Creek House Tham - Videgård Arkitekter

2018-06-05 03:00
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
架构师提供的文本描述。该遗址位于瑞典西南海岸,位于一个古老的农业区,缓缓向大海倾斜。在广阔而开阔的栽培景观中,这块地块是一个例外,因为它种植了许多不同的树木和开花的灌木丛,使它成为一个小植物园的特征。
Text description provided by the architects. The site is located on the south western coast of Sweden in an old agricultural area gently sloping down towards the sea. In the midst of a vast and open cultivated landscape, this plot constitute an exception as it is planted with many different trees and flowering bushes, lending it the character of a small botanic garden.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
 Courtesy of Tham & Videgård Arkitekter
谭礼
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
大树紧靠在一起,阳光透过屋顶过滤,就像覆盖了大部分包裹的树叶。除了田园的环境外,还有一条小溪蜿蜒流过花园。由于树木和植物也起到了抵御强风的作用,我们决定房子必须小心地插在树干之间。
The big trees stand close together and the sun is filtered through a roof like foliage that covers most of the parcel. Adding to the idyllic setting, there is also a small creek meandering through the garden. As the trees and plants also function as a shield from the strong winds, we decided that the house had to be carefully inserted between the tree trunks.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
 Ground Floor Plan

                            
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
房子被铺在一层楼上,仔细地适应了场地的自然特征。每个功能都包含在一个单独的空间单元中,使程序可以清晰地理解为不同尺度和高度的盒子:该建筑由一系列由深红色手工砖块建造而成的实体、松散排列的体积组成。这些砖块连接在一起,创造了内部和外部空间和空间连接,给了许多不同的小地方-尽管面积有限-。因此,空间的复杂性不能从一个单一的角度来观察,而显得更大,有点像一个隐藏的世界。
The home is spread out over a single storey, carefully adapted to the natural features of the site. Each function is contained in a separate spatial unit making the program legible as boxes of varying scales and heights: the building consists of a series of solid, loosely arranged volumes constructed from deep red handmade bricks. These brick blocks are linked together to create both interior and exterior spaces and spatial connections, giving the lot—despite its limited size—an abundance of different small places. As a result, the complex of spaces cannot be overviewed from a single point and appears larger, somewhat like a hidden world.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
这座建筑和它的场地是交织在一起的,这样彼此就可以看到彼此的特质。该网站的主要特点之一,小溪,通过房子,桥接在入口大厅。一旦进入,几个步骤将公共和私人区域分成不同的层次,每个房间的特点是一个拱形天花板,空间方向相对于外部景观。
The building and its site are interwoven so that each makes visible qualities in the other. One of the site’s main features, the small creek, passes through the house, bridged over by the entrance hall. Once inside, a few steps separate common and private areas into different levels and each room is characterized by a vaulted ceiling giving spatial direction in relation to the landscape outside.
 © Åke E:son Lindman
C.E:Son Lindman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Tham & Videgård Arkitekter
Location Sweden
Team Bolle Tham, Martin Videgård
Area 285.0 m2
Project Year 2013
Photographs Åke E:son Lindman
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

合欢小树

什么也没写

1767 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年