El Tranque Cultural Center BiS Arquitectos

2018-01-10 10:00
 © Andres Goñi
(̃i)
架构师提供的文本描述。该项目是作为智利社区文化中心和基础设施国家方案的一部分诞生的,该社区有50 000多名居民,不包括这类公共基础设施。
Text description provided by the architects. The project was born as part of the state program, Cultural Centers and Infrastructure for the communes of Chile, which, having more than 50,000 inhabitants, do not count with this type of public infrastructure..
 © Juan Francisco Vargas
胡安·弗朗西斯科·巴尔加斯
文化中心位于罗巴内切亚社区安第斯山脚下,是一个日益增长的住宅区,迄今(2012年)设备和商业很少。
The Cultural Center is located in the foothills of the Andes in the commune of Lo Barnechea It is a growing residential area, with so far (year 2012) little equipment and commerce.
 © Juan Francisco Vargas
胡安·弗朗西斯科·巴尔加斯
考虑到该项目的“文化”特征、邻近财产中公共广场的存在、公社自身在建筑类型、传统/当代建筑、周围山谷/山区地理以及社会-经济多样性等方面的多样性,我们建议以建筑的中心创造一个融合和一体化的空间(一种空白)。这是一个最大限度地发挥建筑物的公共性质的地方,居民和文化行为者可以在那里融合;一个通过社会凝聚力和所有人的参与来细微差别的地方。这是一个“内在”的公众场所,在那里,文化活动可以得到自由和每日的给予,在那里,一些人在那里表演,另一些人在那里观看,反过来,当他们是观众时,间接地参与文化活动。
Considering the project’s "Cultural" features, the existence of a public square in the neighboring property, the commune’s own diversity in terms of constructive typologies, its Traditional/Contemporary Architecture; the surrounding Valley / Mountain geography; and the socio-economic diversity, we propose the creation of a space (a void) of convergence and integration as the center of the building. It is a place that would maximize the public character of the building, where integration between the inhabitant and the cultural actor can take place; A place where the differences were nuanced by social cohesion and the participation of all. It is an "inner" public place where cultural activity can be given free and daily, where, while some perform there, others witness it, and in turn, while they are spectators, indirectly participate in cultural activity.
 Courtesy of BiS Arquitectos
由国际清算银行提供
因此,该项目本身就是造成这一空白的理由,这一空白是由两个对立卷的相互作用形成的:一方面,Zocalo卷是用石头制成的,坚固而扎根于土壤及其传统,邀请访客并接待他/她。另一方面,一个悬空的体积,当代的,空灵的,配置和划定其阴影的空白或中央广场,并符合城市正面的建筑物。
Thus, the project itself is the justification for creating this void, which is shaped by the interaction of the two opposing volumes: on the one hand, a Zocalo volume, made of stone, strong and rooted to the soil and its traditions, which invites the visitor and hosting him/her. On the other hand, a suspended volume, contemporary, ethereal, configuring and delimiting with its shade the void or central square and conforms the urban facade of the building.
 © Juan Francisco Vargas
胡安·弗朗西斯科·巴尔加斯
在相同的逻辑下,每个卷接收不同的程序。在一楼有最公共和传播节目(礼堂、展览厅、咖啡厅等),第二层有音乐、造型艺术、风景、烹饪车间等培训领域。
Under the same logic, each volume receives a different program. while on the first floor are located the most public and dissemination programs (Auditorium, Exhibition Hall, Cafe area, etc.), the second level have the areas of training such as musical, plastic arts, scenic, culinary workshops, etc.
 Ground Floor Plan

                            
该项目向街道和邻近的广场开放,形成了公共场所​​的理念,而悬浮空间则悬挂在一系列柱子中,象征着建筑物的居民、使用者和公众,他们明白,没有他们,这座建筑就没有生存空间。
The project opens onto the street and towards the neighboring square, fostering the idea of ​​a public place, while the suspended volume is suspended in a series of pillars, symbolizing inhabitants, users and public of the building, understanding that without them, this building would have no sustenance.
 © Juan Francisco Vargas
胡安·弗朗西斯科·巴尔加斯
建筑物的重要性被定义为每一卷。Zocalo体积由钢筋混凝土包覆石料制成,而悬空体积是一座由金属结构和后张拉板组成的桥梁。
The materiality of the building is defined for each volume. The zocalo volume is made of reinforced concrete coated in stone, while the suspended volume is a bridge formed by metal structure and post-tensioned slab.
 First Floor Plan
一层平面图
就像悬卷下面是公共广场一样,在佐卡洛卷上有一个绿色的盖子,除了是训练车间的院子,它还允许山坡进入工程项目,增加了建筑物的波幅感。
Just as under the suspended volume it is the public square, over the zocalo volume there is a green cover that, besides being the yard of the training workshops, it allows the hillside to enter the project, increasing building’s feeling of amplitude.
 © Juan Francisco Vargas
胡安·弗朗西斯科·巴尔加斯
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects BiS Arquitectos
Location El Tranque 10300, Lo Barnechea, Santiago, Chile
Architect in Charge Pedro Bartolomé, José Spichiger
Area 1400.0 m2
Project Year 2015
Photographs Juan Francisco Vargas, Andres Goñi
Category Cultural Center
Manufacturers Loading...

                    

举报

巴塞手册

什么也没写

1867 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年