您目前访问的 如室网 登录后容易掉线
请收藏不含 “new” 的如室网址www.rushi.net

The Regimented House LIJO RENY architects

2018-08-10 00:00
架构师提供的文本描述。这个项目一开始看起来像是建筑师的梦想,但是经过更深入的了解,这个网站和简短的,揭示了它的复杂性质。这片面积看上去很大的2.45英亩土地上,住着各种各样的树木-无论大小-都是由他的客户和他的兄弟共同分享的,他的兄弟在现场有一栋现有的房子,中间没有任何复合墙。然而,一条非正式的步行街,允许地块在后面一条通往主干道的通道上,字面上把场地切成两半。此外,向南延伸的地点,为未来的商业活动而预留,进一步将可建造的地点减少为一条线带。
Text description provided by the architects. This project seemed like an Architect’s dream at first but upon closer understanding, of the site and the brief, revealed its complex nature. The seemingly large plot of 2.45 acres, populated with a variety of trees - small and large, was to be shared between the client and his brother, who had an existing house on site, without any compound wall in between. However, an informal pedestrian path, allowing the plot at the back an access to the main road, literally cut the site into two. Moreover the extending site towards the south, marked aside for the future commercial activity further reduced the buildable site to a linear strip.
 © Praveen Mohandas
(Praveen Mohandas)
和许多人一样,这些客户也担心安全和隐私,他们想要一种强烈的所有权和排他性,即使没有在人行道和他哥哥的房子之间筑起任何墙。更复杂的是,他们深深地想要一种对房子的内外感觉,并尽可能地融入自然。
The clients, like many, worried about security and privacy, wanted a strong sense of ownership and exclusivity even without building any walls separating neither the pedestrian path nor his brother’s house. Adding to the complexity was their deep desire for an inside-outside feel for ther house, with the inclusion of nature as much as possible.
 © Praveen Mohandas
(Praveen Mohandas)
结果是“有组织的房子”。这种建筑形式的简单而正式的性质,加上延伸的前沿和后院由硬的景观网格划分,建立了一个边界的概念,微妙,但仍然有效。此外,网格布局的设计,以适应各种类型的园林,以确保与自然的基本融合,以及软化,否则大胆的存在,建造的质量。
The result was ‘The Regimented House’. The simple yet formal nature of this built form, with the extended frontyard and backyard demarcated by hard landscape grids established a notion of a boundary, subtle nonetheless potent. Moreover the grid layout was designed to accommodate landscaped courts of various types to ensure the essential blending in with nature as well as soften the otherwise bold presence of the built mass.
 © Suneesh Suresh
c.Suneesh Suresh
布局包括两个简单的,但坚固的,块放置在另一个之上,隔开了一个大的双高度景观庭院,作为缓冲他们之间。增加了一个景观入口法庭,模糊了绿色景观和看似僵化的建筑之间的过渡。主海湾的底层有住宅的正式和半形式功能,第二层有两间卧室,每层一层,由楼梯进入。开放式餐厅和中央法院的一座桥非正式地将两者连接起来。房子的布局是这样设计的:房子里的每个房间都有完美的交叉通风,充分利用季节性的风向变化,全年保持尽可能低的内部温度。
The layout consisted of two simple, yet robust, blocks placed one above the other, separated by a large double height landscaped courtyard acting as a buffer between them. A landscaped entry court was added to blur the transition between the verdant landscape and the seemingly rigid building. The ground floor of the primary bay houses the formal and semiformal functions of the house and the secondary bay has the two bedrooms, one ach floor accessed by a staircase. An open dining and a bridge placed in the central court informally connect the two. The layout of the house is designed in such a manner that each room in the house enjoy perfect cross ventilation, making the best of seasonal shifts of winds, keeping the internal temperature at a possible low throughout the year.
 Site with Ground floor layout
具有底层布局的场地
大网格状开口刺穿建筑物的外壳,用穿孔的CORTEN钢和G.I管道进行战略性筛选,以促进隐私和通风。在夜间点亮时,房子看起来像一片在树林里发光的灯笼。在内部,中央法院周围的所有房间都通过大型滑动门打开,以便在需要时确保打开布局。有可能与一个相当大的内部景观相接合,树木可以生长以接触天花板,让人感觉到户外有这些元素,享受每个季节,每一个时刻。
The large grid like openings puncturing the shell of the building, were strategically screened with perforated corten steel and G.I pipes to facilitate both privacy and ventilation. When lit up at night, the house looks like a lantern glowing in the woods. Internally, all rooms around the central court open into it by means of large sliding doors that ensure an open layout when desired. This possibility of engaging with a fairly large internal landscape, with trees that may grow to touch the ceiling, gives one the feeling of being outdoors with the elements, enjoying each season, each moment.
 © Praveen Mohandas
(Praveen Mohandas)
房子的材料调色板和装饰被提炼成简单的极简的可能性,以使一个与景观连接的无掺假的空间体验。精心策划的黑白抽象自然景观照片和镜子的结合将这种体验扩展到超现实的维度。
The material palette and decor of the house was refined towards simple minimalist possibilities in order to enable an unadulterated experience of the volumertic spaces that connect with the landscape. A combination of carefully curated framed black and white abstract naturescape photographs and mirrors extend this experience to a surreal dimension.
 © Praveen Mohandas
(Praveen Mohandas)
通常,简单的设计创造温暖,永恒的记忆。孩子们把房子看作是一个巨大的游乐场,让他们每天都有令人兴奋的新体验,业主们已经溜进了这些安全而舒适的空间,享受着简单的生活乐趣。
Often, simple designs create warm, everlasting memories. The kids see the house as a large playground enabling them with exciting new experiences each day, and the owners have already slipped into these secure yet comfortable spaces, enjoying the simple pleasure of life.
 © Praveen Mohandas
(Praveen Mohandas)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    

举报

本本

什么也没写

1756 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    微信交流群

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    3D模型【送199币值199元】
    分享全网最新精品3D模型
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年