JI House Sergio Sebastián arquitecto

2018-08-02 05:00
 © Irene Ruiz Bazán
Irene Ruiz Bazán
架构师提供的文本描述。JI屋是对位于莫尼格罗斯沙漠中心的一个小村庄莱切那的传统住房模式的重新诠释。墙后是一个村庄内的一个村庄。
Text description provided by the architects. House JI’ is a reinterpretation of a traditional housing model in Leciñena, a small village in the heart of Monegros desert. Behind the walls is a village inside a village.
 Cortesía de Sergio Sebastián arquitecto
Cortesía de Sergio Sebasián ArquArchto
 Cortesía de Sergio Sebastián arquitecto
Cortesía de Sergio Sebasián ArquArchto
一座像许多其他房子一样沉陷在地形之中,隐藏在用瓷砖完成的高高的白色墙壁之间,用粗糙的抗风渲染和充满生命的室内露台保护着房子,不受灰尘和风的影响。它与周围的小径和街道之间的关系是由大木门促成的。
A house like so many others sunken in the terrain, hidden between tall white walls finished with tile, protected from the dust and wind with rough resistant rendering and brimming with life in the interior patios. Its relationship with the paths and streets that surround it is facilitated by large wooden gates.
 
 © Irene Ruiz Bazán
Irene Ruiz Bazán
 
房子本身的每一项功能,以及每个居民的空间
,都以一种建设性和综合的方式与一所房子联系在一起。从它们最初的或原型的背景来看,有一个门廊屋顶,强大的空间将它们与外部以一种简单的、几乎基本的建筑连接在一起,这些房子容纳着不同的房间。
Every function of the house itself, and space
 of each resident, associated in a constructive and composite way with a house. Seen in their original or archetypal context, with a gabled roof, the powerful presence of the space connecting them to the exterior with a simple, almost rudimentary construction, the houses host the different rooms.
 © Irene Ruiz Bazán
Irene Ruiz Bazán
 Elevations + Sections
海拔剖面
 © Irene Ruiz Bazán
Irene Ruiz Bazán
 Ground floor plan

                            
 © Irene Ruiz Bazán
Irene Ruiz Bazán
包围这些小房子是一个公共空间,连接他们,在里面和外面。在里面,这些“街道”和“广场”在一个单独的建筑中容纳着共同的居住空间-比如客厅、大厅、游戏室。
Enveloping these little houses is a communal space that links them, inside and outside. Inside, these ‘streets’ and ‘squares’ host the shared living spaces—such as a living room, hall, play room— in a single construction.
 Constructive section 01
建设性条文第01条
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architect Sergio Sebastián arquitecto
Location Leciñena, Spain
Architects in Charge Sergio Sebastián Franco
Design Team Pilar Villuendas, Victoria González, Ivan P.Martín, Alejandro Alda, Giorgio Bernardi
Area 247.0 m2
Project Year 2017
Photographs Irene Ruiz Bazán
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

郁则

什么也没写

1770 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年