BLOX OMA Ellen Van Loon

2018-05-07 10:13
 © Rasmus Hjortshøj – COAST
c Rasmus Hjortsh j-海岸
架构师提供的文本描述。BLOX项目是丹麦建筑中心(DAC)的所在地,包括展览空间、办公室和合作办公空间、咖啡馆、书店、健身中心、餐厅、22套公寓和地下自动停车场,但这一项目的定义并不是杂技混合的用途;它的最终成就在于“发现”自己的网站。
Text description provided by the architects. The BLOX project, home of the Danish Architecture Center (DAC), contains exhibition spaces, offices and co-working spaces, a café, a bookstore, a fitness centre, a restaurant, twenty-two apartments and an underground automated public carpark, but it is not the acrobatic mixing of uses that defines this project; its ultimate achievement is in ‘discovering’ its own site.
 Situation © OMA
情况(OMA)
 © Dragør Luftfoto
(C)拖动
 Situation © OMA
情况(OMA)
旧啤酒厂的遗址,被哥本哈根的一条主要环路分割成两块,直到新的DAC的设计确认它是这样,才真正注册为建筑工地。BLOX跨越道路,在上面和下面建立公共联系,将议会区与海港前线连接起来,并将文化带到了水的边缘。汽车的空间变成了人的空间;通过的空间变成了居住的空间。
The Old Brewery site, split into two by one of Copenhagen’s main ring roads, didn’t really register as a building site until the design of the new DAC identified it as such. Straddling theroad, making public connections both above and below, BLOX connects the parliament district with the harbour front and brings culture to the water’s edge. A space for cars becomes a space for people; a space to pass through becomes a space to reside.
 Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMA
理查德·约翰·西摩(Richard John Seymour)拍摄,OMA礼貌
 Diagram © OMA
图C.OMA
 Diagram © OMA
图C.OMA
 © Søren Svendsen
塞伦·斯文森
哥本哈根内港有着悠久的工业和军事历史。在填海的土地上,建筑工地最初安置了一批啤酒厂大楼,这些建筑物在1960年代被烧毁。从那时起,海港就成了丹麦最著名的建筑图标之一;它线性地展示了丹麦现代主义的信条:不朽、简约和彬彬有礼。
The Copenhagen inner harbour has a long industrial and military history. On reclaimed land, the building site initially housed a cluster of brewery buildings which burnt to the ground in the 1960s. Since then the harbour has become the home of some of Denmark's most notable architectural icons; a linear display of the tenets of Danish Modernism: monumentality, simplicity and politeness.
 Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMA
Delfino Sisto Legnani和Marco Cappelletti合影,OMA的礼貌
BLOX增加了一种新的动力:在水的前沿、克尔凯郭尔广场和城市之间建立一次交锋。它的广场的体积,直接位于港口边,创造了一个遮蔽的公共城市广场与传统的黄色建筑和一个迫切需要的前面为现有的图书馆广场。
BLOX adds a new impulse: creating an encounter between the water frontages, Kierkegaard's Square and the city. Its square volume, positioned directly along the harbourside, creates a sheltered public city square against the traditional yellow buildings and a much needed built front for the existing library square.
 © Søren Svendsen
塞伦·斯文森
与哥本哈根的大多数街区相反-通常是内向和无法进入的-这座建筑吸收了城市的生活。穿过大楼的城市路线导致了建筑和城市之间意想不到的、不可预测的互动,将文化丰富的斯鲁特肖门地区周围的不同博物馆、图书馆和历史遗址连接起来。沿着海港的一个线性公园沿着码头墙沿着水位下流下来,穿过建筑物。以前的游乐场被纳入新的建筑,作为一个部分覆盖和梯田的公共空间,可以在晚上变成一个露天电影院作为一个公共门厅。
Contrary to most city blocks in Copenhagen – often introverted and inaccessible – the building absorbs the city’s life. The urban routes through the building lead to unexpected and unpredictable interactions between the building and the city, linking the different museums, libraries and historical sites around the culturally rich Slotsholmen area. A linear park along the harbour flows down below water level along the quay wall and through the building. The former playground is incorporated into the new building, as a partially covered and terraced public space, which can be transformed in the evening into an open-air cinema acting as a public foyer.
 Section-A © OMA
A组(OMA)
 © Rasmus Hjortshøj – COAST
c Rasmus Hjortsh j-海岸
 Section-C © OMA
C节(OMA)
 Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMA
Delfino Sisto Legnani和Marco Cappelletti合影,OMA的礼貌
 Section-E © OMA
E节(OMA)
这座建筑的外部以不同排列的相同几何形式的堆叠为标志。办公室被装在一个长方形的玻璃环上,表面是白色的玻璃。底层功能位于单独的空间中,形成公共入口,并将城市带入建筑中心。公寓的体积是零碎的,为了保护隐私,花园里的露台环绕着DAC的中央屋顶灯。建筑物的彩色结构巧妙地与海港的海洋色调相呼应,在反射的海水中始终如此。
The building’s exterior is marked by a stacking of the same geometric forms in different arrangements. The offices are contained in a rectangular ring of glass facades shaded in a white frit. The ground floor functions are located in separate volumes generating openings which form the public entrances and bring the city in to the center of the building. The apartment volumes are fragmented and recessed for privacy, the landscaped terraces encircle the DAC’s central rooflight. The building’s coloured textures subtly echo the sea tones of the harbour, ever-present in the reflected light of the water.
 Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMA
理查德·约翰·西摩(Richard John Seymour)拍摄,OMA礼貌
发援会本身是BLOX项目的核心,该项目位于中心,被住房、办公室和停车场等研究对象包围并嵌入其中。它被组织成一个垂直的空间序列,贯穿整个建筑,从地下开始,向上移动到咖啡厅,俯瞰整个哥本哈根。
The DAC itself forms the core of the BLOX Project, positioned in the centre, surrounded by and embedded within its objects of study: housing, offices and parking. It is organized as a vertical sequence of spaces running through the building, starting below ground and moving upwards to the cafe with its view over all of Copenhagen.
 Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMA
Delfino Sisto Legnani和Marco Cappelletti合影,OMA的礼貌
已为该项目制定了广泛的可持续性愿景,不仅涉及通常的能源、碳和资源问题,而且涉及更广泛的社会和经济影响。Arup标枪评估作为一个工具,用于分析该项目,并根据一套涵盖更广泛的文化和地理范围内的环境、社会和经济方面的全面、全面的标准记录进展情况。
Sustainability A broad sustainability vision has been developed for the project, not just in terms of the usual energy, carbon and resource issues, but addressing the wider social and economic impacts. The Arup SPeAR® assessment served as a tool to analyse the project and record progress against a comprehensive, holistic set of criteria spanning environmental, social and economic aspects within the wider cultural and geographical context.
 Photograph by Hans Werlemann, Courtesy of OMA
汉斯·韦勒曼(Hans Werlemann)摄:OMA的礼貌
丹麦因2009年“哥本哈根协议”而提出的建筑能源要求较低,其运行能耗比其他国家低得多。要使建筑物的设计符合这些标准,需要重新考虑其质量和外观概念,包括如何在建筑和运营期间减少二氧化碳排放和具体碳,以及研究抵消和中和碳使用的新办法。该建筑利用现场可再生能源,实现了一次能源利用率低于40 kWh/m2/年的低能级建筑。
Denmark’s advanced low energy requirements for buildings, arising from the 2009 Copenhagen Accord, demand an operational energy usage much lower than other countries. Bringing the building’s design in line with these criteria involved rethinking its mass and façade concepts, involving ways to reduce CO2 emissions and embodied carbon during construction and operations, as well as researching new solutions to offset and neutralise the carbon usage. The building makes use of on-site renewable energy and achieves the Low Energy Class with a primary energy usage of under 40 kWh/m2/yr.
 Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMA
Delfino Sisto Legnani和Marco Cappelletti合影,OMA的礼貌
用户舒适性和寿命灵活性是BLOX耐久性的重要因素。该建筑是隔音与道路噪音和振动,与公路桥梁建设和高绝缘立面。办公室的正面是全玻璃的,以提供一个慷慨的外观和减少照明能源的使用。最低限度的低能耗照明装置与用户任务灯相结合,照明和立面遮阳都通过集中的日光控制和用户控制实现了自动化。该建筑由一家高规格的热回收厂提供服务,该工厂采用哥本哈根基于海水冷却和利用发电余热的地区供热和冷却系统。
User comfort and lifetime flexibility are important elements for the durability of BLOX. The building is acoustically isolated from road noise and vibrations with a highway bridge construction and high insulation facades. The office facades are fully glazed to provide a generous outlook and to reduce lighting energy usage. Minimal low-energy lighting fixtures combined with user task lights are used, and both lighting and facade sun shading are automated through centralised daylight control, with user controls. The building is served by a high specification heat recovery plant which uses Copenhagen’s district heating and cooling system based on seawater cooling and the use of residual heat from electricity generation.
 Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMA
理查德·约翰·西摩(Richard John Seymour)拍摄,OMA礼貌
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects OMA
Location Bryghuspladsen, 1473 Copenhagen Denmark
Partner in Charge Ellen van Loon
Project Directors Adrianne Fisher, Chris van Duijn
Area 28000.0 m2
Project Year 2018
Photographs Richard John Seymour, Hans Werlemann, Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Rasmus Hjortshøj – COAST, Dragør Luftfoto, Clement Guillaume, Søren Svendsen
Category Offices

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部