Elache Residence Elmor Arquitetura

2018-03-08 15:00
 © Fernando Zequinão
(Fernando Zequin O)
架构师提供的文本描述。该项目位于库里提巴的住宅区,有一栋单层建筑和一大片林地,是一栋房屋的附属建筑,可作为休闲区,并支持室内游泳池。该项目打算通过一个新的版本来丰富建筑的内容,在不与现有建筑进行对话的情况下,以当代的方式以美学的方式表达其住宅特征。在客户要求的项目中,可访问性一直处于需求列表的首位,所有空间、尺寸、循环和材料的设计都是为了满足所有类型的特殊需求。
Text description provided by the architects. Located in a residential neighborhood of Curitiba, with a single-story building and a large wooded area, the project is an annex of a house and serves as a leisure area and support an indoor pool. The project intends to enrich the architectural set through a new volume that aesthetically expresses its residential character in a contemporary way without creating a dialogue with the existing construction. In the program requested by customers accessibility has always been at the top of the list of requirements and all spaces, dimensions, circulations and materials were designed to meet all types of special needs.
 © Fernando Zequinão
(Fernando Zequin O)
附件为长方形,长18米,宽8米,以裸露的混凝土(有板条的木质形式)和玻璃(采用双层玻璃的铝框架)执行,符合现代和永恒的建筑群,坚固耐用,但在组成线上较轻。客厅、餐厅和美食都是用来为社会活动提供庇护的。大的滑动玻璃门完全打开,允许自由进入外部,复制生活区。游泳池、花园和几个毗邻的梯田为各种活动提供了多种用途和职业。当太阳和光线移动到黄昏时,它的使用者可以在空间之间漂浮。
The annex is a rectangular volume of 18 meters long by 8 meters wide, executed in exposed concrete (with slatted wood forms) and glass (aluminum frames with double glass) conforming a contemporary and timeless architectural set, robust in durability but lighter on compositional lines. Living room, dining and gourmeterie are integrated to shelter social activities. The large sliding glass doors open completely allowing free access to the outside, duplicating the living area. The pool, garden and several adjoining terraces provide multiple uses and occupations for various activities. Its occupants can float between spaces as the sun and light move until dusk.
 © Fernando Zequinão
(Fernando Zequin O)
 
 © Fernando Zequinão
(Fernando Zequin O)
在住宅的北面,一个露台被一个宽阔的混凝土掩体所覆盖,上面有一个大的洞口,用来装饰月亮。在这种环境下,咖啡桌可以变成壁炉,在月光下温暖周围的每个人。遵循一些可持续性原则,框架设计收到了“旗帜”(滑动门上方最大的空气开口),允许通过冷却建筑物来实现一整天的交叉通风。该地板是一种石英和大理石的复合材料,它结合了可持续性和实用性和阻力的现场要求。所有项目的照明都是在低功耗和高耐久性的LED灯上进行的。由建筑师Jorge Elmor设计的两个大的“L”形尺子(由设计SELO执行)在混凝土天花板上散发出柔和的光线,评价屋顶的质地和体积。
On the north facade of the residence a terrace is covered by a wide concrete marquee with a large opening to frame the moon. In this environment the coffee table can turn into a fireplace to warm everyone around the fire under the moonlight. Following some principles of sustainability, the framework design received "flags" (maximum-air openings above sliding doors) that allow cross-ventilation throughout the day by cooling the building. The flooring is a quartz and marble composite, which combines sustainability with the practicality and resistance that the site demands. All the project's illumination was performed on LED lamps of low consumption and high durability. Two large "L" shaped rulers - designed by the architect Jorge Elmor (executed by Design Selo) - emanate a soft light diffused on the concrete ceiling, valuing the texture and volumetric of the roof.
 © Fernando Zequinão
(Fernando Zequin O)
在垂直封闭的混凝土内部,为大木板(意大利核桃)提供了空间-这是一种低环境影响的材料,除了其美学属性外,还会影响其使用者的温度和住所。这些面板,在慷慨的凯撒石凳(4.5米长)后面的美食,隐藏橱柜和烤架。在客厅里也使用了同样的功能,意大利胡桃遮住了家庭影院,把浴室的门伪装起来。尚未为美食空间创建正式条目。通过位于整个建筑物周边的任何一扇玻璃滑动门进入室内的可能性提高了建筑物的物理和视觉渗透性,消除了主房子、附件和周围花园之间的任何障碍。这一概念允许创造几个级别的隐私,提供了孤立或社会互动的可能性。
Inside the concrete of the vertical closures gives space for large panels of wood (Italian walnut) - a material of low environmental impact that in addition to its aesthetic attributes affects temperature and shelter for its users. These panels, behind the generous caeser stone bench (4.5m long) in the gourmetrie, hide the cabinets and the grill. The same feature was used in the living room, where Italian walnut covers the home theater and camouflages the bathroom door. A formal entry for the gourmet space has not been created. The possibility of accessing the interior by any of the glazed sliding doors, located on the perimeter of the entire building, enhances the physical and visual permeability of the building, eliminating any barriers between the main house, the annex and the surrounding gardens. This concept allows to create several levels of privacy, offering the possibility of isolation or social interaction.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects Elmor Arquitetura
Location Curitiba, Brazil
Architect in Charge Jorge Elmor Neto
Area 190.0 m2
Project Year 2016
Photograph Fernando Zequinão
Category Houses Interiors
Manufacturers Loading...

                    

举报

朱欢尘

什么也没写

1844 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年