School for Curative Pedagogy HPT Biel bauzeit architekten

2018-07-23 00:00
 © Yves André
(二)伊夫·安德林
治疗教育学学校HPT Biel,扩建和全面翻新2015-2017年治疗教育学学校HPT Biel是一所为4至18岁儿童提供的特殊学校,他们因精神和/或身体残疾而需要特殊的学习环境。这所学校有116名学生,是本州伯尔尼最大的三所特殊学校之一。从1974年起,学校大楼已从三面扩建。扩展是基于现有的等边三角形的基本网格。
School for Curative Pedagogy HPT Biel, extension, and total refurbishment 2015-2017 The school for curative pedagogy HPT Biel is a special school for children aged 4 to 18 years who need a special learning environment due to their mental and/or physical disabilities. With 116 children, it is one of the three largest special schools in the canton’s Bern. The school building from 1974 has been extended on three sides. The extensions are based on the existing basic grid of equilateral triangles.
 Floor Plan 1
平面图1
 © Yves André
(二)伊夫·安德林
该项目的一个特点是采用实心橡木设计的新玻璃外墙,可在内部单独安装一个综合家具系统。该工具包还一贯由实心橡木制成,由长凳、工作台、框架、悬挂装置和其他部件组成。这是非常容易处理与一个实用的橡木锥悬挂系统,这是适合于孔的立柱提供这一目的,可以随时挂在没有工具。朝外看,这种方式使用的外墙在安静的主网格中创造了一个生动的形象。这种立面的设计一方面是对人们对丰富的自然光的渴望和内部与外部之间的强烈关系的回应,另一方面是希望能够使用立面的愿望。
Wooden façade with furnishing system A special feature of the project is the new glass façade designed with solid oak wood, which can be individually equipped inside with an integrated furniture system. The kit, which is also consistently made of solid oak, consists of benches, work tables, frames, suspension devices and other elements. It’s very easy to handle with a practical hanging system of oak cones, which fit into the holes of the façade posts provided for this purpose and can be hung around at any time without tools. Towards the outside, the façade, used in this way, creates a lively image within the quiet main grid. The design of this façade is, on the one hand, the response to the desire for abundant natural light and a strong relationship between interior and exterior, and on the other hand the wish to be able to use the façade surfaces.
 © Yves André
(二)伊夫·安德林
 Elevation 1
抬高术 1
 
会议区,前厅与衣帽间系统的室内设计是基于减少到一些“可感知的”材料:橡木与暴露的混凝土墙壁和天花板相结合的理念。门,家具,移动的和固定的隔板都是用橡木做的。对于走廊和衣帽间墙,选择了水泥粘合木板,它们具有很强的机械抵抗力,不需要任何额外的防撞或护壁板,也适用于衣帽间系统;这包括一套每个瞳孔4棵橡木锥,可根据其高度在穿孔墙格中使用。特别设计的皮包也挂在墙上。移动的、六角形的凳子,配有靴子的隔间,在教室前完成个性化的访问区域。
Meeting areas, vestibules with cloakroom system The interior design is based on the philosophy of reduction to a few "perceptible" materials: oak wood in combination with exposed concrete walls and ceilings. Doors, furniture, mobile and fixed partitions are made of oak. For the corridor and cloakroom walls, cement‐bonded wood‐based panels were chosen, which are mechanically very resistant and do not require any additional impact protection or skirting boards and are also suitable for the cloakroom system; this consists of a set of 4 oak cones per pupil, which can be used in the perforated wall grid according to its height. Specially designed felt bags for shoes are also hung on the wall. Mobile, hexagonal stools with compartments for boots complete the personalized access areas in front of classrooms.
 © Yves André
(二)伊夫·安德林
 © Yves André
(二)伊夫·安德林
与艺术家和学生的合作,以使孩子们了解变化,并在翻修后的建筑再次感到宾至如归,这个想法诞生了,让他们在概念上参与一个项目周。与教师一起,他们为随后的概念设计开发了草图。这反映在装饰拼贴和绘画的发展,这些后来被艺术家苏珊娜杜布斯为她的工作。这种装饰物具有实用用途,用作玻璃门的视觉保护、走廊上的大玻璃板的防撞保护、窗帘上的精细图案以及作为短暂的光线和阴影的窗户家具的保护。天窗是万花筒-与可互换的元素,投射在墙上和地板上的影子和彩色光的漫游游戏。
Collaboration with artist and students In order for children to understand the changes and feel at home again in the renovated building, the idea was born to let them participate conceptually in a project week. Together with the teachers, they developed sketches for the subsequent conceptual design. This was reflected in the development of ornamental patchworks and drawings, which were subsequently taken up by the artist Susanne Dubs for her work. This ornamentation was used with a functional purpose, used as visual protection in the glass doors, as collision protection for the big glazing panels in the corridors, as fine patterns on curtains and for the window furniture as an ephemeral play of light and shadow. The skylights are kaleidoscope‐like with interchangeable elements that project wandering plays of shadow and colored light onto walls and floor. 
 © Yves André
(二)伊夫·安德林
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects bauzeit architekten
Location Biel/Bienne, Switzerland
Area 5536.0 m2
Project Year 2017
Photographs Yves André
Category Refurbishment

                    

举报

喵锅先森Danbo

什么也没写

1784 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年