Clinic NK 1

2018-07-01 18:00
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
架构师提供的文本描述。该网站是一个长的形状,面对4车道的高速公路在北侧和4米宽的南面,使城市景观在这些道路上的空白。这里描述的计划是在这里建立一个牙科诊所,专门从事牙科美容和儿童牙科。
Text description provided by the architects. The site is a long shape facing the 4-lane highway on the north side and 4 meters wide on the south side, giving void to the townscape along these roads. The plan described here is building a dental clinic specializing in aesthetic dentistry and pediatric dentistry here.
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
 
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
考虑到病人的经验性地位,我们认为牙科诊所应该能够根据不同的活动包含不同的部位。例如,接待→等待→牙刷角→治疗室→X线→治疗室→等待→付款。为了将运动的行为转化为建筑本身的结构,我们将诊所的每个房间都视为目的地,并将“→”转换成连接它们的过道。
Considering the empiric position of the patient, we feel that a dental clinic should be able to contain various parts according to the different activities. For example, reception → waiting → tooth brushing corner → treatment room → X-ray → treatment room → waiting → payment. In order to translate the act of movement into the structure of architecture itself, we considered each room of the clinic as the destinations and transposed "→" into an aisle connecting them together.
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
具体来说,为了符合场地的方向性,建筑物的中心设置了一条长长的过道,建筑物两侧都布置了必要的房间,成为目的地。在过道上,加工是在天花板表面上进行的,它使表面变白,欺骗了人类对房间真实大小的感知,并以门的形式结束,使我们能够感受到空间的扩展性。
Specifically, in order to conform to the directionality of the site, a long aisle is set at the center of the building, and necessary rooms that become destinations are arranged on both sides of the building. In the aisle, processing was done on the ceiling surface by whitening the surface deceives the human perception of the real size of the room and ends as a door that allows us to feel the extensibility of the space.
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
因此,整个计划作为一个感官外的空间,那里的光的状态变化了一整天。根据安装在建筑物中心的自然光线变化的外部感觉与每个房间都有联系,从而避免了对隐私的过度考虑,由此导致了一种限制感。每个房间的音量和设置都会根据它们的目的地而变化。对于病人和工作人员来说,房间之间的感觉就像植物一样发生了变化,不同房间的光和建筑的强度也各不相同,等待着。随着建筑和外部环境的变化,用户将积累几种不同的空间体验。
As a result, the whole planned as a sensory outside space where the state of light changes throughout the day. The sensory outside which changes according to the natural light installed in the center of the building has a connection with each room, thereby preventing excessive consideration of privacy from which leads to a sense of limitation. The volume and setting of each room changes according to their destination. For both patients and staff, between rooms involve a change in perception as plants, the intensity of light and architecture vary from room to room, and it waits. As buildings and external environments change, users will accumulate several different spatial experiences.
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
我们在过道和房间之间设计了一个拱形的“边界”。这种形状,在垂直方向上不对称,使那些在过道上的人意识到房间的开口和无障碍。此外,重复的拱形均匀性鼓励通道按照格式塔原则进行组织。金属涂层作为异物覆盖拱的表面,其表现形式随着光的变化而发生根本变化。这条“边界”的通过使我们从过道中解脱出来,到达目的地。
We designed an arch-shaped "boundary" between the aisle and the rooms. This shape, which is not symmetrical in the vertical direction, makes those who are in the aisle aware of the openings and accessibility of the rooms. Furthermore, the repeated arched shape homogeneity encourages the passage to be organized in the Gestalt principle. A metal coating covers the surface of the arch as a foreign object whose expression changes radically with the light. The passage of this “boundary” releases us from the aisle and reaches to the destination.
 Courtesy of 1-1 Architects
1-1建筑师提供
从外部看,通道的部分不仅垂直突出,而且水平突出,保证了场地相对于城市的定向理解。邻里不感到任何压力或突出的过道,因为房间是依附在它。通过在内外之间设置不同的窗户和植物,可以保证一种隐私感,同时总是给人一种外部的开放感。
From the outside, the part of the passage protrudes not only vertically but also horizontally, and guarantees the directional understanding of the site in relation to the city. The neighborhood does not feel any pressure or protrusion of the aisle thanks to the rooms that are attached to it. By positioning windows and plants differently between the inside and the outside, a feeling of privacy is guaranteed, while always giving a sense of openness of the outside.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects 1-1 Architects
Location Aisai, Aichi Prefecture, Japan
Area 808.0 m2
Project Year 2018
Category Dental Clinic
Manufacturers Loading...

                    

举报

潇萨无边

什么也没写

1741 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年