Sancho de Ávila Morgue JFA – Estudio de Arquitectura

2018-07-30 08:30
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
架构师提供的文本描述。该项目设在巴塞罗那的“新Sancho de Avila葬礼之家”(Tanatorio De Sancho De Vila)。它与原来的“同名”建筑位于同一个街区。最初的殡仪馆于1968年开业,是第一家现存的殡仪馆,在西班牙引入了在家庭住宅外醒来的概念,从而标志着悼念死者的方式发生了变化。在原建筑建成50年后,面临的挑战是设计一座新的殡仪馆模式,以适应这一行业当前和未来的需要,并成为城市的基准。
Text description provided by the architects. The project houses the “New Sancho de Avila’s Funeral Home” (“Tanatorio de Sancho de Ávila”) in Barcelona. It is located in the same block as the ‘same-name’ original building. The original Funeral Home opened in 1968, and was the first existing funeral home which introduced, in Spain, the concept of wake outside the family home, thus representing a change in the way of vigil the dead. 50 years after the construction of the original building, the challenge was to design a building which became a new funeral home model adapted to the present and future needs of the sector and become a benchmark for the city.
 Underground Plan
地下规划
 Volumetric Scheme
体积格式
建筑物的位置有特定的限制:前地下室必须保存;列车线的存在标志其在横向上穿过地块,并被保护板覆盖。楼板抬高了“使用标记”。此外,在Zamora街的前面,有一个地下公共停车场,为新大楼提供服务。所提出的干预创造了两个不同的容积,这些容积适应了复杂的服务,并根据城市计划进行了阐述,并创造了一个公共的内部广场,成为项目的主要骨干。
The location of the building has specific constraints: there are the former basements, which must be conserved; and it is marked by the presence of the train line, which crosses the plot in the transverse direction and which is covered by a protection slab. The slab raises the “use mark”. Furthermore, in the front giving on Zamora street, there is a public parking, below ground, which gives service to the new building. The proposed intervention creates two different volumes, which accommodate the different services of the complex and are articulated according to the city plan, and creates a public inner square which becomes the principal backbone of the project.
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
 First Floor Plan
一层平面图
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
这个在地块中生成的公共空间,吸收了两个卷,将它们连接起来,并生成了一个超出内部用途的程序。它由一个新的城市公园组成,它很好地整合了建筑,管理着流动,把复杂的城市设计成了城市景观。新的内部广场的殡仪馆提高1.5米,从街道的水平,由于已存在的元素。充分利用这种形态,提出了一个统一的元素,它作为一个刻板的讲台,它提高了新的建筑,所有这一切创造了所需的隐私,并解决了新的空间在一个新的视野。
This public space generated within the plot, absorbs the two volumes, connecting them and generating a program beyond the internal use. It consists of a new city park, which integrates well the buildings, it manages the flows, and it frames the complex into the urban landscape. The new inner square of the Funeral Home is raised 1.5 meters from the street level, due to the preexisting elements. Taking full advantage of this morphology, a unifying element is raised, which functions as an stereotomic podium, which raises the new building, all which creates the required privacy and settles the new volumetric in a new horizon.
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
每一栋建筑都是以混合体积的形式提出的,保持了一条共同的构成线,但在物化方面却有所不同:水平设计在靠近街道的殡仪馆中明显占主导地位,提供了使用时所需的隐私,并向公共空间开放,这是一种隐逸和隐私的实践。另一方面,服务大楼的渗透性要强得多,并向街道、社区、城市、…开放。作为一种诱饵。这座建筑用第二层皮肤包裹,这改善了气候环境,这是由于阳光照射的跨度和建筑之间的视觉控制在内部的前面广场。
Each of the buildings are raised as a mixture of volumes, which keeps a common compositional line but they are different regarding materialization: horizontal designs clearly predominate in the Funeral home building, which closes to the street, providing the privacy required in its use, and opens to the public space, being this an exercise of reclusion and privacy. On the other hand, the Services building is much more permeable, and opens to the street, the neighborhood, the city,… in an exercise of transparency and as a lure. This building is wrapped with a second skin, which improves the climatic environment, due to the sun exposure of the spans and a visual control between buildings in the inner front of the square.
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
从功能方案的角度来看,殡仪馆大楼可容纳活动的具体用途,将地下室保留给私人空间、管理的底层和最后一次告别的空间,安排在1个祈祷室内,可容纳150人,另有2个祈祷室,每个可容纳250人,这两间客房可以单独容纳500多人。在上层,整个空间围绕着大而明亮的家庭空间,称为“唤醒室”(Salas De Vela):一楼14间标准房,4间高档客房加2间二楼贵宾房。不同的室外空间产生在两层,通过体积混合,空间成为外部广场的延伸,并欢迎用户进入广场。征聘办公室和餐饮服务设在服务大楼内。
From a functional programme point of view, the Funeral Home building accommodates the specific uses of the activity, reserving the basements to private spaces, the ground floor for management and spaces for the last farewell, organized in 1 prayer room, with capacity for accommodating 150 people, and another 2 prayer rooms, with capacity for 250 people each one, these 2 rooms being able to be united in a sole space for more than 500 people. In the upper floors, the whole space is organized around large and luminous spaces for families, known as “wake rooms” (“salas de vela”): 14 standard rooms on the first floor, and 4 premium rooms plus 2 VIP rooms on the second floor. Different outdoor spaces are generated in the two floors, through the volumetric mixture, spaces which become an extension of the outside square and which welcome users into the square. The recruitment offices and catering services are located into the Services building.
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
内部装饰是基于简单的精细材料:暴露的混凝土,木材,陶瓷和玻璃。这些材料中的每一种都根据空间的层次顺序调整到使用的平面和精确的形状。
The internal finishes are based on the simplicity of fine materials: exposed concrete, wood, ceramics and glass. Each of these materials is adjusted to the used plane and to the exact shape according to the hierarchical order of the spaces.
 © Adrià Goula
(AdriàGoula)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects JFA – Estudio de Arquitectura
Location Calle Almogavers, 93 - Barcelona, Spain
Architects in Charge Jordi Frontons, Xavi Durán, Pau Frontons
Area 10250.0 m2
Project Year 2018
Photographs Adrià Goula
Category Burial
Manufacturers Loading...

                    

举报

很久没有重命名

什么也没写

1826 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年