Huangshi Urban Complex AUBE

2018-08-09 21:00
架构师提供的文本描述。面对无尽的大冶湖,以新兴的生态新城为后盾,黄石城市综合体被认为是大冶湖生态圈与现代城市之间的纽带,也是开放的门户。它是一个展览、娱乐和生态休闲的城市空间。
Text description provided by the architects. Facing endless Daye Lake and backed by the emerging ecological new city, Huangshi Urban Complex is supposed to be a link between Daye Lake ecological circle and modern city as well as a gateway for opening up. It is an urban space for exhibition, entertainment and ecological leisure.
 Facade. Image © Yong Zhang
正面。形象:张勇
黄石城市综合体位于大冶湖生态新区,集展览、档案馆等功能于一体,是区内第一座公共建筑,传达了该地区的发展基调。奥贝在2015年12月中标,2016年4月开始施工。两年后,该项目于2018年完成。
Located in Daye Lake Ecological New District, with functions of exhibition and archive storage, Huangshi Urban Complex is the first public building on the main development axis of the district and conveys the development keynote of this district. AUBE won the bid in December 2015, and started the construction in April 2016. After two years, the project was completed in 2018.
 Functional Areas. Image © Yong Zhang
职能领域。形象:张勇
设计理念来源于黄石国家矿山公园的矿山冶金峡谷。它的基本形态面向未来的花园展示公园,与核心建筑相呼应。在中心区域削减建筑体积,以便将规划大厅和档案馆分开。该方法有助于两个大厅的独立运作,并保持项目完整的宏伟形象。一个具有商业、办公、生活和旅游功能的绿色社区正在这个绿色自然力量的地区形成。
The design concept is originated from the Mining and Metallurgy Canyon of Huangshi National Mine Park. Its basic shape faces the future Garden Show Park and echoes the core building. Building volume is cut in the central area so as to separate the planning hall and the archive hall. This method is helpful for independent operation of the two halls and keeping a complete grand image of the project. A green community with function of business, office, living and tourism is taking shape in this area of green nature power.
 Perspective View from Southwest. Image © Yong Zhang
西南视角。形象:张勇
根据当地环境和社区的特点,为大叶湖和湖泊后面的生态新城布置了一个景观走廊,建筑的中部作为一个“窗口”而空心。通过楼梯广场的引导,人们可以步行到灰色的空间广场,为观赏、聚集、娱乐和展示提供空间。“多芯、一个翼和一个环”的概念,功能的独立性和多级空间的共享都是可以实现的,这使得所有部件的有机集成。
According to features of local environment and neighborhood, a view corridor is arranged for Daye Lake and the ecological new city behind the lake, and the middle part of the building is made hollow as a “window”. Guided by a stair plaza, people can walk to the grey space square which provides space for viewing, gathering, recreation and exhibition.With the concept of “Multi-cores, one wing and one ring”, independence of function and sharing of multi-level space are both achieved, which makes an organic integration of all parts.
 City Stage. Image © Yong Zhang
城市舞台。形象(三)勇张
核心指的是三个厅的功能空间分离,保证了各自的运作和管理;荣指的是三个厅的共享空间。机翼的设计不仅是为了每个大厅的功能,也是为了提供尽可能多的共享空间。这种方法增加了三个大厅之间的互动,并保持了各自的运作。环是指公共空间。它以包容和开放的方式更积极地吸引人们。
Cores refers to separated functional space of the three halls, which ensure respective operation and management. Wing refers to shared space of the three halls. The wing is designed not only for function of each hall, but also for offering shared space as much as possible. This approach increases interaction among the three halls and remains respective operation. Ring refers to public space. It attracts people more actively with a manner of inclusiveness and openness.
 Floodlight Design. Image © Yong Zhang
泛光灯设计。形象:张勇
这座建筑物建在离湖很远的地方,以便给广场留出空间。这种方式有利于开阔的视野,尤其是最好的湖景。2.将建筑物的形状转换为与城市绿地和湖泊的相互作用。3.建筑体积的中间部分成为开启自然与城市对话的门户。4.大的景观楼梯在连接内外时引导人们流动。5.天光有助于内外互动,塑造城市舞台,提高共享空间质量,引入大中庭和电梯,丰富共享空间。
Taking Shape 1.The building is constructed at a distance from the lake, so as to give space to the square. This way is good for open view, especially for the best lake view. 2.Shape of the building is turned for interaction with the city green axis and the lake. 3.Hallow part in the middle of the building volume becomes a gateway that starts a dialogue between nature and city. 4.Big landscape stairs guide the people flow while connecting inside and outside. 5.Skylight helps interaction between the inside and the outside, shapes a city stage and improves quality of shared space.  Big atrium and elevator are introduced to enrich the shared space.
 Floodlight Design. Image © Yong Zhang
泛光灯设计。形象:张勇
规划大厅的功能流线大部分是设计在一楼,供大型人流展览之用。同时,在上部悬臂部上设有一定的展览空间,使观众能够从更高的角度欣赏大叶湖的美景。档案馆位于西部,靠近城市中心景观带。城市建设档案大厅位于东部。
Functional Flow Line Most part of the Planning Hall is designed on the first floor for exhibition with large flow of people. Meanwhile, some exhibition space is arranged on upper cantilever part to lead audience to enjoy the grand view of Daye Lake from a higher perspective. The Archive Hall is in the west part and near the city’s central landscape belt. The Urban Construction Archive Hall is in the east part.
 Floodlight Design. Image © Yong Zhang
泛光灯设计。形象:张勇
大跨度结构和扭体结构的施工工艺设计需要高水平的施工技术.采用BIM技术对关键零件进行建模,采用复杂的施工工艺和工序。经过反复建模,确定了最佳方案。采用实时三维可视化仿真技术对员工进行技术公开.利用BIM技术对扭形复杂节点的施工过程进行模拟,对指导现场施工具有重要意义。
Construction Process Design of long-span structure and twisted building shape required high level construction technique. BIM technology was used for modeling of key parts and sophisticated construction techniques and procedures. After repeated modeling, the best plan was figured out. Real-time 3D visualization simulation technology was applied for technical disclosure with workers. It’s significant to use BIM technology to make simulation of construction procedures of the twisted shape and complex joints and guide the on-site work. 
 Landscape Square. Image © Yong Zhang
景观广场。形象:张勇
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

很久没有重命名

什么也没写

1826 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年