Yunmen Mountain All

2018-08-01 21:00
协作女士。客户神红华东集团威豪建筑集团室内设计(简写)LDI潍坊建筑设计
Collaboration MADA s.p.a.m. Client Shenhong + China East Group + Weihao Construction Group Interior Design (Concpet) ATAH LDI Weifang Architectural Design & Research Institute Construction Weihao Construction Group Lighting Design Weihao Construction Group More Specs Less Specs
 © Feng Shao
冯绍
架构师提供的文本描述。北京获得2022年冬奥会主办权后,国家体育局大力支持民间开展冰雪运动,人民群众也表现出极大的热情。在此背景下,最近在北京和山东青州新建了两座四季旱雪滑雪场。在无雪季节,他们将为国家单板奥运队提供训练场地.同时,他们将向公众开放,成为一个新的体育娱乐景点。
Text description provided by the architects. After Beijing won the right to host the 2022 Winter Olympics, the National Sports Bureau gave great support to the folk promotion of the ice and snow sports, and the people also showed great enthusiasm. In this context, two new all-seasons dry snow ski resorts have been built in Beijing and Qingzhou, Shandong recently. In the snow-free season, they will provide training grounds for the national single-board Olympic team. At the same time, they will be open to the public and become a new sports entertainment attraction.
 © Feng Shao
冯绍
 
 © Feng Shao
冯绍
云门山四季度假村位于齐鲁山区.虽然当地的青州以其历史和乡土建筑而闻名,但当游客沉浸在山里时,就能立刻感受到广阔自然的存在。因此,设计生成器的基础是融入山区和自然,而不是文化表达或历史。
The Yunmen Mountain all-seasons Resort is located at the Qilu Mountain Region. Although the local city of Qingzhou is famous for its history and vernacular architecture, visitors can immediately feel the presence of the vast nature when immersed in the mountains. Hence, the design generator is based on integration into the mountains and nature, rather than cultural expression or history.
 © Feng Shao
冯绍
我们的设计策略:
Our design strategies:
山脊的延续,速度的递减-建筑规划的多维延伸-滑雪者不同视线的延伸
Continuation of the Mountain Ridges, with diminishing massing Sense of speed A multi-dimensional extension of architectural programming The Skiers’ varying line of Sight
 © Feng Shao
冯绍
从宏观上看,该遗址位于云门山南麓。这是唯一能在自然黑暗的山体背景下看到的人造景观,而大部分建筑都藏在山腰下面,在通道上方12米处。在这12米范围内,滑雪场服务中心向同一条通道开放,欢迎游客。让支撑空间远离滑雪者的观点。因此,滑雪者可以专注于滑雪本身,同时享受大自然的美景。
On a macro scale, the site is located at the southern ridge of Yunmen Mountain. The piste is the only artificial feature visible against the naturally dark mountain backdrop, while most of the architectural bulk is tucked below the piste itself, which terminates 12 meters above the access road.  Within this 12 meters, the Ski Resort Service Center opens out to the same access road, welcoming visitors, and keeping support spaces out of the skiers’ viewpoint.  Skiers can thus focus on the piste itself, while enjoying views out to nature.
 © Feng Shao
冯绍
 
 © Feng Shao
冯绍
就像风吹在纸条上一样,活塞紧紧地抱在山脊上,像一波白色的波浪向下移动。波浪的南侧对应着下面较大的室内空间,而北侧则是度假村的入口和其他环流。在二楼和三楼,波浪稍微向上卷曲,开放的露台空间是用来让游客在开心果底部放松的。三楼的观景台为游客提供了观看场地的最佳观众位置。
Like wind blowing against strips of paper, the piste hugs closely to the mountain ridge like a wave of white moving downwards. The south side of the wave corresponds to the large indoor space below, while the north side serves as the resort entrance, and other circulation.  Where the wave curls slightly upwards at the second and third floors, an open terrace space is defined for visitors to relax at the bottom of the piste.  Observation stands on top of the third floor offers visitors the best possible spectator positions to watch the field.
 © Feng Shao
冯绍
滑雪道的规划与边坡专家建峰密切合作,制作难度和功能各异的斜坡,为满足不同方案的需要,小学有10度车道,中间层有15度滑雪板,油管坡度分别为6度、15度和20度。有必要采用最长的坡度来满足山脊和风景的趋势,六个斜坡与以下服务区的宽度相一致。
The planning of the piste had been closely collaborated with Slope Specialist JianFeng, to craft slopes of varying difficulties and functions.In order to meet the needs of different programs, there are 10 degrees lane at the primary level; 15 degrees at the intermediate level for snowboarding run; and the tubing slopes are set at 6, 15, and 20 degrees respectively. It is necessary to apply the longest slope to meet the trend of the ridge and the scenery, as well as six slopes are aligned with the width of the service area below.
 © Feng Shao
冯绍
 
 © Feng Shao
冯绍
所有室内空间都由一条沿山台的服务走廊连接,而三部大型电梯则满足滑雪者及其装备的需要。还有一个室内滑雪设施,为孩子们提供乐趣和探索,这可以作为一个庇护所,所有的突然变化的天气。
All indoor spaces are connected by a service corridor along the mountain terrace, while three large elevators cater to the need of skiers and their gear. There is also an indoor ski facility provided for kids for their fun and exploration, which can be used as a shelter for all during sudden changes in the weather.
 © Feng Shao
冯绍
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects ATAH, MADA s.p.a.m.
Location Qingzhou, Shandong, China
Lead Architects Guang Xu, Lilas Dandan Wang
Design Team Dejun Zhang, Zhen Song, Muer Tie, Zhenqin Yang
Area 4000.0 m2
Project Year 2018
Photographs Feng Shao
Category Hotels
Manufacturers Loading...

                    

举报

喬喬不姓喬

什么也没写

1749 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年