Sky Box House Garg Architects

2018-05-11 19:00
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
架构师提供的文本描述。天空盒子的房子,建造在一个小长方形240平方米。米多的土地,位于喜马拉雅山麓,面向北面,是一个建筑成果指导三个主要设计方面-轻,简单和比例。该项目的客户是一个核心家庭,三名成员中的每一人都从事不同的职业,因此,他们有着独特的品味和偏好。
Text description provided by the architects. The Sky Box house, constructed in a small rectangular 240 sq. meters lot of land, located in the Himalayan foothills, facing towards the north direction, is an architectural outcome guided by three main design aspects – Light, Simplicity and Proportions. The client for the project was a nuclear family with each of the three members involved in different professions, thus, possessing distinctive tastes and preferences.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
架构师提出了一种设计解决方案,不仅符合家庭的个人要求,而且还能忍受时间和预算限制。这所房子的设计考虑到了"能源流动"瓦斯图的概念。另一个灵感来自建筑师F.L.Wright的概念:“一栋建筑应该传达一个避难所、避难所或对这些元素的保护。它的居民永远不应该缺乏隐私,也不应该受到威胁和保护。”
The architect proposed a design solution which not only complied with the individual requirements of the family, but also stood up defying the time and budget constraints. The house has been designed in consideration with the ‘Flow of Energy’ concept of Vastu. Another inspiration came from a conception of the Architect F.L. Wright:  ‘A building should convey a sense of shelter, refuge, or protection against the elements. Its inhabitants should never lack privacy or feel exposed and unprotected.’
 
居民们最关心的问题之一-隐私问题-得到了很好的解决,在空间上将房子的私人空间和公共空间分隔开来,并将它们安置在光线和空气流动等因素控制的最合适的地点。例如,在第一层卧室内设置的从地板到天花板高度的玻璃窗,是由尖顶和林特尔的壁架水平排列的,以阻挡直接进入室内的能见度。在内部,它提供了一个入口的看法,并方便了大量的北光进入房间。
One of the prime concerns of the inhabitants – Privacy,  was well taken care of by spatially segregating the private and common spaces of the house, and placing them in the best suited locations governed by factors such as light and air movement. For instance, the floor to ceiling height glass windows facing outside, provided in the first floor bedroom, are horizontally lineated by ledges at cill and lintel to obstruct the direct visibility into the interiors. On the inside, it offers a view of the entranceway and facilitates a plentiful of north light entering the room.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
设计:作为一名专业飞行员,对空中物体的偏好本能地出现在家庭中最年轻的成员身上,这是创造“天空盒”的顿悟-幻想着空中漂浮的物体。
DESIGN: Being a Pilot by profession, inclination towards aerial entities came instinctively to the youngest member of the family, which came up as an epiphany for the creation of ‘Sky Box’ – illusive of a floating mass in the air.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
11英尺的悬挑块,突出了它的突出在前面的正面,服务于一个双高度半开放的空间。这一空间的慷慨已进一步实现了一个比例的发挥,通过提供全高度的玻璃屏幕,显示雕塑闪闪发光的灰色金属楼梯,优雅的双高度体积。玻璃屏风让楼梯井吞没了一束自然光,然后在平衡的光线下沐浴室内空间,比如主要的生活区。
The 11 feet cantilevered block, emphasizing its prominence in the front façade, serves for a double-height semi-open space. The largesse of this space has been further realized with a play of proportions, by providing full height glass screen which showcases the sculptural sparkling grey metal staircase; gracing the double height volume. The glass screen allows the stairwell to engulf bundles of natural light, which then bathe the interior spaces, such as the main living area, in a balanced light through the cut-outs.
 Ground floor plan

                            
盒子中质量的移动使得通过水平狭缝进入的光线在左侧墙壁上产生了美丽的效果,这是由墙上中间的垂直灰色地带整理而成的。“嵌在花园里的驱动方式”是一种新颖的设计方法,它是在小区的前草坪区制定的,在这里,铺好的部分从绿色草坪中出来,尽管空间狭小,但满足了对郁郁葱葱的花园的需求。棕榈树在入口处环绕着遗址的两旁,受到迪拜辉煌的棕榈树照明装饰的影响。
Shifting of mass in the box allowed for a beautiful effect produced on the left –side wall by the light entering through the horizontal slit, which was collated by a vertical grey band in the middle of the wall. ‘Drive way embedded in the garden’ was a novel design approach formulated in the front lawn area of the plot, where the paved portion emerged out of the green lawn, which fulfilled the demand for a lush garden in spite of the constricted space. The palm trees embracing both edges of the site at the entrance have been lit up influenced from the glorious palm tree lighting adornments in Dubai.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
大门7英尺宽10英尺高,有来自缅甸的复古柚木单板,不仅赞赏前框架的优雅,而且还贴在客户身上“人体测量要求”。精致的握柄是用木头做的,它掩盖了门。
The main entrance door 7 feet wide and 10 feet high, clad with veneers of vintage teak from Burma, not just appreciated the elegance of the fore frame, but also adhered to the clients’ anthropometric requisites. The exquisite hand- grip was made from scrap wood which camouflaged with the door.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
空间的视觉连续性是沿着中央脊柱实现的,从入口处可以看到房屋的后壁,因此,通过这种视觉连接,将一系列的空间(即前花园、入口门厅、走廊、普雅房间和后甲板)结合在一起。灯火通明的双高门厅均匀地将日光分散到每一个部分,并以一种令人欢迎的吸引力来装饰它。在功能上,Puja空间被赋予了一个中心位置,它的双高度允许一个连续的能量循环在整个房子里流动。
A visual continuity of spaces is achieved along the central spine with the rear wall of the house visible from the entrance itself, thus, uniting a sequence of spaces, i.e., the Front garden, Entrance foyer, Hallway, Puja room and the Rear deck through this visual linkage. The well-lit entrance foyer with double – height space uniformly spreads the daylight in every part, adorning it with a welcoming appeal. Functionally, the Puja space has been given a centric placement, and its double–height allows for a continuous cycle of energy flowing throughout the house.
位于房屋中央的厕所配备了天窗,这是周围环境中观察到的一种特殊特征,可以穿透日光,并提供适当的通风,从而与室外环境建立联系。
The toilets located in the central portion of the house were provisioned with skylights; a peculiar feature as observed in the surrounding context; for penetration of daylight along with appropriate ventilation, thus, developing a connection with the outdoor environment.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
客户提出了一项要求,要求鞋架足够宽敞,可容纳75至100双鞋。底层楼梯下面的空间被用来做一个3英尺高的控制台,它是用HDF木料和漆完成的,为大约80双鞋腾出了空间。
The client had put forward a requirement for a shoe-rack spacious enough for a capacity of 75-100 shoes. The under staircase space on the ground floor was utilized for a 3 feet high console made out of HDF wood with lacquered paint finish, making room for around 80 pairs of shoes.
 
采用预拌混凝土(RMC)加快施工进度,以达到客户提出的6个月的完工目标。另一个猴子入侵房子的问题必须解决,这是通过在复合墙上方提供尖顶来解决的。
Ready Mix Concrete (RMC) was used to pace up the construction process for confronting the completion target of 6 months put forward by the client. Another issue of monkeys invading the house had to be dealt with, which was resolved by providing spikes above the compound walls.
 © Purnesh Dev Nikhanj
c.Purnesh Dev Nikhanj
对久负盛名的设计风格着迷,客户是拉贾斯坦邦本地人,指导的战略是微妙但优雅的许多材料,颜色和纹理的内部选择。石墨化木饰面,用于家具和欧莱雅绸缎胡桃木单板漆(从美国进口),成为在白色墙壁和地板设置的中性背景下的赛努瓦。厨房柜台和大度区使用的黑色银河花岗岩,给人无限表面的错觉。各种家具的选择赞扬了室内空间的真实性,并补充了材料的调色板,即使没有虚假的天花板。
Captivation towards the time–honored design styles, client being a native of Rajasthan, directed the strategy for a subtle but elegant lot of material, color and texture selection for the interiors. Ochre toned wood finishes used for the furnishings and Coreal satin walnut veneer finish (imported from USA) for the doors become the cynosure against the neutral backdrop set by white walls and floor. Black galaxy granite used in the kitchen counter and dado area gives the illusion of infinite surface. The assorted selection of furnishings applauses the authenticity of the interior spaces and complements the material palette even in the absence of false ceiling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Garg Architects
Location Panchkula, India
Area 240.0 m2
Project Year 2017
Photographs Purnesh Dev Nikhanj
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

冬惊一身

什么也没写

1894 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年