones: the social and the privative.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
在地面上,观赏性湖泊划分主通道,引导使用者进入具有双天花板高度的起居室。客厅、厨房和餐厅与侧阳台的水平连续性和一体化也反映了环境的幅度,其中水疗中心和木玻璃制成的珀戈拉被放置在其中。这项服务的核心(洗衣房和厕所)在厨房后面。
On the ground level, the ornamental lake demarcates the main access, which directs the user to the living room with double ceiling height. The amplitude of the environment is also reflected by the horizontal continuity and integration of the living room, kitchen and dining room with the side balcony, in which the spa and a pergola made of wood and glass were positioned. The service's core (laundry and toilet) is behind the kitchen.
 Floor Plans
平面图
在上层,夫妻的套房由穿过客厅的双高天花板的走廊与儿童套房隔开。主套房面向停车场的前部,其中有一个平衡的空间,它的投影形成了一个车辆的庇护所,而其他套房则位于该体积的后面范围内。该地板上的循环被一系列垂直的开口照亮,这些开口在内部空间中产生光和阴影以及在房屋的正面上的有趣的节奏。
On the upper level, the couple's suite is separated from the children's suites by a corridor that crosses through the living room’s double height ceiling. The main suite faces the front of the lot, with a volume in balance, whose projection forms the shelter of a vehicle, and the other suites were positioned in the later range of the volume. The circulation on this floor is illuminated by a series of vertical openings that create a play of light and shadow in the internal space and an interesting rhythm on the facade of the house.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
这所房子的重要性源于两层楼之间的对比。底层是一个明显的混凝土箱体,其上是宿舍的纯体积,其中立性和轻盈性以白色表示。在住宅内部也能感受到卷的重要性之间的紧张关系。这些元素与木材、石头、水和植被的结合,也使这一舒适和可渗透的住宅的形式效果最大化。
The materiality of the house results from the contrast between the two floors. The ground floor is an apparent concrete box on which rests the pure volume of the dorms, whose neutrality and lightness is represented by the white color. The tension between the materiality of the volumes is also perceived inside the residence. The combination of these elements with wood, stones, water, and vegetation also maximizes the formal result of this cozy and permeable residence.
 © Marcelo Donadussi
马塞洛·多纳杜西
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Studio Bloco Arquitetura
Location Igrejinha, Brazil
Architect in Charge Mauro Marcelo Machado
Area 298.0 m2
Project Year 2017
Photographs Marcelo Donadussi
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年