Maebong Daycare Center Daniel Valle Architects

2018-07-26 22:00
 © Namsun Lee
李南孙
架构师提供的文本描述。儿童与成年人有不同的尺度知觉。在很小的时候,所有的东西看起来都比我们成年时更大。该项目的重点是缩小对建筑物的看法,以便未来的年轻用户能够更多地了解它。为了实现这一目标,建筑物的聚集被分成五个较小的体积。他们每一个都有一个独特的颜色,几何和整理材料,以强调较小的一个整体质量。
Text description provided by the architects. Children have a different scale perception than adults. At a young age, everything looks larger in size than when we see it as adults. The project focuses on the idea of scaling down the perception of the building so that the future young users can relate more to it. In order to achieve this goal the massing of the building is divided into five smaller volumes. Each of them has a distinctive color, geometry and finishing material to emphasize the smaller ones among the overall mass. 
 © Namsun Lee
李南孙
窗口也有助于整体概念的规模感知。它们的大小和高度各不相同,使所有用户-1至5岁的儿童和成年人-都能直接看到外观。无论用户的高度如何,总是会有一个窗口来调整它。
Windows also contribute to the overall idea of scale perception. They are designed in various sizes and heights so that all users –children from one to five years and adults- can have direct views to the exterior. No matter what the height of the user will be, there will be always a window that adjusts to it. 
 
 © Namsun Lee
李南孙
这座大楼位于两条路的交界处。建筑物的主要入口向更宽的道路开放,因此,入口的设计使儿童不能直接进入道路,而是通过过渡空间。这个空间既是一个安全区域,也是一个游乐场,也是班级和主要道路交通噪音之间的缓冲地带。出于安全考虑,停车场位于正门对面,从第二条道路通往车辆。
The building is located in the junction between two roads. The main entrance of the building opens towards the wider road consequently the entrance is designed so that children cannot have a direct exit to the road but rather through a transition space. This space serves as a safety area but also as a playground and as a buffer zone between classes and the traffic’s noise coming from the main road. For safety reasons, the parking area is located on the opposite side from the main entrance with access for vehicles from the secondary road.
 © Namsun Lee
李南孙
这座建筑是围绕着一个蓝色的中央楼梯组织起来的,屋顶上有一个很大的天窗,可以让自然光线照射到建筑物的中心。教室向这个空间开放。
The building is organized around a central stair painted in blue color with a large skylight on the roof that allows natural light access to the heart of the building. Classrooms open towards this space.
 © Namsun Lee
李南孙
 © Namsun Lee
李南孙
教室向南和向东,而服务项目,如厨房,储藏室,电梯和浴室,是面向北方的。一座温室位于三楼,不仅作为教育项目的一部分,而且在冬季寒冷的日子里充当供暖系统。白天积存的暖气会在晚上的晚些时候释放到室内空间,从而促进建筑物的整体空气处理。
Classrooms are orientated to south and east while the serving programs such as kitchen, storages, elevator, and bathrooms are orientated towards the north. A greenhouse is located on the third floor that not only acts as part of the educational program but also as a heating system during the cold days of the winter. The warm air accumulated during the day is released later in the evening to the inner spaces contributing to the overall air treatment of the building.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Daniel Valle Architects
Location Seongdong-gu, Seoul, South Korea
Team Daniel Valle, Irene R Vara, Sunmin Lee, Yejun Pee, Sojeong Noh, Javier Chan Porras, Iago Blanco
Local Architect Zign partnership
Area 800.0 m2
Project Year 2018
Photographs Namsun Lee
Category Day Care
Manufacturers Loading...

                    

举报

KnowYourself

什么也没写

1742 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年