CMRU Admin and Academic Block M9 Design Studio

2018-07-24 23:00
 © Shamanth Patil Photography
(3)萨曼斯·帕蒂尔摄影
架构师提供的文本描述。我们被要求为即将在班加罗尔郊区的一所大学校园设计工程系,以满足两个重要要求,以及程序简介,即在尽可能短的时间内完成该项目,并使该结构适应未来的增建和改建。因此,提出了预制钢结构的概念,即所有的主要工作都在车间完成,然后在现场组装这些预制构件。这帮助我们在不影响质量的情况下,在较短的时间内达到精确性。
Text description provided by the architects. We were asked to design the engineering department for an upcoming university campus in suburbs of Bangalore catering to two important requirements along with the programmatic brief which were to complete the project in minimum possible time-line and to make the structure adaptable for future additions and alterations. Hence, the idea of prefabricated steel structure was proposed where all major work was done in workshop and then these prefab components were assembled at site. This helped us achieve accuracy in less time without compromising the quality.
 © Shamanth Patil Photography
(3)萨曼斯·帕蒂尔摄影
该计划简单而线性,教室在北和南,俯瞰现有的自然景观周围的地点和服务区之间夹在东和西侧的街区。教室在外边,走廊面对着内部的庭院,内部分为两部分,中间有楼梯和桥梁,中间是垂直循环。法院的一部分充当一个集合空间,而另一部分作为图书馆和视听室的非正式集合空间延伸。树状元素,称为知识树,在中间充当支撑中央楼梯和桥梁的结构元素。由中央楼梯区延伸至北面运动场及南面自助餐厅,设有双高空间,供学生休息时使用。
The plan was simple and linear with classrooms on north and south overlooking the existing natural landscape around the site and service areas sandwiched in between on east and west side of the block. While classrooms are on the outer side, corridors face the internal court, which divides into two, vertical circulation being in the center with stairs and bridges. One part of the court acts a gathering space while the other acts as an informal gathering space extension from library and audiovisual room. A tree like element, termed as the knowledge tree, in the center acts as a structural element supporting the central staircase and bridge. The extension from central staircase area to the sports ground on the north and cafeteria on the south side is connected by a double height space, which is well utilized by the students during breaks.
 © Shamanth Patil Photography
(3)萨曼斯·帕蒂尔摄影
 
 © Shamanth Patil Photography
(3)萨曼斯·帕蒂尔摄影
支护结构采用隔墙无载承重的桥面板设计.这创造了设计的灵活性,其中教室模块可以很容易地结合和划分根据改变的能力。对于这种性质的结构来说,交叉通风是最重要的。为了避免结构内部的热量积聚,整个结构都提供了大的丝带窗户。服务区和教室之间的狭小缝隙,把风吹进院子里,阳台上的百叶窗板把热风吹出去。这使法庭全年保持冷静。周围丘陵地形的场地背景被复制在立面设计中,以保持教室不间断的视野,同时也作为遮阳元素。这种双层皮肤进一步增加了保持建筑物凉爽和避免在大雨中溅水的作用。
The support structure is designed using deck slabs with in-between walls being non-load bearing. This creates design flexibility wherein classroom modules can be combined and divided easily based on the altering capacities. Cross ventilation is of utmost importance for a structure of this nature. To avoid heat buildup inside the structure, large ribbon windows are provided all across. Thin slits between service block and classrooms suck the wind into the court area and louver panels at the terrace level take the hot air out. This keeps the court cool throughout the year. The site context of hilly terrain all around was replicated in the facade design to keep uninterrupted view from the classrooms and also as sun shading elements. This double skin further adds in keeping the building cooler and to avoid water splashes during heavy rains.
 © Shamanth Patil Photography
(3)萨曼斯·帕蒂尔摄影
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects M9 Design Studio
Location 2, 3rd C Cross, 6th A Main, HRBR Layout 2nd Block, HRBR Layout, Kalyan Nagar, Bengaluru, Karnataka 560043, India
Lead Architects Nischal Abhaykumar and Jesal Pathak
Design Team Rohan Panji, Pavan MG
Area 60000.0 ft2
Project Year 2015
Photographs Shamanth Patil Photography
Category Institutional Buildings
Manufacturers Loading...

                    

举报

林跖蓝

什么也没写

1787 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年