Sunny Side Box STARSIS

2018-02-02 20:00
架构师提供的文本描述。这是一个充满阳光的房子,原来是主人的母亲用来储存衣服和谋生的。现在,由于业主和他的工作人员要住在这里,它需要转变成一个新的空间。这位主人和他的母亲-在这两者之间制作了109年的电影服装-开始了这个项目,希望他们的历史能在这座房子里延续下去。
Text description provided by the architects. A House Full of Sun This place was originally used by the owner’s mother for clothing storage as well as a living. Now, as the owner and his work employees were to live here, it needed to transform into a new space. The owner and his mother – 109 years of making movie costumes between the two – started this project in hopes that their history will live on throughout this home.
 © Hong Seokgyu
(三)康世奎
 Upper Floor Plan
上层平面图
 © Hong Seokgyu
(三)康世奎
 Ground Floor Plan

                            
那是一个黑暗而阴郁的地方,几乎没有绝缘层和光线。在屋顶上,旧的容器被忽视了,使空气更加荒凉。这个地方将成为他们余生的家,所以它需要一个与他们的特点相匹配的明亮而温暖的空间。我们把房子的一部分向南重新定位,以便更多的光线照射进来,同时也把容器放在同一个角度,以最大限度地利用自然光。窗户形状的改变和集装箱的定位使房子变得非矩形和更原始。
It was a dark and gloomy place with little insulation and light. On the roof, old containers were left neglected that made the atmosphere even more desolate. This place was going to be their home for the rest of their lives, so it needed to be a bright and warm space that would match their characteristics. We repositioned part of the house southerly so that more light could shine in, and also placed the container box at the same angle to maximize natural light. The change in the shape of the windows and the positioning of the container box allowed the house to be non-rectangular and more original.
 © Hong Seokgyu
(三)康世奎
 © Hong Seokgyu
(三)康世奎
房子完工后不久,我又去了那里。主人和祖母坐在阳伞下,一边喝茶,一边聊天,阳光灿烂的景象,让我的心温暖起来。在这个项目中,祖母每天早上都会到田里视察,告诉我:“这是我死前最后一个住的地方,所以你最好把它做好。”那是当时对我的压力,但我也感受到了为某人建造最后一栋房子的颤栗。我希望她能在这个空间里过上幸福长寿的生活。
A while after the house was completed, I visited there again. The sunshiny scene of the owner and grandmother sitting under parasols, sipping tea and engaging in conversation, made my heart warm. During the project, the grandmother would inspect the field every morning and tell me, “This is the last place I’ll live in before I die, so you’d better do a good job of it.” It was pressure on me at the time, but I also felt the flutter of building the last house for someone. I hope she lives a long and happy life in this space.
 © Hong Seokgyu
(三)康世奎
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects STARSIS
Location Yangpyeong-gun, South Korea
Lead Architects Han Sunny
Design Team Park Hyunhee, Yi Hyejin
Area 237.46 m2
Project Year 2017
Photographs Hong Seokgyu
Category Houses
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年