Institute for Integrated Learning in Management Morphogenesis

2018-07-25 19:00
架构师提供的文本描述。该项目是印度大诺伊达综合管理学习研究所现有教育校园内的学生宿舍。校园的灵感来自于德里旧居沙贾哈巴德的宫廷、集群和街道的城市结构。其目的是创造一种社会文化背景的建筑,以培养年轻人的意识形态交叉传粉。
Text description provided by the architects. The project is a student-housing complex within the existing educational campus of the Institute for Integrated Learning in Management, Greater Noida, India. The campus takes inspiration from the urban structure of court, cluster and street living of Shahjahanabad, the old settlement of Delhi. The aim was to create an architecture that would be a socio-cultural setting for fostering cross pollination of ideologies in young minds.
 Urban Streetscape
城市街景
街道是一个城市空间,社区是它的看门人,这一概念被用来使沿着一条狭窄街道的所有运动与各个街区朝向这个主要流通脊柱的运动相一致。在每个街区内,庭院作为内部公共空间。一系列的交互空间以空隙的形式螺旋上升,在某种程度上创造了一个垂直的俯瞰中央脊柱和法院的城市景观。这在形态发生的设计方法中起着至关重要的作用,在这一学生栖息地的安全和保障方面,无论是感知的还是真实的。街头法庭的配置虽然传统上受到启发,但也是改编简·雅各布斯(Jane Jacobs)的“盯着街道”的概念的结果。雅各布斯对这一理论作了著名的解释,他说:“一定有眼睛盯着街道,属于那些我们可以称之为街道的自然所有者的人的眼睛。”
The notion of the street being an urban space and the community being the caretaker of it has been used to align all movement along one narrow street with the individual blocks facing into this primary circulation spine. Within each block, courtyards are introduced as internal communal spaces. A series of interaction spaces in the form of voids spiral up the form, creating in a way, a vertical urbanscape that overlooks the central spine and the courts. This plays a vital role in Morphogenesis’ design approach for this student habitat in terms of safety and security, both perceived and real. The street court configuration whilst traditionally inspired, is also an outcome of adapting Jane Jacobs’ concept of ‘eyes on the street’. Jacobs had famously explained this theory stating, "There must be eyes upon the street, eyes belonging to those we might call the natural proprietors of the street".
 © Jatinder Marwaha
c.Jatider Marwaha
学生宿舍采用公寓形式,以促进社区生活。这些公寓单元沿外部周边放置,以获得最大的日光,所有内部流通都在一个走廊系统内,可以俯瞰每栋建筑的中央庭院。居住者通过将其作为庆祝空间、活动空间或突破空间,在一年中给每个宫廷一个独特的特征。气孔是用来穿过这些庭院,而太阳的运动增加了动态维度的光和阴影模式,横扫了一天的形式。
An apartment format is adopted for the student accommodation to promote community living. These apartment units are placed along the external periphery for maximum daylight and all internal circulation is within a corridor system that overlooks the central courtyard of each building. Occupants give each court a unique character throughout the year by using it as a celebration space, activity space or breakout space. The porosity of jaalis is used to cross ventilate these courtyards whilst the movement of the sun adds the dynamic dimension of light and shadow patterns sweeping the form through the day.
 Post Occupancy Evaluation
使用后评价
对导致庭院形态的空间结构进行仔细分析,以创造最大遮荫和产生小气候,从而延长室外使用周期。这有助于减少已建地区的需求。日光分析有助于明确外观,同时确保最佳的光线穿透。室内聚集空间位于地下,并对大型土堆地下庭院开放。地下景观区域与水的特点和座位空间联系起来,以加强学生的使用。
The spatial configuration leading to the courtyard morphology is carefully analyzed to create maximum shading and generate a microclimate, thereby extending the outdoor usage periods. This helps in reducing built up area demand. Daylight analysis helped articulate the façade whilst ensuring optimal light penetration. Indoor gathering spaces have been located below ground and open to large earth-banked subterranean courtyards. The subterranean landscape areas are articulated with water features and seating spaces to enhance student use.
 © Jatinder Marwaha
c.Jatider Marwaha
选择砖作为主要的FA1ADE材料也是资源优化中的一个练习,其目的是为创造一个高性能和低维护立面的双重目的,这些立面在这种恶劣的气候中很好地发展。历史上,该地区充满了传统的砖砌建筑的例子,砖也是由教育机构确定的。
The choice of brick as the primary façade material was also an exercise in resource optimizations by serving the dual purpose of creating a high performance and low maintenance facade that weathers well in this harsh climate. Historically, the region is replete with examples of traditional brick construction, and brick is also identified with educational institutes.
 © Jatinder Marwaha
c.Jatider Marwaha
IILM学生宿舍是一个建筑形式和空间特征在发展这个学生社区的社会文化精神中起着关键作用的项目。在这种情况下,通过材料和形态优化资源,可以在不减少功能的情况下减少构建形式。
The IILM student housing is a project where the architecture and spatial character of the built form plays a key role in developing the socio-cultural ethos of this student community. It is also a case where optimizing resource through material and morphology allows for reduced built form without reducing functionality.
 © Jatinder Marwaha
c.Jatider Marwaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Morphogenesis
Location Greater Noida, India
Lead Architects Sonali Rastogi, Manit Rastogi
Area 1750000.0 ft2
Project Year 2013
Photographs Jatinder Marwaha
Category Houses

                    

举报

Oberkampf

什么也没写

1865 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年