Granada House Estúdio HAA!

2018-04-03 15:00
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
架构师提供的文本描述。这栋房子位于圣保罗市(巴西)约500公里的Nova Granada市,是由Estúdio HAA!设计的。它尊重最初确立的一些原则,一些原则与工作室的制作有关,还有一些原则与客户的喜好有关。
Text description provided by the architects. This house located at Nova Granada, a city located at approximately 500km of São Paulo city (Brazil), was design by Estúdio HAA!. It respects some principles initially established, some relative to the studio’s production, and some to the client’s preferences.
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
来自Estúdio HAA!的原则,与外部的坦率和慷慨的沟通,丰富的自然照明和通风。并阻止根本改变网站的地形,总是在可能的情况下,我们寻找保持原有的特点。既避免了技术问题,又降低了新植入的成本和影响。
From the principals of Estúdio HAA!, comes the frank and generous communication with the exterior, abundance of natural illumination and ventilation. And discouragement to radical changes on the site’s topography, always when possible we search to maintain the pre-existential characteristics. Both to avoid technical issues, costs and reduce the impact of the new implantation.
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
在这个项目中,场地已经全部规划好了,是几个世纪前规划的成果,我们寻找的是把原来的不均匀性转移到轻型街区的屋顶上,目的是模拟自然地形的镜像,同时整个地形的地面水平保持不变。
In this project, the site was already all plan, fruit of the planning of the allotment made centuries ago, we searched to transfer the original unevenness to the light block’s roof, with the intention to simulate the natural terrain mirrored, meanwhile the floor level remains constant in the entire terrain.
 Ground floor plan

                            
 First floor plan
一楼平面图
来自客户的要求是在社会地区使用双顶高度,并有一个大阳台,可以看到城市的农村地区,超越了基本的隔间程序。
From the clients come the requests to use double ceiling height on the social area, and a big balcony with a view to the city’s rural zone, beyond the basic program of compartments.
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
这个项目分成三个街区。第一层,硬块,包括:一楼的电视房和卫生间;二楼的房间、浴室、家庭办公室和阳台。这个砌块是用钢筋混凝土做的,有几根倒梁,有很大的空隙,还有一些小的板挂在外面。进入二楼的楼梯是用木制台阶的叠合螺栓固定定制的金属部件,楼梯的侧面保护是用钢缆从台阶上走来并上升到天花板上的。
The project is divided in three blocks. The first, the rigid block, containing: TV room and toilet at the first floor; rooms, bathrooms, home office and balcony at the second floor. This block was made in reinforced concrete, with a couple of inverted beams, big gaps, and small slabs plans overhanging. The access stair to the second floor is made bolting custom-made metallic parts with the superposition of wooden steps, the side protection of the stair was made with steel cables that comer from the steps and rises to the ceiling slab.
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
第二个街区,灯光区,包括晚餐和客厅,并连接到旁边的花园,是由金属结构和玻璃。我们的目标是与花园融合,使室内/外部之间的界限更加微妙,因为当花园进入客厅时,你可以在花园里吃晚饭。该街区的屋顶还协作创造了一个外部空间的气氛,具有丰富的自然光,雨和树叶的沙沙体验。
The second block, the light block, which contains the dinner and living room with a connection to the side garden, was made with metal structure and glass. The goal was to enable an integration with the garden, making the limits between the interior/exterior more subtle, for times the garden enters the living room and times you can have dinner at the garden. The block’s roofing also collaborates to create an atmosphere of exterior space, with a generous natural light, experience of rain and leaf’s rustles.
 Gif. Image Cortesia de Estúdio HAA!
GIF图片Cortesia de estúdio HAA!
在第一层的主套房被发现后,这就是客户的要求之一:不需要在他们想要的时候走上楼梯。这套房还包含与外部空间的整合。在室外有一个游泳池,其中包括服务区,厕所和客厅与烧烤空间,正面的游泳池和花园。
Right after the light block is found the main suite at the ground floor, that was one of the clients requests: do not need to walk up the stairs when they wanted. This suites also contains a integration with the exterior space. At the exterior area there is a pool house that contains service area, toilet and a living room with barbecue space, fronting the pool and garden.
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
 © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
c Evandro Nunes de Oliveira-Bevah Fotografia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architect Estúdio HAA!
Localization Nova Granada - São Paulo, 15440-000, Brasil
Architect in Charge Homã Alvico
Area 285.0 m2
Project Year 2017
Photographer Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia, Courtesy of Estúdio HAA!
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

喬喬不姓喬

什么也没写

1749 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年