Refurbishment and Extension of San Juan de Dios Hospital Ah Asociados

2018-03-18 09:00
 © Rubén P. Bescós
(Rubén P.BESCós)
 
架构师提供的文本描述。这一行动是在1935年Víctor Eusa设计的一座建筑物上进行的。它于1943年完工。这个现代地标最初是由一个主轴和两个翅膀组成的,建筑程序就是在这里开发的。在这个梳状图的南面放置了住院病房。在北部,产科单元和礼拜堂几乎完成了第三层。东西轴的尽头是一个修道院,里面有一座修士住宅和几个其他配套设施,周围都是花园。医院位于潘普洛纳市区外,俯瞰阿尔加河平原,古老的城镇,有大教堂塔和遥远的风景。
Text description provided by the architects. This action has been carried out over a building designed by Víctor Eusa in 1935. It was completed in 1943. This modern landmark originally consisted of a main axis and two wings where the architectural program was developed. In the south of this comb figure hospitalization units were placed. In the north the obstetric unit and the chapel almost completed a third wing. The east-west axis ended against a cloister containing a residence for friars and several other support facilities surrounded by garden areas. The hospital was located outside the urban fabric of Pamplona, over a promontory overlooking the plain of the Arga River, the old town with the cathedral towers and the distant landscape.
 Elevations

                            
 © Rubén P. Bescós
(Rubén P.BESCós)
随着岁月的流逝,原来的设计被慢慢扭曲了。医院计划的扩大造成了严重的功能障碍。越来越多的汽车和其他道路运输工具的出现,使花园区被停车场所取代,从而使其形象恶化。最后,城市的扩张把医院包围在一个低密度的居民区。
As years passed by, the original design was slowly distorted. The enlargement of the hospital program caused important dysfunctions. Increasing incidence of cars and other means of road transport had the effect of replacing garden area by parking area and thus deteriorating its image. Finally, the expansion of the city enveloped the hospital in a low density residential neighbourhood.
 © Rubén P. Bescós
(Rubén P.BESCós)
考虑到所有这些情况,该建筑项目旨在恢复建筑物的原始价值。首先,恢复旧的规划标准,使新的和翻新的建筑物的和谐形象。这也允许建筑物与其城市环境之间的关系向每一个街区的最前沿移动,就像在最初的建筑中发生的那样。第二,梳状规划对城市景观也有积极的影响,因为感知的体积比真实的要小。这是新设计的一个关键点,因为医院现在所在的地方密度很低,而且主要是单一的家庭住宅区。第三,一旦小区最前沿的停车位成为自由,医院就被理解为一群被花园包围的亭子。
Considering all these circumstances, the architectural project is aimed towards the recovery of the original values of the building. First, recovering of the old plan criteria enables a harmonic image of both the new and the refurbished building. This also allows a displacement of the relationship between building and its urban surroundings towards the forefront sides of each block the same way it happened in the original building. Second, the comb shaped plan has also a positive impact in urban landscape because the perceived volume is smaller than the real one. This was a key point in the new design because of the low density and mainly single family house area in which the hospital is now located. And third, once the forefront of the plot would become free of the parking space, the hospital is understood as a group of pavilions surrounded by garden areas.
 © Rubén P. Bescós
(Rubén P.BESCós)
对旧建筑的图片和高地的历史研究表明,在砖墙与框架窗相结合的情况下,既有加固水平线的意愿,也有优雅的表现主义。不幸的是,随着时间的推移,这些价值观已经失去。为了恢复最初的外观,作出了几项决定。增加的倾斜瓷砖盖被消除,戏剧性地改变了建筑物的形象。至于延伸部分,设计了一种新的铝型材覆盖件,将两种不同的型材组合在一起,以便在外墙上产生振动。这样,就可以看出这些剖面的原始构造,但也完成了其他几个效应。它可以被认为是一个水平的轮廓,相当于在建筑物中看到的尤萨。此外,建筑还具有很强的表现力,矛盾的是,它与一定的亮度联系在一起,使得新翅膀的体积更大,无法克服周围的环境。
A historical research on pictures and elevations of the former building shows both a will of reinforcing horizontal lines and a graceful expressionism in the use of brick walls combined with framed windows. Unfortunately, these values have been lost as time has gone by. Several decisions were taken in order to recover that initial appearance. The added sloped tile cover was eliminated, dramatically changing the image of the building. As for the extension, it was designed a new aluminum profiled sheet covering which combine two different profiles in order to create a vibration over the façade. This way, raw tectonic of these profiles is shown but several other effects are accomplished. It can be perceived a horizontal outline equivalent to the one seen in the building by Eusa. Besides, the building obtains a great expressive strength, paradoxically linked to a certain amount of brightness which eases the great volume of the new wings to don’t overcome its surroundings.
 © Rubén P. Bescós
(Rubén P.BESCós)
 Implantation

                            
 © Rubén P. Bescós
(Rubén P.BESCós)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Ah Asociados
Location Calle Beloso Alto, 31006 Pamplona, Navarra, Spain
Author Architectes Miguel A. Alonso del Val, Rufino J. Hernández Minguillón, Marcos Escartín Miguel, Mikel Zabalza Zamarbide
Design Team Daniel Aziplicueta, Sofía Cacchione, Luis Ayesa Navarrete, Susana Peña, Teresa Ojeda, Itziar Labiano, Eva Araujo, Mateo García, Abraham Piñate, Irantzu Ros, Elixabet Labairu, Lorena Borquez, Pablo Frontini, David Serna, Kathia Saldaña, Miriam Serrano
Area 23178.0 m2
Project Year 2016
Photographs Rubén P. Bescós
Category Extension
Manufacturers Loading...

                    

举报

巴塞手册

什么也没写

1867 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年