America Apartment 0E1 Arquitetos

2017-12-26 16:00
架构师提供的文本描述。这套美国公寓是为一对夫妇设计的。该项目试图创造一个平稳的过渡,提供最大可能的社会使用和私人使用环境之间的整合。为了实现这一目标,采用了两种主要战略:在不同楼层划分社会和私人功能;使用在空间划分中提供灵活性和轻巧性的结构和家具。除了非常规的空间组织外,客户还要求使用住宅自动化技术。在此基础上,提出了空间与技术的和谐与离散相结合的设计挑战。
Text description provided by the architects. The America apartment was designed as a residence for a couple. The project sought to create a smooth transition providing the greatest possible integration between social-use and private-use environments. In order to achieve this, two main strategies were used: division of social and private functions in different floors and use of structures and furniture that provide flexibility and lightness in the division of spaces. In addition to the unconventional space organization, the client requested the use of residential automation technologies. In this way, the design challenge was established, which consisted in allying spaces and technology in a harmonic and discrete way.
 Section Perspective
剖面透视
在一楼集中了较少的私人区域。这层楼分为两个主要区域:服务区和服务区。服务区的位置不会通过使用木板或喷砂玻璃的面板和隔板来感知,后者是在需要光线通过时使用的。客厅设置在一个很大的空间里,有厨房和餐厅。这三种环境在空间上是整合的,但也是通过使用巴西本土森林等材料来实现的,这些材料有助于形成连续的空间感知。从一个到另一个的转变,标志着在厨房到客厅的过程中,天花板高度发生了根本性的变化。
In the first floor are concentrated the less private areas. This floor is divided into two main areas: served and service areas. The service areas are positioned in a way that they are not perceived through the use of panels and partitions of wood or sandblasted glass, the latter being used when there is a need for light to pass through. The living room is set in a large space with the kitchen and dining area. These three environments are integrated spatially, but also through the use of materials such as local Brazilian woods which contribute to con-tinuous spatial perception. The transition from one to another is marked by the radical change of ceiling height that occurs in the course of the kitchen to the living room.
 © Gabriel Carpes
(加布里埃尔·卡普斯)
起居室是设计的连接点。已经建立了两个单独的房间,这样主房间只用于社交,而常规活动仅限于较小和更私人的房间。大型木制楼梯与金属人行道一起出现,作为项目的主角,负责通往公寓最私密地区的路线。
The living room is the design connector. Two separate rooms have been created so that the main room is used only for socializing while routine activities are restricted to a smaller and more private room. The large wooden staircase presents itself together with the metallic walkway as project protagonists and responsible for the route to the most private areas of the apartment.
 Floor Plan Perspective
楼层平面透视
 © Gabriel Carpes
(加布里埃尔·卡普斯)
 Floor Plan Perspective
楼层平面透视
在二楼,在进入居民专用的区域之前,有一个小的户外区域,作为不同程度的隐私之间的间隙空间。这一地区可供居民作为其房间的社会空间的延伸。不同生活区之间的气氛变化是通过使用一块大木板来调节的,它同时分离和整合了不同的环境。
In the second floor, before entering the areas of exclusive use of the residents, there is the presence of a small outdoor area which acts as an interstitial space between the different degrees of privacy. This area can be used by the residents as an extension of the social spaces as of their room. The change of atmosphere between the different living areas is regulated through the use of a large wooden panel which separates and integrates the differ-ent environments at the same time.
 © Gabriel Carpes
(加布里埃尔·卡普斯)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architect 0E1 Arquitetos
Location Porto Alegre, RS, Brazil
Architect in Charge 0E1 Arquitetos
Area 150.0 m2
Project year 2016
Photographs Gabriel Carpes
Category Apartments
Manufacturers Loading...

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    每日更新,已有百部精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年