House in Takatsuki FujiwaraMuro Architects

2017-08-31 20:00
架构师提供的文本描述。这房子没有一个典型的日本入口大厅,而是一个双滑动玻璃前门,直接打开传统的DOMA或混凝土地板空间,那里的鞋子不需要穿,面对厨房。当进入这个空间时,马上就能看到一个大的木板桌。
Text description provided by the architects. This house does not have a typical Japanese entry hall, but rather features a double-sliding glass front door that opens directly onto a traditional doma or concrete-floored space where shoes need not be worn, facing the kitchen. A large wood slab table is immediately visible on entering this space.
 © Toshiyuki Yano
c.Yano Toshiyuki Yano
在桌子上建了一个煤气灶,并把这个装置作为家庭的中央集合地。一个锻铁罩悬挂在炉灶上方,它的炉子状通风管道将眼睛吸引到厨房和生活区上方的空隙上,给人一种开放的感觉。
A gas range is built into the table, and together this unit serves as the home’s central gathering place. A wrought-iron hood hangs above the range, its stovepipe-like ventilation duct drawing eyes to a void above the kitchen and living area that gives the space a sense of openness.
 Ground Floor Plan

                            
 
 Upper Level Plan
高层规划
一楼由中央厨房、起居室、浴室和混凝土入口/储存空间组成。从厨房到客厅,再到二楼,地板的高度逐步上升。起居室的地板部分覆盖着纹身垫,楼梯从那里一直延伸到二楼。
The first floor is comprised of the central kitchen, the living area, the bathroom, and the concrete entry/storage space. The floor height rises step-wise from the kitchen to the living room and then to the second floor. The floor of the living area is partially covered in tatami mats, with stairs leading from there to the second floor.
 © Toshiyuki Yano
c.Yano Toshiyuki Yano
从厨房经过这些楼梯,人们看到一个巨大的书架横跨整个后墙。爬楼梯时,书可以从一些书架上拿出来,而不易接近的书架则用来展示照片或其他物品。
Looking from the kitchen past these stairs, one sees a large bookshelf spanning the entire back wall. Books can be pulled from some of the shelves when climbing the stairs, while less accessible shelves are used to display photographs or other items.
 © Toshiyuki Yano
c.Yano Toshiyuki Yano
二楼包括一张长桌,沿着走廊俯瞰着空荡荡的空间,还有一个空间,为三个孩子每人提供一个阁楼,在走廊的尽头,为这对夫妇提供一间书房和卧室。这项研究包括一扇面向虚空的窗户,让在里面的人可以监视家里的其他地方。紧邻卧室的是烘干衣物的外部空间,为卧室提供通风和隐私。
The second floor includes a long desk that runs along the hallway overlooking the void, as well as a space with a loft for each of the three children and, at the end of the hallway, a study and bedroom for the couple. The study includes a window facing onto the void that allows whoever is inside to keep an eye on the rest of the home. Adjacent to the bedroom is an exterior space for drying clothes, which provides both ventilation and privacy to the bedroom.
 © Toshiyuki Yano
c.Yano Toshiyuki Yano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects FujiwaraMuro Architects
Location Japan
Lead Architects Shintaro Fujiwara, Yoshio Muro
Area 90.0 m2
Project Year 2013
Photographs Toshiyuki Yano
Category Houses

                    

举报

不惊

什么也没写

1766 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年